Mrakoplas to se s tou sprchou nevylučuje. Je to pak taková sauna v malém, když se na závěr osprchuješ studenou.
Mermaid přidej ještě rukavice
Evaeva no to si píš, že sa neosprchujem studenou ![]()
Z nějakého článku o využívání energií ve školách mi utkvěla informace, že školní třída (míněno děti) ohřeje bežně velkou učebnu během tří hodin o dva stupně. Tuším velký potenciál ve využití lidského tepla! (Taky respirátory zahřívají, nepamatuju, že by na fakultě bylo v listopadu nebo prosinci na omak teplé topení a studenti seděli v krátkých rukávech.) Každopádně to vypadá, že sousedi už začali šetřit - šla jsem umýt nádobí a málem jsem se opařila.
Ne, vážně - zbytek této topné sezóny proběhne nejspíš úplně normálně (aspoň moje teplárny mě o tom na fb ujišťují) a na podzim nás nejspíš čeká trochu líp přemýšlet a trochu víc si zaplatit. Nestahovala bych gatě před brodem - ještě by mi táhlo na prdku.
Evaeva Prostě pozvat domů pár kamarádů stojí za úvahu ![]()
Ještě jsem někde četla, že chtít se zahřát teplou vanou není dobrý nápad, naopak to teplo z těla vytahuje. A z jedné slohovky o přežití rodiny v zimním lese si pamatuju, že když je nejhůř, nahřát na ohni neotevřené konzervy, obalit látkou a přitisknout na břicho - zahřívat jádro, ne periferie. Zimomřivec zdraví kolegy ![]()
viktorka_od splavu To věřím, nehlásám, že to tak musí mít každý ani to nebylo o tom, že dokážu hodiny sedět u počítače v tričku. Dřív, jak začala zima tak jsem byla úplně o ničem, do ničeho se mi nechtělo, pookřála jsem jenom v hodně vytopeném prostoru a tak a jsem ráda, že to tak nezůstalo a dokázala jsem to trochu změnit k lepšímu.
Já jsem taky původně dost zmrzlík. Ale pak jsem dost bydlela na místech, kde byla zima a vůbec nic s tím neuděláš - třeba nezateplené koleje, kde protahovalo všemi okny.
Je Fakt dobrej. Snidane included https://twitter.com/barbarian_cohen/status/1509804064623804416?s=21
0zero7 Je. Ale překvapil mne. Předtím byl takový opatrný, sledě spíš odháněl, a najednou fotí snídani.
Řekla bych, že jim ta podpora na dálku pomáhá, tak je sdílnější.
MP Meri Já to mám ale podobně. Nejsem teda z přetopenýho paneláku, vyrostla jsem v domě, zimu si z dětství pamatuju, teď u nás taky není přetopeno, ani to nejde. Ale ta japonská realita mě prostě naučila, že jinde to funguje. Fakt si zvykneš, fungovat prostě musíš. Já neříkám, že je to ideální, jen že je to k přežití a dost lidí, i ve vyspělých zemích, tak žije. :-) Prostě máš malou místnost, topíš si třeba přímotopem, skvělá věc je topení pod stolem. V Japonsku se tomu říká kotatsu, princip je takový, že pod stolem je topení a přes stůl přehozená silná deka, vlezeš pod ni a nohy máš v teple. Udělali jsme si doma takový improvizovaný a máme pod jídelním stolem elektrickou desku a je to teda super, můj pracovní komfort to zvýšilo o 100%.
Garfie a hibači (nevim jak se to spravne pise) se jeste pouziva nebo uz to je historie? V tech drevenych domech je asi otevreny ohen nebezpecny?
Kokoska Ano, proto vlastně u zemětřesení byly dřív větším problémem následné požáry, než samotné otřesy. Dneska už se to vůbec nepoužívá, vidíš to jen ve skanzenu nebo v nějakých takových hodně "posh" historizujících domech, třeba jako když si u nás postavíš roubenku. Já znám hibachi už vlastně jenom jako takový ten gril na stůl, něco jako korejské barbecue. :-)
Garfie dik za vysvetleji. Myslela jsem, ze treba nekde na venkove jeste ano, ze se topi drivim.
0zero7 Je. Ale překvapil mne. Předtím byl takový opatrný, sledě spíš odháněl, a najednou fotí snídani.
a taky klidne zverejnil svoje prijmeni...
Kokoska Jako víš co, je to možné, zase na úplném venkově někde v horách jsem nebyla (nebo spíš nebyla u nikoho doma). Ale ono je to i dost nepříjemné, to otevřené ohniště fakt smrdí všude, musíš v tom spát...viděla jsem to právě v tom skanzenu, i to tam bylo vysvětlené a úplně si nedovedu představit, že v tom dnes ještě někdo žije (v těch moderních variantách to má třeba odtah nebo nějaké jiné moderní řešení).
Garfie jasne
Kdo by chtěl fakta hlavně o výzbroji a postupu po dnech od začátku invaze, v aktuálním ATM je dost obsáhlý článek.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.