Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 19. března 2022 11:52

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 19. března 2022 11:52

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 19. března 2022 11:58

Viděla jsem na netu fotky ze zahraničních obchodu, kde na regálech s Nestlé výrobky vyvěsuji zákazníci plakáty s informacemi o bojkotu a důvody 

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 19. března 2022 12:00

Malvin mondelez je taky v nemilosti?

No když přestaneme jíst ty průmyslové potraviny, tak se nám všem uleví. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. března 2022 12:04

Malvin A budou ty nabojnice i na stojanech cerpacich stanic? Tyjo to uz je asi prehnany, viz co pise mnum Zas vyhnane do extremu, ja si cokolady klidne odpustim, ale treba Body shop je mi tak blizky svoji politikou, ze si jejich produkty budu kupovat i nadale...

Offline notna
9385 příspěvků moje polička 19. března 2022 12:34

Jos Souhlasím s tebou. Hrozný tyhle nenávistný přehnaný reakce. Vcera jsem četla,že dokonce v jedné restauraci se dožadovala jedna rodina, aby neobslouzili rusky mluvící zákazníky, kteří tam zrovna taky byli. Hrozný tyhle hystericky reakce. Naštěstí tam byl rozumný personál a vyzval k odchodu tyhle křiklouny. By mě zajímalo, jestli tihle rychlí soudci ví, že Ukrajinci taky mluví rusky. A někteří dokonce jen rusky. Pokud by vůbec byli schopno rozeznat ruštinu od ukrajinštiny .

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 19. března 2022 12:35

continuity na Twitter uvádí, že ano. Koluje tam i plakát s značkami pro Česko, čemu se vyhnout. Byť je tam i Nespresso, a to snad Rusko opustilo. 

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 19. března 2022 12:42

Jos pokud je tam vylepíš.

Přehnaná mi přijde mnoha reakce na Rusy, viz komentář od notna , ale pokud si můžu vybrat co koupit, tak nemusím podporovat tyto podnikatele. Byť vyhnout se Nestlé a Agrofertu je výzva. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. března 2022 12:45

Malvin Ježiš kolonada tiež? 

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 19. března 2022 12:47

Jos Přesně. Takže netankovat do auta, netopit atd.?

Nespresso koukám také neprošlo, všechno vylejt? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 19. března 2022 12:47
Reakce na Malvin:

​Ale L'Oréal podľa správ z Ruska odišiel. Nestlé tam má teda len 20% podiel, tak možno preto. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. března 2022 12:50

Malvin A to vubec neni na tebe, prosim te tak to neber. Ale jen namatkove Peptamen je enteralni vyziva pro pacienty. Prijde mi "moc" chtit, aby se takove produkty nedodavaly tam nebo je lidi u nas bojkotovali. Predpokladam, ze Bayer a dalsi budou  sve produkty dodavat dal. Nebo i u nich je inciativa a bojkot? Treba v mem oboru kolikrat je vypadek nejakeho leciva (a zbyde jeden vyrobce) anebo neni ani jina adekvatni alternativa. Takze nedodavat do Ruska znamena ohrozovat tamni lidi pro me uz neakceptovatelnym zpusobem. Jako fajn Jinak jsem pro tvrda opatreni taky, myslim ze jsem to tu opakovane psala. 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. března 2022 12:53
Reakce na Jos:

Malvin A budou ty nabojnice i na stojanech cerpacich stanic? Tyjo to uz je asi prehnany, viz co pise mnum Zas vyhnane do extremu, ja si cokolady klidne odpustim, ale treba Body shop je mi tak blizky svoji politikou, ze si jejich produkty budu kupovat i nadale...

​Přesně. Říkám si jak to budou dělat třeba na dovolené, budou u všeho od personálu vyžadovat papír o původu surovin? Třeba jim stačí pouze vědomá koupě, ale potom je to zase o něčem jiném. Už tu byl bojkot Babišovýrobků, který jsem ještě pochopila i když to velký efekt nemělo.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 19. března 2022 12:54
Reakce na whiskas:

Jos Přesně. Takže netankovat do auta, netopit atd.?

Nespresso koukám také neprošlo, všechno vylejt? 

​Haha, mám z Ruska litinovou pánvičku, asi do sběru, co? 

Offline whiskas
20941 příspěvků moje polička 19. března 2022 12:59

Kan No, když jde o starší zásoby, tak je to asi v pohodě :-).

Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 19. března 2022 13:02

Jos Pfizer tuším psal, že léky bude do Ruska normálně dodávat dál a zisk posle na UA.

Jinak s tebou velmi souhlasím, ze všech sankcí jsou obvykle vyloučené léky a potraviny. (Na druhou stranu, upřímně, půlka z těch značek nevyrábí důležité potraviny - bez Milky by se asi dalo přežít ). 

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 19. března 2022 13:06

Mrakoplas jj, mám tady jedno balení a sním ho, když už ho mám . whiskas to Nespresso je otázka. 

Jos léky, včetně vakcin pro covid, se posílají s tím, ze zisk jde na UA. 

Offline Sweet Potato
40167 příspěvků moje polička 19. března 2022 13:10
Offline Lenka22
2629 příspěvků moje polička 19. března 2022 13:11
Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 19. března 2022 13:13

Tak vyhazovat už nakoupené potraviny, je určitě blbost. Ta firma už na tom vydělala a nebude z toho jinej dopad než plyvani. 

Stejné platí pro litinové pánvičky, samovary po babičce a pokud má někdo ve vitríně Fabergého vejce, taky není nutné likvidovat. 

Dokonce bych nepalila ani Dostojevského. 

Ty benzínky jsou zajímavé, mám ale za to, že pokud trochu omezíme spotřebu, nic zlého se nestane a bude to mít pozitivní vliv nejenom na spotřebu ruské ropy, ale taky na životní prostředí. Že to někdo udělá kvůli ceně, někdo kvůli UA a někdo kvůli ekologii je druhá věc - ale vliv bude vždy na všechny oblasti.