Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 04. března 2023 00:35

Aranel 

Já prostě strašně nerada poslouchám mluvený slovo, jinak nic proti LK nemám (anžto ji neznám).

Potrefenáhusa 

To je možný, ale dyk se o tom teď tak všude mluví - člověk by řek, že to absolvoval snad každej druhej podle toho, co je dnes a denně v médiích... těm coming outům se tleská... a nemyslím si, že je to zejména pro mládež moc prospěšný. Totiž v tý pubertě je člověk vůbec nejistej - svým celkovým směřováním, i svojí sexualitou, prostě sám sebou, a teď je tohle všechno tak "in" a tolik se o tom mluví, že to pro ty tápající/nerozhodný pokládám skoro za návodný. A to může napáchat víc škody než užitku: jako kdo za sebou nemá nějakou homosexuální zkušenost zejména v pubertě? S nejlepším kamarádem/kamarádkou?! Přičemž o tý tranzici slyší ted všude, a může snadno dojít k mylnýmu závěru

Strašlivý operace? Dělají se i horší, a doktůrci je sekaj jako housky na krámě taky, máme holt 21. století

Já vám fakt nevím. Pokud chce někdo být ženou, fungovat jako žena... tak jak toho dosáhne, když jsou najednou s partnerem v posteli - a oba (s odpuštěním, ale jinak to popsat nejde) stejně vybavený? Z toho heterosexuální styk, po kterým by jako žena s mužským partnerem toužila, prostě nevzejde. A co na to ten partner, jako "normální" chlap? Tedy podle mě samozřejmě. Snad nikoho nepohorším, ale bavíme se tady o takovejch věcech...

Offline Zuzuli
3702 příspěvků moje polička 04. března 2023 07:49

barbucha pak se nabizi otazka, jestli by vazne nebylo lepsi oficialne zmenit pohlavi bez operace, kdyz chudacci nejisti pubertaci jsou tak navadeni timhle in chovanim. Par let by si dotycny pobyl s doklady na druhe pohlavi a pak se ve triceti zase vratil "zpet" a treba zalozil rodinu... Kdyby to nemyslel tak moc vazne

Tve predstavy o tom, jak musi vnimat parovy sex jini lide, komentovat nebudu. Snad jen, ze svet je mnohem pestrejsi.  

Ja bych jen jako zena, co vypadajici jako zena, pouzivajici zenske jmeno, licici se, oblekajici se do satu, nosici podpatky, vystupujici jako zena, jen narozena s muzskym genitalem a treba ze zdravotnich duvodu bez potrebne operace, takze stale oficialne v dokladech muz, doufala, ze treba pri hledani prace bych nenarazila na takovouhle tetinu, co ma ujimani z predstavy, ze bych mohla nahodou pouzivat stejny zachod, jako ona! Vzdyt mam penis! Se tam na ni muzu klidne vrhnout! Kdyz pominu fakt, ze poslu zivotopis na muzske jmeno, s diplomem na muzske jmeno a pak vysvetluju, ze to vazne jsem ja a neukradla jsem ho treba bratrovi... Mit moznost byt oficialne zena, tak pocitam, ze pri pohovoru mi to v kalhotkach kontrolovat nebudou

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 04. března 2023 08:06

Zuzuli Při pohovoru asi ne, ale u vstupní zdravotněpracovní prohlídky možná ano. I když od ledna 2023 se povinnost absolvovat firemní prohlídky nějak upravovala. Jinak jsem pro, ať lidi dělají to, co je činí šťastnejma.

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 04. března 2023 08:21

barbucha 

Návodný myslíš víc než třeba chlast a cigarety, které jsou dostupné v každé trafice a večerce a před svými puberťáky chlastá a kouří většina rodičů?

Online Sweet Potato
40025 příspěvků moje polička 04. března 2023 09:28

barbucha No, návodný. Ano, máš pravdu v tom, že leccos se mezi dospívajícími šíří nápodobou. Že zjišťují, že existují "věci", o kterých jsme my v pubertě neměli ani tušení. Že si "radí" třeba děti (i dospělí samozřejmě) s PPP. Že i odborníci mluví o "módě" sebepoškozování. Že pro nějakou Pavlínku může být zajímavé být chvíli Petrem.

Ale neumíme si nikdo představit, co za peklo prožívají ti lidé, kteří tu operaci opravdu chtějí a potřebují!

A ti "pomýlení"? Tím spíš by bylo fajn, kdyby si to období mohli odžít bez nevratných změn.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. března 2023 10:19

barbucha Nevím proč předpokládáš, že trans člověk bude automaticky heterosexuální. Třeba zrovna Lenka Králová žije s přítelkyní (mimochodem fakt pěknou).

A i když jsou trans heterosexuální, tak buďto si za a) poradej (existuje mraky sex. technik a pomůcek, který jim to umožněj - tyhle lidi opravdu nemají předsudky v tomhle směru experimentovat, protože se v téhle oblasti většinou nabojovali dost), nebo za b) na tu operaci proste půjdou, protože jim to stojí za to.

Já jsem ani tady, ani jinde zatím nečetla jedinej argument, proč by ta operace měla byt povinna. Vlastně všechno je ve smyslu "aby v tom nebyl bordel a bylo to komplet". A to mi přijde proste málo.

Offline Lilly_Ku
4506 příspěvků moje polička 04. března 2023 10:23
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 04. března 2023 11:10

barbucha já třeba nerozumím tomu, proč bysme my ostatní, kterých se to netýká a nijak nás to neomezuje měli rozhodovat o tom, že tito lidí musí podstoupit ne zcela banální operaci, aby na nás působili "správně" tj. v souladu s tím, co mají v kalhotách. Když se někdo cítí být dostatečně ženou i s penisem a chce aby tak s ním bylo i oficiálně jednáno, proč ho nutit do operace, která je pro daného člověka zbytečná, riziková a určitě i pro veřejné zdravotní pojištění nákladná? Nebylo by prostě jednodušší jim po pár "kontrolních" sezení u psychloga vyměnit občanku?

A další věci je, že kdyby tito lidé jednoduše mohli být tím, kdy se cítí být, nebyl by důvod o tomto vůbec vést diskuzi a tedy by to méně působilo i na ty dospívající. Byla by to samozřejmost, nikoliv "trendy" záležitost.

I kdyby to mělo vést k tomu, že si takto zbytečně vymění karitčku pár lidí jen z rozmaru nebo nejistoty a bude chtít pak zpátky tu původní, pořád je to pro tyto jedince i pro systém menší zátěž, než ty diskutované operace.

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 04. března 2023 12:25
Reakce na dzizisketa:

barbucha 

Návodný myslíš víc než třeba chlast a cigarety, které jsou dostupné v každé trafice a večerce a před svými puberťáky chlastá a kouří většina rodičů?

​Úplně stejně. A to je u nás reklama na cigarety zakázaná, přičemž změna pohlaví se veřejně skloňuje všude

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 04. března 2023 12:32
Reakce na MP Meri:

Já jsem ani tady, ani jinde zatím nečetla jedinej argument, proč by ta operace měla byt povinna. Vlastně všechno je ve smyslu "aby v tom nebyl bordel a bylo to komplet". A to mi přijde proste málo.

​To bys to určování pohlaví musela ovšem zrušit od samýho počátku - jak se asi rodička dozví, co se jí narodilo? Podle čeho se to v porodnici určuje?! Novorozence se na jeho názor neptají Má se psát do rodnýho listu "pohlaví mužské - zatím"?

Přece všechno se definuje podle určitejch znaků, ne? Jako bych tvrdila, že naše Poppy je kočka (třeba si to o sobě myslí, co já vím) a všichni by to měli uznat... 

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 04. března 2023 12:45

barbucha ty ale matláš všechno dohromady, jen abys někoho setřela nemusela naaahodou jednou v životě napsat 'jo holky, možna na tom něco bude', tady nejde o novorozence, tam jsou postupy zatím konstantní ( i když nedostačující ), ale o ty dospělý, který jsou v docela náročný situaci. To že tys měla v životě prostě šteští a nikdy si nic takovýho nemusela řešít a si se svým tělem v pohodě, ti nedává právo určovat ostatním, jak to budou mít. A teda psát, že to nejni žádná velká operace a doktůrci to sekaj jako cvičky, je vcelku mimo. Jako cvičky sekaj i bypassy, ale ja na něj ani tak nepůjdu, protože to NEPOTŘEBUJU. Někteří trans holt tu operaci nepotřebujou ( jak píše Zuzuli  zcela trefně ) a neměli by na ní chodit, jen proto, že to někdo chce. 

To je prostě ta mentalita 'většiny' - která ale vzniká tak, že se lidi snažej předstírat, že nevybočujou a pak maj osypky z toho, že někdo vybočuje a světe poser se, neskrejvá to, ale prostě s tim žije.

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 04. března 2023 13:02

Ounz 

Já ale klidně napíšu že holky, možná na tom něco je... pokud se mi bude ten argument "líbit". Proto tady taky furt něco plácám, že třeba mi někdo takovej napíše... No, zatím ale k tomu nedošlo (jistě vinou mojí zaslepenosti nebo stařecký senility, klidně mi přičtěte co chcete, jako fakt). A ani nikomu nic neurčuju, ale zase na druhou stranu po mně nemůže nikdo chtít abych uznala nebo si myslela, že je dotyčnej žena, pokud vykazuje znaky, definující chlapa. Buď se teda změní ta definice, nebo se změní ten dotyčnej (operací), já tam zatím jinou možnost nevidím. Znova opakuju, že prohlásit něco jasně určenýho, podle určitejch (dosud platnejch) pravidel, za něco jinýho, ještě neznamená že to tak je. 

A nedělejte, jako bych já osobně za to mohla - to si jděte stěžovat k odborníkům, který tohle (jenom ze zlovůle?) nastavili... 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. března 2023 13:08
Reakce na barbucha:

​To bys to určování pohlaví musela ovšem zrušit od samýho počátku - jak se asi rodička dozví, co se jí narodilo? Podle čeho se to v porodnici určuje?! Novorozence se na jeho názor neptají Má se psát do rodnýho listu "pohlaví mužské - zatím"?

Přece všechno se definuje podle určitejch znaků, ne? Jako bych tvrdila, že naše Poppy je kočka (třeba si to o sobě myslí, co já vím) a všichni by to měli uznat... 

​Sorry, tohle sem si precetla třikrát, ale vybec nechápu, jak novorozenci souvisí s tím, co píšu já.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. března 2023 13:14
Reakce na barbucha:

A ani nikomu nic neurčuju, ale zase na druhou stranu po mně nemůže nikdo chtít abych uznala nebo si myslela, že je dotyčnej žena, pokud vykazuje znaky, definující chlapa.

Dobre, ale pokud všechny znaky, který vidíš, ukazuji na ženu/muže, tak přeci je úplně egal, co má v kalhotach, předpokládám lidi nesvlikas na potkání.

Jakoze jsou místa, kde by se to muselo ošetřit, u gynekologa by asi museli mít možnost mít v kartotece trans muže (bez operace), ale to jsou organizační záležitosti, který by šlo při troše snahy v pohodě systémově vyřešit s navíc se s tím setkávají 100 % už teď. 

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 04. března 2023 13:21

barbucha ale ty nepoznáš, že ta žena má penis, pokud nebudeš tak drzá a nepolezeš jí do kalhot.

A teda ještě k těm operacím, jsou to velký výkony s adekvátné vysokým rizikem komplikací a pojí se k tomu doživotní nutnosti, který taky nejsou samo sebou.

Nikdo si tu nemyslí, že bys za to mohla, to se opravdu hodně přeceňuješ, tady se o tom jen diskutuje, koneckonců v demokratický společnosti je to jeden ze způsobů, jak něco, co nevyhovuje, měnit. Ale ty tak zuřivě bráníš ty zastaralý postupy, jako by ti fakt tak moc vadilo, že zrovna transky by mohly mít život trochu jednodušší..

Trochu mi to přípomíná diskuzi ještě na mp ohledně svobodnejch matek a toho, že je možný mít dítě bez manžela. 

Offline Kokoska
34565 příspěvků moje polička 04. března 2023 13:25

barbucha ono jde o to, ze ty nemusis vubec poznat, ze ona neni ona nebo on neni on, ty znaky, ktere to rozhodujou, asi na potkani nevidis. Takze ti leda muze byt divne, proc se v cekarne zveda ten blondak, kdyz volali pani Novakovou. Bohuzel pani Novakove asi bude dost neprijemne, jak na ni najednou lidi cumi.

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 04. března 2023 14:13

MP Meri Ounz Kokoska 

Tak to máte holky pravdu (!!!), že to na první pohled nikdo nepozná, pokud dotyčnýmu nesundá kalhoty. A jak se dotyčnýmu běžně nesundávaj kalhoty, tak se ani běžně nelegitimuje

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 04. března 2023 14:18

barbucha no, spíš ty vůbec nemáš ponetí o tom co oni musej, nemusej a co zažívají. A množství mrkáčků sílu tvejm tvrzením nedodá.

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 04. března 2023 14:19

Kan u pracovnepravni prohlidky se taky do spodaru nekouka, ne:D

Offline Zuzuli
3702 příspěvků moje polička 04. března 2023 14:36

711990 na druhou stranu nepovazuju za problem, ze u vstupni prohlidky to lekari nahlasim. Ale protoze to neni vec, ktera by nejak ovlivnovala pracovni schopnost, tak bych predpokladala, ze to zustane jako lekarske tajemstvi, stejne jako treba vysledky krevnich testu, ale vystup bude "prace schopen bez prekazky", nebo co se tam vlastne pise.

Asi jako ze ja si taky do zivotopisu nepisu, ze jsem po rakovine a misto prsou budu mit silikon, do toho kolegum nic neni, ale pred lekarem to proste jako soucast sveho zivota skryvat nebudu.