continuity To je paráda!
Co Vám dnes udělalo radost.?.
continuity Tahle řeka je fakt krásná :-).
continuity krása. Slovinsko mám taky na seznamu, je to teda dlouhý seznam;)
Vyhnala jsem tatínka s dětma na ferraty a já si udělala výlet takřka pro mimina ( a rozbila si u toho kolena
).

4250 gramov, 54 cm. Malý valibuk.
Gratuluji, dočítám opožděně. Nedávno jsem si chovala miminko a je to úžasné. Zanedlouho bude v rodině další, tak se moc těším. Ale na babičku si raději ještě počkám
.

continuity Letos jsme trochu cestovali po Slovinsku a ta příroda je tam nádherná. Před několika lety zase Černá Hora, tam jsme prolezli hory a sjeli řeku. Byla to krásná dovolená a ještě nikde nikdo.

Renusatko my jsme tady už asi popáté. Letos teda kvůli covidu, jinak bychom jeli už jinam. Celkem jsem si myslela, že můžu už psát průvodce, ale ten dnešní výlet mě dostal do kolen. Hlavně jsem potkala asi 4 skupiny turistů. To by u nás byl úplný natresk.
Vydala jsem se pak do kopců a to jsem se tam už i sama, samotinka bála. ![]()
Vyhnala jsem tatínka s dětma na ferraty a já si udělala výlet takřka pro mimina ( a rozbila si u toho kolena
).
Vítej v klubu ![]()
continuity fotky nádherný
Catherinne na rovný cestě samozřejmě ![]()
Voda žádná a v láhvi posledních pár deci. Šla jsem poslední 4 km jak krvavé koleno, no naštěstí tam nechodí moc lidí.
continuity ty tvoje fotky mě lákají čím dál tím víc. Možná, že tě příští rok o toho průvodce požádám![]()
continuity Nadhera
Chystame se ve Slovinsku zastavit cestou do Chorvatska, nezname nic. Jeden den podel Soci, ktery vodopad nebo kratky vylet bys doporucila? Pak nemuzu rozhodnout, Skocjanske jeskyne nebo Postojna? Dekuju a uzivejte.
Evaeva dám ti tipy na termální akvaparky pro děti jak delane. ![]()
mirajo Skocjanska je takový Mordor, myslim největší jeskynní dom ve střední Evropě, ale není tam tolik výzdoby.
Postojna je ta s vláčkem, úžasné krápníky, fakt to nemá páru a že vlezu do každé jeskyně, která se naskytne. je vedle ní prijemny kemp - v lese, malý bazén, jsou tam udělané takové plošinky. Moc hezké, je tam taky vlez do menší jeskyně ( teda něco jako Demänovska na Slovensku, čo je za me nejhezčí jeskyně v Československu). Ale letos jsou kvůli covidu nějak zavření.
Pokud Postojna, zvažte kombinaci s hradem Prejdama, lze to stihnout za jeden den a je to docela zajimave. Výborný a dost vyčerpávající audiopruvodce v češtině.
Jinak se cestou z Chorvatska zkuste zjistit, jak to vypadá na Plitvicich. Pokud tam nebude letos narvano, využila bych toho. Zajíždět k Soči na jeden mi přijde dopravně dost složité. Lepší přístup je na Bled a Bohinj. Kousek od Bledu je souteska Vintgar, ta je placená určitě, mraky lidí, ale moc hezké.
Pokud půjdete na Soču je nutná rezervace, kámoš teď psal, že na Bohinji taky peklo. Jinak kolem Soči doporučuji více méně kterýkoliv úsek Soška pot. Hezký vodopád je u Kobaridu, Kozjak. Teď se tam už podle mapy platí vstup, to myslím předloni nebylo. Vůbec je to kolem Kobaridu zajímavé, protože je tam dost opevnění z WWII, ale už to nejsou takové hory.
Já jsem dnes šla výlet od chaty u pramene Soči ( izvir Soči). Tam je vodopád Zapotoski slap. Ale je to už trochu delsi tak 10 km celkem a posledních 50m potokem.
Klidně se ptej, fakt to máme tady prolezlé. Kromě pobřeží a to napravime v neděli.
continuity Paklenica a Plitvice jsou v planu na zpatecni ceste;)Pokud nekdo nebude po tydenni morsky nemoci uplne placatej![]()
Na Predjama hrad jsem taky koukala, ubytovani mame bliz Postojne;)
Soca rezervace? myslis ty aktivity kolem Bovce? To az nekdy priste. Chceme tam sjet tim milionem serpentin z Rakouska, bez karavanu je to ok? Trochu zajizdka, ale kolem Bledu bude narvano. Pak jsem koukala na vopady a vahame - stoji za to Boka? Nebo spis Virje nebo Kozjak? Co Tolminska korita? Nejsme tak akcni jako vy, mladsi je 9 a hlavne neni cil dojet do Zadaru uplne ko
Triglav musime stihnout az tehdy, kdy deti to uz daj a my jeste:-)
continuity
já doufám, že se to do příštího roku zlomí, ale ti moji raubíři sice vodu milují, ale jen v hloubce po kolena
Já doufám, že příští rok už aspoň částečně odložíme kočár a značně se nám rozšíří možnosti.
Evaeva v Catezi je několik dětských bazénu s hloubkou po kolena. Pro dospělé je to horší, plavecký bazén za moc nestojí.
mirajo myslím rezervace na ubytování, pokud už máte bydlení, tak mi napiš kde a řeknu ti výlet poblíž, pokud budu vědět.
Pokud milionem serpentin myslíš Vrsic, tak to je ok, je tam dost provoz a směrem vzhůru už vypíname klimu. pokud půjdete navečer, můžou tam být ovecky, co jdou domů spát
( mladší měla zážitek, dnes je tam potkali znovu). Určitě se tam na 15 minut nahoře zastavte, jsou tam parkoviště a pokochejte se výhledy. Výš se asi tak hned nedostaneš.
Boka je do strašného krpalu, a je vidět že silnice. Virje je fajn, ale ta cesta není tak hezká jako ke Kozjaku, více méně se tam dá dojet autem. Zas pokud budete bydlet poblíž Bovce asi bych to neřešila a udělala když tak výlet kolem Soči ( od soutoku s Koritnici směrem nahoru, zpět po té samé cestě nebo autobusem). Autem pak zajela k Virje, pokud teda chcete vodopád.
Fakt záleží, kde budete bydlet. Tolminskou soutěsku neznám, to už je pro nás dost z ruky.
continuity Ozvu se o vikendu do SZ, lehnu jeste jednou do map. Na serpentiny a vyhledy se prave moc tesim, dite s kinetozou uz min;) Budeme tam rano, v Recku kozy, tady potkat ovce by bylo taky fajn. Dekuju![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články