Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Online barbucha blogger
35665 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:44

Sto let starý a furt dobrý.

Rusko není prázdným prostorem, je zívající propastí, jež se otvírá mezi Východem a Západem, bezednou jámou, jež pohlcuje veškerou naději na milosrdenství, veškerou snahu o osobní důstojnost, o svobodu, o vědění, veškeré povznášející touhy srdce, veškeré spásné našeptávání svědomí. Ti, kdo nahlédli do oné propasti, v níž se jako chuchvalce mlhy nemohoucně vznášejí sny o panslavismu a celosvětové nadvládě, promísené s nenávistí a opovržením vůči západním myšlenkám, dobře vědí, že je bezedná…

https://babylonrevue.cz/bezedna-jama-rozumu-a-citu/

Offline nika
685 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:47

brrr ne, to bylo v tom prvnim clanku na novinkach, ktery vysel 25.2.,ze mela odlet z kyjeva, pochopila jsem to tak, ze z chersonu mela odjet do kyjeva asi nejakou pozemni dopravou a  potom mela letet kyjev-praha.

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 30. března 2022 20:51

continuity to čeští byla samozřejmě nadsázka (nebo spíš to Anonymous :)) vím, že jsou multiculty, měla jsem to dát do uvozovek

Offline continuity
42759 příspěvků moje polička 30. března 2022 21:01

nonemy českých hackerských uskupení je samozřejmě víc, takové nejznámější je Ztohoven. Proslavili se těmi trenkami na hradě. 

Offline Isca
4889 příspěvků moje polička 30. března 2022 21:03
Reakce na nonemy:

A ještě toto mě dnes zaujalo. Překlad článku Kreatury od Dmitrije Glukhovského. Aspoň jeden ruský autor není proputinovská svině jako Lukjaněnko, ten mě teda zklamal moc. Taky z Ruska dávno zdrhl, pokud vím. Článek z roku 2016 a přitom bohužel stále aktuální.

​Teda, to je tak hrozný a přitom to tak vysvětluje to, co se děje teď

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 30. března 2022 21:11

continuity jo, trenky na hradě se povedly :)

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 30. března 2022 21:13

Isca jsem ráda, že si to někdo přečetl :) Ano, jak píšeš, hrozné a přesné.

Online barbucha blogger
35665 příspěvků moje polička 30. března 2022 21:35

Poměrně mě rozveselilo, že chuj putin nasliboval vojáčkům tři melouny rublíků za účast (nebo zranění, teď nevim přesně), odhlédneme-li od toho, že je to asi tak na jednu butylku vodky... tak se nakonec ukázalo, že dostanou kulový anžto je odveleli v takovým fofru a bordelu kdoví odkud, že ani nemaj jejich seznamy.

Takže nic nebude páč to by se moh kdejakej podvodník přihlásit 

Spíš se domnívám že pokud bude mít někdo tu smůlu a vrátí se, vyfásne tak akorát jednu kulku do hlavy nebo Sibiř. Tak, jak to bylo po druhý světový. Ještě aby tak vykládali, kde byli a co tam viděli (a co tam dělali). To tak. Suka bljať

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 30. března 2022 22:24

Šošanah super prace strazniku. Ja zazila romskou rodinu na hranicich. Ukrajinsky celnici hrozne brblali, protoze pani se ctyrma malejma detma cestovala bez pasu. Sla jen s rodnejma listama. Celnik frfnal, ze si pasy mohli vyridit... ale k cemu by ocividne hodne chude pani s detma cca 1-5 let byly pasy? Pustili je a slovenske policajtky se k nim chovaly moc hezky.

Offline Šošanah
76 příspěvků moje polička 30. března 2022 23:05

razorblade To je pěkný

Offline Kokoska
34692 příspěvků moje polička 31. března 2022 11:53
Offline viktorka_od splavu
49209 příspěvků moje polička 31. března 2022 12:04
Reakce na nonemy:

A ještě toto mě dnes zaujalo. Překlad článku Kreatury od Dmitrije Glukhovského. Aspoň jeden ruský autor není proputinovská svině jako Lukjaněnko, ten mě teda zklamal moc. Taky z Ruska dávno zdrhl, pokud vím. Článek z roku 2016 a přitom bohužel stále aktuální.

​glukhovskij je genius

Offline Kokoska
34692 příspěvků moje polička 31. března 2022 13:48

nonemy cetla jsem to az ted. Proto si myslim, ze v Rusku nikdy zadny prevrat zdola nebude. Ti, co jsou soucasti toho aparatu na nizsich stupnich se bourit nezacnou, kdo by chtel likvidovat sveho tvurce? Ti hodne vysoko snad jedine pokud by se citili ohrozeni svym tvurcem nejvyssim, ale zatim se zda, ze se ho spis boji. A ten lid mimo, ten si zvejka tu svou travu a pokud ji ma, je mu vsechno celkem fuk. Popularita Putina ted vzrostla snad na 83%, trava zatim je. A kdyz dochazi, ukazou jim, ze u sousedu je ji dost, je zelenejsi, ne proto, ze soused je pracovitejsi, ale nejspis to nejak naschval udelal na ukor te travy jejich. A rekne se jim, ze si ji muzou vzit, a oni jdou. 

Offline Lenka22
2625 příspěvků moje polička 31. března 2022 14:13

Aktuálně.cztaky vypovídá hodně o ruské povaze a o tom, proč se to nikdy nezmění.

Offline Lenka22
2625 příspěvků moje polička 31. března 2022 14:18

nonemy Gluchovskij doslova popisuje Mordor.

Offline Lenka22
2625 příspěvků moje polička 31. března 2022 14:20

barbucha Conrad taky přesnej.

Offline Dadoo
11629 příspěvků moje polička 31. března 2022 15:13

Tohle se mi moc líbí.