Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline continuity
42775 příspěvků moje polička 21. března 2022 18:28

Sweet Potato už chodilo po Twitteru video, kde ukrajinský vojak namáčí náboje do vepřového sádla a promlouvá přitom k čečenským bratrům, něco se smyslu: jen přijeďte, jsme na vás nachystani a ráj se nekoná. 

Offline dzizisketa
8922 příspěvků moje polička 21. března 2022 18:32

Já bych k těm Němcům za války a k jejich slušnosti chtěla jen poznamenat, že to bylo dané jejich vztahem, nebo spíš využíváním našeho území. Obyvatelé východních oblastí Polska, Ukrajiny nebo Běloruska s nimi měli zkušenosti diametrálně odlišné. Nejen ti židovského původu.

OMG, snad mě teď někdo neoznačí za moderátorku nebo proputinovskou aktivistku.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 21. března 2022 18:53

carries jj, moje babicka ma taky na rusaky vzpominky... na jare 1945 obsadili jejich statek, roztahovali se v baraku a na dvore, pradeda jim prej musel uvolnit mistnosti, aby si tam udelali stab. Nevim na co ho potrebovali v prdeli u pardubic. A pak mu jako podekovani dle tradic ukradli kolo a "casy". Vzhledem k tomu, ze v baraku sidli dustojnici, se aspon babicka nemusela schovavat ve sklepe...

Offline brrr
12308 příspěvků moje polička 21. března 2022 19:31

razorblade U nás to bylo podobné. Důstojník spal ve vaně a babiččinými knihami si topil v lázeňských kamínkách.

Offline Malvin
1644 příspěvků moje polička 21. března 2022 19:37

razorblade to samé vyprávěl můj děda. Jak šel a kamarádem, který vedl kolo. Potkali rusaky, ruce plné hodinek a kamarád skončil bez kola. Děda utekl z nuceného nasazení, přišel pěšky z Mnichova domu na Moravu, schovával se v lesích do konce války, ale rusaky nesnášel. 

Offline barbucha blogger
35670 příspěvků moje polička 21. března 2022 20:04
Reakce na jerry:

Historie se po 77 letech opakuje

​Přesně. 

Online 0zero7
11774 příspěvků moje polička 21. března 2022 20:11
Offline barbucha blogger
35670 příspěvků moje polička 21. března 2022 20:11
Reakce na razorblade:

carries jj, moje babicka ma taky na rusaky vzpominky... na jare 1945 obsadili jejich statek, roztahovali se v baraku a na dvore, pradeda jim prej musel uvolnit mistnosti, aby si tam udelali stab. Nevim na co ho potrebovali v prdeli u pardubic. A pak mu jako podekovani dle tradic ukradli kolo a "casy". Vzhledem k tomu, ze v baraku sidli dustojnici, se aspon babicka nemusela schovavat ve sklepe...

​Už jsem to psala a tak se mi to líbí, že to napíšu znova:

Dědovu chatu zabavili rusáci pro štáb taky. Prozíravě tam odvezl manželku (plus děti) a její sestru, aby je ukryl právě před řáděním tý lůzy... Děda naštěstí uměl mimo jiné i rusky, tak se s nima nějak dohod že je nevyvražděj, a hlavně rusáci když zjistili že tam žije s dvěma ženama, pojali podezření že se jedná o nějakýho místního váženýho atamana a zacházeli s ním vcelku uctivě (což jim nezabránilo ukrást všechno co nebylo přibitý) a jeho dvě manželky se neodvážili znásilnit

Offline Kokoska
34698 příspěvků moje polička 21. března 2022 20:41

Vemte si takovou vilu Tugendhat. Za valky ji zabrali Nemci, slouzila jako bydleni a kancelare. Po osvobozeni ji zabrali Rusove a slouzila jako ubytovani a ... staje.

Offline Zuzuli
3741 příspěvků moje polička 22. března 2022 08:04

Ty vase rodinne historky s rusy z konce valky jsou strasne. Ja jsem z jihozapadnich Cech a muj deda vzdycky vypravel, jak ho americani vzali do tanku, pujcili mu prilbu a dali mu cokoladu, coz byl pro tehdy petileteho kluka zazitek na cely zivot. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2022 08:50

Zuzuli takový zážitek má i moje babička s rudou armádou. Čtyřleté dítě to holt vidělo jinak než dospělí. Ale kromě toho Rusům nemohla přijít na jméno.

Offline barbucha blogger
35670 příspěvků moje polička 22. března 2022 12:21

Zuzuli 

No ono to dobře ilustruje rozdíl mezi civilizovanou armádou a rusákama. Amíci rozdávali konzervy, žvejkačky a čokoládu... jo a nylonový punčochy!! - a holky jim samy skákaly do náruče... přičemž rusáci jen kradli co nebylo přibitý a ženský se před nima schovávaly jak mohly. Nedivím se, ono když se na vás sápe dva roky nemytej ivan se zkaženejma zubama, páchnoucí samohonkou... to má do vykoupanýho, oholenýho veselýho galána dost daleko

Offline barbucha blogger
35670 příspěvků moje polička 22. března 2022 12:41

Muhehe. Ukrajinci mají super tresty pro hajzly zlodějský - chlapy přivazujou k těm kandelábrům a na holou zadnici dostávaj notnej výprask... a koukám že tetiny víc šetřej! jen doufám že ta zelená je nesmyvatelná

https://twitter.com/johnanewquist/status/1501996452746309636

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 22. března 2022 12:48

barbucha ja nekde videla typka privazanyhi ke kandelabru, kterymu do zadku zapichli ruskou vlajecku zo byl pohled pro bohy

Offline notna
9384 příspěvků moje polička 22. března 2022 13:08
Reakce na razorblade:

barbucha ja nekde videla typka privazanyhi ke kandelabru, kterymu do zadku zapichli ruskou vlajecku zo byl pohled pro bohy

​Přijde mi to strašný a úplně stejně strašný je se tomu smát. Asi jsem úzkoprsá, ale fakt žasnu. 

Offline Mohučanka
7353 příspěvků moje polička 22. března 2022 13:11

dzizisketa je to tak, slušný chování měli u nás Němci befelem, zatímco Rusům to bylo šumák. Kdybych jenom věděla, kde jsem o tom četla...Babička třeba vyprávěla, jak když nastoupila do tramvaje, všechny uniformy vstaly a nabízely jí místo. Bylo jí tedy 20 a byla krásná...O Rusech v době osvobození nemluvila vůbec, kromě toho, že všichni měli radost, že je konec války.

Offline andulka01
12792 příspěvků moje polička 22. března 2022 13:22

notna Krást a rabovat je válečný zločin, mohou mluvit o štěstí, že skončí zelený nebo s vlaječkou v zadku. Tak to prostě je.

Offline jerry
11159 příspěvků moje polička 22. března 2022 13:22

notna 

Máš pravdu - strašný to je.

Ale stejně tak strašný je krást a rabovat (a tím nemyslím jídlo k nezbytnýmu přežití) za válečnýho stavu. Za to se obykle stavělo rovnou ke zdi...takže kandelábr (jako pranýř) je jako forma zostuzení vlastně to nejmenší, co takového hajzla může potkat.

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 22. března 2022 13:33

notna a strilet po lidech, vrazdit deti, rabovat, to je taky ok, podle tve logiky?