Co vás dneska vážně nas...namíchlo?

21. zaří 2015 11:38
Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 13. října 2024 17:37

Parkoviště u botanické zahrady. Parkovné stojí 200, prvních deset minut zdarma. Bylo plně obsazené, plus se tam hromadila různě popojíždějící a couvající auta zoufale hledající místo k zaparkování. Tak tak se nám podařilo se v těch deseti minutách vymotat zase ven, protože už hrozila situace, kdy vůbec nebude kudy vyjet. Nechápu, proč se v takové situace stále zvedá závora a vesele tam pouští další a další auta.

Tak jsme se projeli Prahou a nakonec šli místo dýní v zahradách obdivovat bomby a katapulty do Aerovky.

Offline Malvin
1639 příspěvků moje polička 13. října 2024 22:36

Pinot Noir ty dýně v botanické jsem dnes videla u kamarádky. Byla tam s dcerami a vypadalo to skvele. Tak snad vám to vyjde další víkend.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 12. listopadu 2024 11:56

Není to pro mne k úplnému naštvání, ale jsem ve fb skupině,kde se prodávají rukodělné výrobky převážně ze dřeva a také pletení, háčkování a v pravidlech je jasně, velkým písmem napsáno, že se u všeho zboží musí uvést cena. Protože když není, tak diskuzi zahltí dotazy na cenu. Vrchol teda je, že prodávající posléze napíše máte sz. Bez milosti bych ty příspěvky mazala.

Offline barbucha blogger
34942 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 09:30

Kan 

Moje řeč. Je to i u jiných skupin a mě z toho berou všichni čerti. Co to je - nějaká licitace nebo se prodejce za cenu stydí? Mazala bych zfleku taky, někdy když mám náladu tak se rovnou ozvu s nějakou nevrlou poznámkou... Pak je pod příspěvkem furt jen "máte sz" třeba desetkrát! Strašnej nešvar toto. 

Offline Ounz
20348 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 12:00

barbucha no podle mýho si tim 'topujou' ten svůj inzerát, zajistí si přísun příspěvků, jinak mě nenapadá proč by to dělali. Já jsem v jedný skupině, kde za to mažou.

Offline barbucha blogger
34942 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 13:48

Ounz 

Tak to mě nenapadlo... je to možný, protože neni nic jednoduššího než tu cenu tam vyvěsit, jakmile ji dostanu od toho vykuka v sz!

Offline Ounz
20348 příspěvků moje polička 17. listopadu 2024 13:57

barbucha no..

Offline slniecko admin
19244 příspěvků moje polička 23. listopadu 2024 21:22

Ani tak nenamíchlo, ako trochu rozosmutnilo.

Odpočuté rady syna, ako telefonoval s kamarátom:

"Ostrava je pekné mesto, bol som tam. Ale neskúšaj tam hovoriť česky alebo slovensky, budú na Teba kričať."

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 23. listopadu 2024 23:59

slniecko

No kraj rázovitý

ale speciálně v Ostravě je slovenština mnohem lepší a za mě bez problémů. pražský přízvuk je lepší vynechat. 

Offline slniecko admin
19244 příspěvků moje polička 24. listopadu 2024 00:46

continuity asi hej, aj keď mi to prišlo ľúto, no.

Pražský prízvuk bezpečne nemá .

Offline Kokoska
33973 příspěvků moje polička 24. listopadu 2024 08:49

continuity muz tam byl vloni s detma tyden na prazdninach a nezminoval se, ze by na ne nekdo divne koukal. I kdyz on by si asi nevsiml

Offline brrr
12067 příspěvků moje polička 24. listopadu 2024 09:27

Kokoska Divně nekoukají,na to už jsou civilizovaní. Ale slyší to. Slovensky mluví v Ostravě docela dost lidí, to se slniecko zkušenosti divím. Syn musel narazit na nějaké blby.

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 24. listopadu 2024 09:30

slniecko jak píše i brrrslovenština je tam fakt v pohodě. To jsem spíš zažila blbé řeči v Praze. 

Offline Manuka
632 příspěvků moje polička 24. listopadu 2024 09:31

slniecko ,continuityjá trávím v Ostravě docela velkou část života i když tu nebydlím. V životě jsem neslyšela nějaké "útoky" kvůli např.  jazyku. V Ově teď žije docela dost cizinců. Často slyším španělštinu, korejštinu(asi) o angličtině nemluvě. Ono asi dost záleží jakou společnost člověk vyhledává. 

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 24. listopadu 2024 09:41

Manuka no takto, blbec se najde vsude. Zas bych netvrdila, že se to stát nemůže a vyhnes se jim výběrem té správné spolecnosti, protože konflikt Pražák ostravák jsem zažila na vlastní oči v muzeu (bylo to nedorozumění) a rychlost eskalace ze strany místního zaskočila i mě. 

Praha je kozmopolitni celkem dost, žiju ve čtvrti, kde je cizinců přirozeně opravdu hodně a ty hejty na něčí jazyk slyším pomalu každý týden. A "společnosti" typu MHD nebo samoobsluha, kde se to mě děje nejčastěji, se budeš vyhýbat jen obtížně. 

Offline Manuka
632 příspěvků moje polička 24. listopadu 2024 10:09

continuity Blbec co hned startuje se  najde všude!!!! Mnohem častěji se vyskytuje např.přiopilý na fotbale nebo v pátek kolem půlnoci na Stodolní. 
Netvrdím že se ti nemůže stát setkání s blbcem. Ale dávát Ostravě kvůli tomu nálepky nebudu. Mimochodem já žila takto napolovic i dlouhá léta v Praze a Ovu fakt nevnímám jako horší. Zvlášť v posledních letech. 
Jo a výraz kraj razovity má pro nás hodně jiný význam než ho vnímají ve zbytku česka. Neumím a nevím jestli jde ten náš význam dobře opsat protože obsahuje emoci. Pro mě neobsahuje nic jako "rázný"například. 

Offline continuity
41404 příspěvků moje polička 24. listopadu 2024 10:35

Manuka

Rázovitý je od "ráz" přeci. Když napíšu osobitý, bude to lepší?

Offline SunEclipse
3375 příspěvků moje polička 24. listopadu 2024 10:36

Manuka hm, tak teď mě zajímá jaké významy máš na mysli - nikdy mě nenapadlo, že by si to vykládali jinak v Ostravě a jinak ve zbytku republiky.  A slovo razovity si překládám jako svérázný, ve významu jiný, odlišný.  Slovo rázný má sice stejný slovný základ, ale zcela jiný význam.

Edit: conti to přeložila přesně, osobitý.

Offline Manuka
632 příspěvků moje polička 24. listopadu 2024 10:44

SunEclipse ,continuity tak já už párkrát slyšela vysvětlení vzteklý, rázný, cholerický

Offline Manuka
632 příspěvků moje polička 24. listopadu 2024 10:49

SunEclipse ,continuity tak já už párkrát slyšela vysvětlení vzteklý, rázný, cholerický