Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online viktorka_od splavu
49208 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 09:16

Sweet Potato jo tak to kazdopadne:-) ale pres leto ta spotreba prave neni takova, takze o teplou vodu bych se vubec nebala, to v poho vystacime. jinak cast prahy furt jede na uhli, takze vy prazsti nebojte sa;-)

Offline Catherinne
10783 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 09:18

A taky se na plynu vaří

edit: nemyslím tím doma, ale třeba nemocnice, jídelny ve školách, školkách...

Offline Kokoska
34691 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 09:21

notna my mame nastavene topeni v kazde mistnosti jinak, manzelovi staci v loznici 16 a v pracovne 21 a jeste obcas vetra. Ja mam na noc 19, ale pres den je mi dobre tak ve 23 a vic, ale stahli jsme to aspon na 22 a teda trpim. Kdyz neco delam, je to dobry, ale kdyz sedim u pocitace a nehybu se, mam svetr, mikinu a backory s chlupem dovnitr a nic moc.  A jeste jsem chytla zase od mladat nejaky moribundus, venku hnusne, to taky neprida.

Offline continuity
42759 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 09:29

viktorka_od splavu ten v paneláku jsem já. Co jsme se vrátili z dovolené, tj  posledních 14 dní máme topení úplně vypnuté a i když většinu dne větráme, pod 22C jsme se vůbec nedostali. Něco udělají stupačky, v případě úplného vypnutí topeni bychom řekněme museli přestat celodenně větrat. O žádných deseti nebo kolika stupních nemůže být vůbec řeč. A to jsme krajní byt a pod náma je nevytapeny sklep. notna 

Sweet Potato já si třeba umím představit mít teplou vodu jen několik hodin denně. Je to sice nějaký pokles, ale rozhodně nic neřešitelného.

Offline continuity
42759 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 09:31

Podtrženo,sečteno, průser je průmysl. 

Offline continuity
42759 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 09:35

A jeje, nebyli jste tam někdo?

Moc povedená instalace

Offline Zuzuli
3741 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 09:49
Reakce na Sweet Potato:

Copak topení, ale teplá voda. Ta by mi chyběla. 

​Presne to si rikam taky. Prazsky byt, nezatepleny, celkem s pruvanem, navstevam je u nas zima, i kdyz topime. Plynovy kotel na topeni v suterenu pro bytovku, v byte pak plynovy sporak a karma na vodu. Nastesti uz konci topna sezona, primotop mame z doby, kdy jsme meli doma nedonosence a byl fakt studeny kveten, kdy uz se netopilo. Malou indukcni jednoplotynku do zasuvky mame doma taky. Jediny problem vidim v te vode, ale ta se prinejhorsim da ohrat v hrnci (a ja ted nemusim resit myti vlasu ). Ale i tak jsem pro nevymeknout a rubly nedat.

I kdyz nepopiram, ze moje absence horke sprchy je prkotina ve srovnani s dopadem na prumysl. 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 09:49

razorblade Vítat s květinami.

Offline Kokoska
34691 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 09:50

Bledule nestacily by koprivy? 

Offline Sweet Potato
40160 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 09:55
Reakce na continuity:

Podtrženo,sečteno, průser je průmysl. 

​Tak to rozhodně.

viktorka_od splavu 

V Brně nemáte dálkové vytápění z tepláren?

Ono je to obecně ta nejztrátovější varianta, ale chvíli bychom dálkařům záviděli.

Offline Sweet Potato
40160 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 09:56
Offline Garfie
28453 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 09:59
Reakce na Kokoska:

Bledule nestacily by koprivy? 

Nebo bodláky! 

Sweet Potato Přesně, voda je problém. Vy víte, že já nás mám po pobytu v Japonsku za rozmazlence, co se tepla týká, ale pravda je, že tam voda z kohoutku teče prakticky vroucí. Ale tak když nebude zbytí....taky jsme tahali u babičky vodu ze studny a přežili jsme (brrr, ale neradi teda!)

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 10:01

Kokoska Ty budou umělý, pravých by bylo škoda.

Offline Kokoska
34691 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 10:02

Sweet Potato tech 339 dni bude dlouhejch...

Offline barbucha blogger
35663 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 10:04
Reakce na continuity:

viktorka_od splavu ten v paneláku jsem já. Co jsme se vrátili z dovolené, tj  posledních 14 dní máme topení úplně vypnuté a i když většinu dne větráme, pod 22C jsme se vůbec nedostali. Něco udělají stupačky, v případě úplného vypnutí topeni bychom řekněme museli přestat celodenně větrat. O žádných deseti nebo kolika stupních nemůže být vůbec řeč. A to jsme krajní byt a pod náma je nevytapeny sklep. notna 

Sweet Potato já si třeba umím představit mít teplou vodu jen několik hodin denně. Je to sice nějaký pokles, ale rozhodně nic neřešitelného.

​A já taky. Topení jsem vypnula už dávno (teda v obýváku, kde jedině topím) a i s celodenním větráním mám normálně teplo. Myslím, že bych rok dva bez topení přežila, i bez těch stupaček, než by se to nějak vymyslelo.

Rozhodně by mě hřálo pomyšlení, že Putler a jeho mužici zdechnou hlady anžto od nás už nedostanou ani vorla. Tomu bych dala rozhodně přednost...

Kokoska 

Ale tak nejteplejc je stejně pod peřinou, ne? Pokud máš moribundus, tak zalez... V ložnici mam tak 15 stupňů a pod duchnou je mi vedro jak v pekle. Letos jsem ani nevytáhla gumovýho přítele, dyk jsou zimy poslední dobou mírný... 

Kolikrát jsme tady už debatovali jakou maj doma zimu třeba v Irsku, nebo i v tom Švédsku... člověk nesmí bejt moc změkčilej, to je to.

Offline Kokoska
34691 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 10:06

Garfie Kdybych vedela, ze to rusakum zavari, klidne bych vodu ohrivala na kamnech. Delala jsem to rok v podnajmu, taky jsme to prezili. Horsi teda tam, kde jsou maly deti, to jsem se vzdycky na konec te letni ctrnactidenni odstavky dost tesila.

Offline barbucha blogger
35663 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 10:07
Reakce na continuity:

A jeje, nebyli jste tam někdo?

Moc povedená instalace

​Pěkný! Ale měli to instalovat spíš v Lánech, aby si to to prase užilo. 

Offline Kokoska
34691 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 10:13

barbucha v leze je to nejaky horsi a taky mam praci. Jsem holt zmekcila padavka, v pristim zivote budu kocka a nehnu se od kamen!

Offline Sweet Potato
40160 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 10:13

Vy, co v bytech nemusíte topit, víte, že vám topěj ti kolem vás, že jo?

Teď už jsou všude v bytech měřáky, ale dřív se teplo  rozúčtovávalo jen podle metrů. A když se partaje dohadovaly, že by se mohly pořídit měřáky, to bylo hezky vidět, kdo topí a komu topí sousedi.