Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Olinka
141 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 13:27

Já jsem jela tramvají v Plzni a nepochopila jsem, jak se označuje ten lístek, strkala jsem ho do díry a čekala, že to cvakne a natiskne čas a tak, ono nic, tak jsem poprosila vedle stojícího mladého muže a on stáhl takové hejbátko a do lístku mi procvakl díru... No já byla jak v Jiříkově vidění. 

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 13:29
Reakce na náťa66:

Ale já to chápu. Mně to lidi dělají taky a taky mě to štve, když se přese mě někdo sápe, aby otevřel už otevřený dveře. Jenom poukazuju na to, že na vině je i zbytečně složitej systém. Kdyby to svítilo dejme tomu zeleně - otevřu a červeně - neotevřu (= zmáčkni), tak by to třeba lidi snáz pobrali. Analyzovat, jestli to vůbec svítí, jakou barvou a jestli to bliká je holt nad mentální kapacitu některých jedinců. Navíc je Praha plná turistů, kteří teda nemají moc šanci to za pár dní pochopit.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 13:31
Reakce na Olinka:

jee to si pamatuju z mych pubertalnich let.Ale myslim,ze ted uz je to zmodernizovanejsi.A to jinde nebylo?

No ja kdysi po letech jezdeni autem ,ho musela nechat v servisu a kdyz sem nastoupila do trolejbusu byla jak Majka z Gurunu.:-D

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 13:36

U nas tedy nejsme tak "zmodernizovani"jak v Praze takze na moji trase jezdi i nektere metro-vagony s mechanickym oteviranim.Tudiz ja stojim v povzdali a at si to otevira nekdo jiny.:-)

No i u tech automatickych,nepotrebuju se sapat dopredu,nechapu.

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 13:42

no brnaci by to asi nepochopili:-) nastesti nam snad nic neblika? vlastne...

no víte jak

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 13:45
Reakce na náťa66:

tak ale to mačkání je prostě někdy automatický, aniž by to člověk nějak předem zanalyzoval. A právě, že v těch dveřích často stojí lidi, kteří jenom stojí,  nevystupujou a ten čudlík nezmáčknou.

Jak říkám, bydlím v Praze celej život a to blikání mi taky není vždycky jasný na první dobrou

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 13:48
Reakce na Potrefenáhusa:

Nevystupujici blokujici dvere mi tedy jdou neskutecne na nervy.A ze jich je!

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 13:48

MHD v různých (i jen tuzemskýchh - jak to mám napsat, když chci říct českých i moravských?) městech, to je kapitola sama o sobě. To by mohl být vtipný seriálek hereckých etud, třeba studentských. Mno, ale jako turista se obvykle nesměju.

Offline dzizisketa
8961 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 13:49
Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 13:54
Reakce na dzizisketa:

chacha

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 13:55

ale jako pochopit systém dopravy v jiným městě je fakt náročný, vono někdy i přijít na to, kde a jakej si koupit lístek je složitý...a když pak ještě nejde štípnout...

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 14:09
Reakce na Potrefenáhusa:

nojo:-) ale mame saliny a taky se tam macka a blika to.. ja teda radsi vzdycky pockam co zkuseni cestovatele:-) a listky kupuju pres mobil, jaka uleva

coz mi pripomnelo jednu starou krivdu asi deset let zpatky, kdy jsem si v praze chtela koupit jizdenku smskou a nic mi neprislo zpet. byli tam se mnou i mistni kteri mi to ukazali a jim fungovalo!  takze zjevne diskriminace;-))

Offline Potrefenáhusa
38865 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 14:16

já jsem byla v Brně taky trochu zmatená, už si teda přesně nepamatuju na ten zádrhel, ale byla jsem ráda, že je tam se mnou kamarádka, co už v Brně nějakej čas bydlí (ovšem ta měla šalinkartu :-D )

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 14:26

Ale ono to bliká tuším len v tých nových. V starej tlačítko nesvieti, ak sa stlačí tak svieti a to viete že netreba tlačiť. 

Offline Sweet Potato
40392 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 16:36

Sem se dnes v metru skoro bála k těm dveřím přiblížit. Hypnotizovala jsem to kolečko a Dumala, jestli a kdy do toho praštit. Najednou to výhrůžně červeně mrklo a dveře se samy otevřely.

Offline barbucha blogger
35867 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 17:19
Reakce na Potrefenáhusa:

ale jako pochopit systém dopravy v jiným městě je fakt náročný, vono někdy i přijít na to, kde a jakej si koupit lístek je složitý...a když pak ještě nejde štípnout...

Jo jo... když ještě ve Stockholmu prodávali papírový jízdenky, to byl ráj! Zahlásila jsem kam jedu, podle vzdálenosti mi označili jeden-dva-tři-apod. útržky a cajk. Teď je zrušili a člověk si musí dokupovat kredit na kartě, která se jen přikládá v bráně... doteď mi nikdo nebyl schopnej vysvětlit, kolik mě stojí dejme tomu jedna jízda do centra. Platím stejně, i když jedu jednu stanici, jako když jedu stanic deset? Jak se to pozná? Nikdo neví! A já trnu hrůzou, aby mi kredit stačil... už jsem párkrát byla za socku a studenej pot mě polejval, když mi v autobuse na letišti karta pípala (naštěstí řidič, vida zoufalce, mávnul rukou a pravil ať si kredit dokoupím až to půjde). Z toho mám vždycky nervy na pochodu. Všude trefím, nikde se neztratím, ale tohle mě ničí...

Offline Alice7
48 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 18:23

Metro v Praze jsme nějak zvládli, tlačítka mačkal pětiletý vnuk. Ale nechápu zastávky na znamení v autobusu. Jeli jsme večer, tma a zmáčkněte tlačítko při zastávce pouze na znamení, když jedu trasu poprvé a nevidím ? To můžu zmáčknout hned po rozjedu ? Ten řidič si to zapamatuje ? No trnula jsem hrůzou 

Offline žluťásek
8863 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 18:58
Reakce na coralline:

Ale já to chápu. Mně to lidi dělají taky a taky mě to štve, když se přese mě někdo sápe, aby otevřel už otevřený dveře. Jenom poukazuju na to, že na vině je i zbytečně složitej systém. Kdyby to svítilo dejme tomu zeleně - otevřu a červeně - neotevřu (= zmáčkni), tak by to třeba lidi snáz pobrali. Analyzovat, jestli to vůbec svítí, jakou barvou a jestli to bliká je holt nad mentální kapacitu některých jedinců. Navíc je Praha plná turistů, kteří teda nemají moc šanci to za pár dní pochopit.

Já asi patřím k těm jedincům s malou mentální kapacitou, ale ačkoliv jsem Pražák od narození a MHD se pohybuju denně, tak ten systém tlačítek a blikátek v tramvaji a metru jde mimo mě. Někdy svítí, někdy bliká, někdy svítí červeně, někdy svítí zeleně, někdy nesvítí vůbec. Popravdě se mi ani nechce analyzovat a pamatovat si, kdy co které blikátko značí a patřím k tomu stádu tupců, kteří ho před výstupem zmáčknou vždycky.

Když se už natahuju přes někoho, tak je to leda v okamžiku, že tramvaj už stojí v zastávce, dveře jsou zavřené, já chci vystoupit a přede mnou stojí lidé přede dveřmi. Z toho usuzuju, že oni nevystupují, proto tlačítko nemačkají a zmáčknu si ho sama. Samozřejmě za doprovodu "s dovolením."

Offline viktorka_od splavu
49356 příspěvků moje polička 12. ledna 2017 19:00
Reakce na Alice7:

klidně hned po rozjezdu, ono se tam řidiči rozsvítí světýlko