Aktuální česká politická situace

29. října 2014 09:07
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. dubna 2022 22:58

Mrakoplas to se s tou sprchou nevylučuje. Je to pak taková sauna v malém, když se na závěr osprchuješ studenou.

Mermaid přidej ještě rukavice

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 23:10

Evaeva no to si píš, že sa neosprchujem studenou

Offline Jitka77
1916 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 23:19

Z nějakého článku o využívání energií ve školách mi utkvěla informace, že školní třída (míněno děti) ohřeje bežně velkou učebnu během tří hodin o dva stupně. Tuším velký potenciál ve využití lidského tepla! (Taky respirátory zahřívají, nepamatuju, že by na fakultě bylo v listopadu nebo prosinci na omak teplé topení a studenti seděli v krátkých rukávech.) Každopádně to vypadá, že sousedi už začali šetřit - šla jsem umýt nádobí a málem jsem se opařila.

Ne, vážně - zbytek této topné sezóny proběhne nejspíš úplně normálně (aspoň moje teplárny mě o tom na fb ujišťují) a na podzim nás nejspíš čeká trochu líp přemýšlet a trochu víc si zaplatit. Nestahovala bych gatě před brodem - ještě by mi táhlo na prdku.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. dubna 2022 23:32

Jitka77 a ještě rychleji to vyhřejí, když se svlečou a dřepujítaky jsem kdysi nějaký takový článek četla.

Mrakoplas já to dělám. Mně teda studená voda moc nevadí od mala, oblíbená historka mých rodičů je, jak jsem si v horku po návratu z hřiště napouštěna vanu studenou a pak se v ní koupala

Offline Jitka77
1916 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 23:48

Evaeva Prostě pozvat domů pár kamarádů stojí za úvahu

Offline Jitka77
1916 příspěvků moje polička 01. dubna 2022 23:52

Ještě jsem někde četla, že chtít se zahřát teplou vanou není dobrý nápad, naopak to teplo z těla vytahuje. A z jedné slohovky o přežití rodiny v zimním lese si pamatuju, že když je nejhůř, nahřát na ohni neotevřené konzervy, obalit látkou a přitisknout na břicho - zahřívat jádro, ne periferie. Zimomřivec zdraví kolegy

Offline Černá kočka
1751 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 07:44

viktorka_od splavu To věřím, nehlásám, že to tak musí mít každý ani to nebylo o tom, že dokážu hodiny sedět u počítače v tričku. Dřív, jak začala zima tak jsem byla úplně o ničem, do ničeho se mi nechtělo, pookřála jsem jenom v hodně vytopeném prostoru a tak a jsem ráda, že to tak nezůstalo a dokázala jsem to trochu změnit k lepšímu.

Offline continuity
42759 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 09:02

Černá kočka

Já jsem taky původně dost zmrzlík. Ale pak jsem dost bydlela na místech, kde byla zima a vůbec nic s tím neuděláš - třeba nezateplené koleje, kde protahovalo všemi okny.

Offline 0zero7
11736 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 09:31
Offline Sweet Potato
40157 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 09:44

0zero7 Je. Ale překvapil mne. Předtím byl takový opatrný, sledě spíš odháněl, a najednou fotí snídani.

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 09:50

Řekla bych, že jim ta podpora na dálku pomáhá, tak je sdílnější.

Online Garfie
28452 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 10:28

MP Meri Já to mám ale podobně. Nejsem teda z přetopenýho paneláku, vyrostla jsem v domě, zimu si z dětství pamatuju, teď u nás taky není přetopeno, ani to nejde. Ale ta japonská realita mě prostě naučila, že jinde to funguje. Fakt si zvykneš, fungovat prostě musíš. Já neříkám, že je to ideální, jen že je to k přežití a dost lidí, i ve vyspělých zemích, tak žije. :-) Prostě máš malou místnost, topíš si třeba přímotopem, skvělá věc je topení pod stolem. V Japonsku se tomu říká kotatsu, princip je takový, že pod stolem je topení a přes stůl přehozená silná deka, vlezeš pod ni a nohy máš v teple. Udělali jsme si doma takový improvizovaný a máme pod jídelním stolem elektrickou desku a je to teda super, můj pracovní komfort to zvýšilo o 100%. 

Offline Kokoska
34690 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 10:43

Garfie a hibači (nevim  jak se to spravne pise)  se jeste pouziva nebo uz to je historie? V tech drevenych domech je asi otevreny ohen nebezpecny?

Online Garfie
28452 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 10:49

Kokoska Ano, proto vlastně u zemětřesení byly dřív větším problémem následné požáry, než samotné otřesy. Dneska už se to vůbec nepoužívá, vidíš to jen ve skanzenu nebo v nějakých takových hodně "posh" historizujících domech, třeba jako když si u nás postavíš roubenku. Já znám hibachi už vlastně jenom jako takový ten gril na stůl, něco jako korejské barbecue. :-) 

Offline andulka01
12790 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 11:09

DruI jerry Jsem lama, skočím na všechno Dyt já ani neznamenala že byl apríl, achjo.

Offline Kokoska
34690 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 11:37

Garfie dik za vysvetleji. Myslela jsem, ze treba nekde na venkove jeste ano, ze se topi drivim. 

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 12:04
Reakce na Sweet Potato:

0zero7 Je. Ale překvapil mne. Předtím byl takový opatrný, sledě spíš odháněl, a najednou fotí snídani.

​a taky klidne zverejnil svoje prijmeni...

Online Garfie
28452 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 12:06

Kokoska Jako víš co, je to možné, zase na úplném venkově někde v horách jsem nebyla (nebo spíš nebyla u nikoho doma). Ale ono je to i dost nepříjemné, to otevřené ohniště fakt smrdí všude, musíš v tom spát...viděla jsem to právě v tom skanzenu, i to tam bylo vysvětlené a úplně si nedovedu představit, že v tom dnes ještě někdo žije (v těch moderních variantách to má třeba odtah nebo nějaké jiné moderní řešení).

Offline Kokoska
34690 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 14:18

Garfie jasne

Offline JankaM
3085 příspěvků moje polička 02. dubna 2022 19:18

Kdo by chtěl fakta hlavně o výzbroji a postupu po dnech od začátku invaze, v aktuálním ATM je dost obsáhlý článek.