Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline barbucha blogger
35665 příspěvků moje polička 31. března 2022 20:23
Reakce na Kokoska:

nonemy já teda svrhnutí Putina neočekávám, myslím, že to je utopie. 

​Bodejť by to nebyla utopie, když mu teď po tom bezuzdným vraždění vyletěla obliba jak raketa! Z toho je vidět, jaký jsou rusáci kurvy. Všichni. Jediný co uznávaj je násilí.

Však oni si ho užijou do sytosti, až jim Putler předvede čistky (jak je u nich po každý válce zvykem). Je jim přáno.

Offline barbucha blogger
35665 příspěvků moje polička 31. března 2022 20:25

Muhehe.

Offline barbucha blogger
35665 příspěvků moje polička 31. března 2022 20:27

A tohle je asi tak všechno, co se k té kauze dá dodat. Za víc slov to nestojí.

Tweet Jindřich Šídlo@jindrichsidlo
Odpověď uživateli @PREZIDENTmluvci

Ale milost pro Baláka není nijak "kontroverzní", Jiří. To je prostě legalizace výnosů z trestné činnosti. Záchrana zloděje z party.

Offline Kokoska
34692 příspěvků moje polička 31. března 2022 20:28

razorblade podle fotek, ktere jsou z ruznych mist k videni, bych asi rekla spis v jakem stavu nasli to, co byvala Irpin. Tuhle manzel povidal neco ze Ukrajinci budou Rusy nenavidet pristich 50 let, ja bych spis rekla, ze naveky.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 31. března 2022 22:45

Zuzuli celej vecer o tom premyslim. Tak moc bych je chtela poslat do prdele, at neustoupej, prosim prosim, byla bych ochotna uz na furt jist jen suchy brambory (jak kdysi rekla moje kamaradka na tema r.89, ahoj Bozenko :) )

akorat mne se to snadno rika, uz nemam maly deti...

a vybavujou se mi ruzny zasuty pohrbeny situace z detstvi a dospivani, nechci to zpatky, sis at uz fakt tahnou na smetiste dejin

Offline continuity
42759 příspěvků moje polička 31. března 2022 23:28

moora já malý děti mám a takovou budoucnost, jaká hrozila za socíku nám, prostě pro ně nechci. I za cenu, že proste nějakou dobu budeme jíst ty suchý brambory. 

Prostě už ne, zašlo to příliš daleko, stačí mi ty záběry z Mariupolu ACO píšou lidi, čo tam byli/jsou. Utekli jsme tomu v historickém kontextu opravdu o vlásek. 18C v bytě je v tomto kontextu opravdu sranda. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 07:56
Reakce na Kokoska:

To je jednoznačně porušování smluv a vydírání, jakmile by se na to přistoupilo, získá ten idiot dojem, že fakt může cokoli. Aspoň nějakou dobu by to chtělo vydržet a ten plyn nebrat. Někde jsem četla, že přerušení dodávek neznamená jen někde otočit kohoutem, ale zastavit těžbu je složitý a těžko obnovitelný proces. Do jiných zemí než do Evropy toho moc neposílají a taková Indie asi moc odběr nezvýší.

​Souhlasím, nechat vydírat bychom se určitě neměli.

Ale s tím problémem přerušení dodávek bych si nebyla tak jistá. Vždyť už to přece několikrát udělali. Na podzim nejel Jamal, nikdo nevěděl proč, beztak jen šroubovali cenu. A po Majdanu vypnuli na nějakou dobu přívod Ukrajině, aby se pomstili a taky nasadili mnohem vyšší ceny. I nějaká arbitráž kvůli tomu probíhala.

Ale moc o tom nevím. Vadí mi protichůdné informace o tom, jak dlouho nám plyn vydrží. Teď se uvádí měsíc, nedávno to byli tři, četla jsem snad i do konce roku...? (a s ropou to nepletu :) ).

Že zrovna tento stát musí mít takové nerostné suroviny. I když to bude beztak zásadní důvod, proč jsou tak teritoriálně rozpínaví. V tomto videu říká Romancov, že během cca 350 let od roku 1552 zabrali v průměru každý rok území velikosti Slovenska, to je mazec. Je to zku.venej národ.
To video je dlouhé, ale zajímavé, vysvětluje i ekonomickou a demografickou situaci Ruska. Stojí to za poslech.

Offline continuity
42759 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 08:02

nonemy to je přesně, každý měsíc jiný údaj. Ono to podle mě závisí od toho,jak bychom se domluvili v rámci EU, protože my jsme možná závislí na 100%, ale EU ze 40%. navíc my nebereme přímo od Ruska.

No bude to ještě napínavé, ale něco mi říká,že v krizi se mnohé věci pohnou a urychlí. Zájmena doteď nevyhnutelně byrokratické procesy se ukážou jako zbytečně nabobtnalé. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 08:22

continuity Poláci v tomto nebyli blbí a řeší odstřihnutí od ruského plynu už několik let. Teď si můžou dovolit s nimi úplně skončit. Holt u nás byly jiné zájmy s proruským dědkem na Hradě a premiérem sledujícím především svoje podnikatelské zájmy. Dívala jsem se, odkud Poláci plyn berou, a je to Norsko, zkapalněný z USA a zkapalněný z Kataru. Jenže příprava trvá roky a taky možná začne přetahovaná. No jak píšeš, bude to ještě napínavé.

Offline continuity
42759 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 08:26

nonemy Poláci vždy vnímali Rusko jako velkou hrozbu. Tady hlavně vždy platilo: smradecek, ale teplíčko.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 08:26

continuity jj :(

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. dubna 2022 08:47

continuity Nekde jsem zaznamenala, ze pred 10lety jsme meli energetickou sobestacnost kolem 70% a od te doby to jen klesa. To je smozrejme povsechny udaj a ja jsem v tomhle odvetvi nepolibena. Zajimalo by me, jak narostl odber plynu z Ruska, jestli to driv bylo "lepsi". Jinak ty domacnosti si muzou treba pritopit v krbu aspon (vim ze zjednodusuju, ale siroko daleko ma kazdy v rodine nebo znamy bud kotel na tuha paliva nebo velky krb). Ale horsi jsou podniky. Jsem na to dost zvedava, taky bych byla za razantni postup a vydrzet. Ale myslim, ze mi vubec nedochazi, jak komplikovane by to bylo. 

Online viktorka_od splavu
49209 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 08:48

nonemy jo, polaci maji rozum. nemci jsou *** kamosi s rusaky, svoje zasobniky pronajali gazpromu (cauky byvalej nemeckej kancleri ve sluzbach ruska, hnuj jeden), a ty nase zasobniky jsme co? no pronajali nemcum...

49209 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 08:49

Jos tak ale spousta domacnosti jsou v byte v panelaku, tam si nepritopis, leda elektrikou. vzhledem k rocnimu obdobi to ale uz brzy nebude aktualni problem. zvladli bysme to

Offline notna
9384 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 08:57

Jos Laicky bych řekla, že to dost souvisí s omezením těžby uhlí. Přece jenom dřív topily domácnosti i továrny hodně uhlím, koksem.

Offline Sweet Potato
40160 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 08:57

Ukrajincům se prý podařilo zaútočit na ruském území.

https://twitter.com/ralee85/status/1509739963079962638?s=21&t=t1eq6MrQQNyJNRSK9G2g0w

Offline notna
9384 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 09:02

Omezení v dodávce plynu prvně zasáhne fabriky, což povede ke snížení výroby a dopadu na ekonomiku. Nemocnice a domácnosti jsou až na posledním místě při omezování dodávek plynu. Aspoň jsem to někde četla. A myslím, že moc lídí, kteří by byli ochodni vegetovat třeba v 10 stupních, nebude. my když jsme se přeštěhovali z bytu do domu, najednou jsme měli v ložnici 15st. Muž a dítě to zvládli v pohodě, oni jsou horkokrevní. Ale mně trvalo rok si na to zvyknout a byl to pro mě dost stres. Myslela jsem si, že to nezvládnu.

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. dubna 2022 09:10

viktorka_od splavu Ja vim, ale kdyz snizi naroky na elektrinu obyvatele domu, kde maji alternativni zdroj vytapeni, zlepsi se situace i pro byty. Ja vim, ze si to idealizuju ale zase rict nejde to se mi nechce . My v byte bydleli tri roky a celou dobu jsme meli topeni vypnute, az na mesic v zime cca. Muz chce v loznici tak 18 a v byte 20. I tak tam bylo vecne 22, proste nas vytapeli sousedi. Ted mame v jedne mistnosti s krbem pres 20 a topime u ditete, jinak by u nas vetsina lidi pomrela chladem

Offline Sweet Potato
40160 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 09:13

Copak topení, ale teplá voda. Ta by mi chyběla. 

49209 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 09:14

Jos ja nerikam ze to nejde, naopak, jen ze ty cesty jsou trosku jine:-)

notna green deal je utopie ktera nas jeste prijde hodne draho bych rekla