Garfie My jsme jedny Vánoce strávili v Londýně, kde žila ségra, a 24. jsme šli na večeři do nějaký italský restaurace a bylo to úplně super. Všichni byli svátečně naladění, hosti i obsluha, jídlo bylo perfektní a nikdo neměl s přípravou žádný nervy, taky nikde nebylo žádný - pověsíš prádlo, někdo umře, vstaneš od stolu, něco se ti stane, prostě hodně jsme si to užili. S dětma je to určitě jiný, ale bez nich by mi to připadalo jako ideální způsob absolvování štědrovečerní večeře (ale v širší rodině to je bez šance na prosazení).
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Zina To už kdysi dávno v nějakém rozhovoru říkala Bára Basiková, že to tak dělají, přišlo mi to tehdy hrozně divné, ale dnes už si to dovedu představit. My navíc s mužem chodíme tradičně na večeři 23.12. a má to právě už hrozně slavnostní atmosféru, je to lepší než kdykoli jindy během roku a i když je to občas časově a organizačně na hraně, mám to moc ráda.
My jsme Vánoce trávili pokaždé u babičky, bylo to kolem 15-20 lidí. Jenže každej dělal něco a nepamatuju si žádný převánoční stres. Štědrý den býval celkově v klidu a i další dva dny se třeba na obědě podíleli nějak všichni. Už je to 7 let, kdy babička nežije. Teď vždycky zvu všechny, buď na Štědrý den nebo na jeden svátek, na oběd. Nás nikdy nikdo nikam
, protože moje mamka to nikdy nedělala, tchýni nemám a dřív nás občas pozval na Nový rok tchán, ale už je mu 80. Takže potom už sice vařím jen pro nás, ale všechny dny. Příští rok to dělám jako Kokoska a ten nový rok začínám v restauraci. Třeba se to ujme a nebudu muset vařit celý rok
.
Zina To by se mi taky líbilo, i když děti budou větší, tak si to klidně umím představit;-). Na Nový rok rozhodně, to my ani nikdy jako sváteční či návštěvní den nedrželi.
Karja přesně, na nový rok to taky zavedeme
Renusatko haha, dneska už jsem pěkně běhala kolem sporáku. Nějak to "po celý rok" nechce fungovat!
Kokoska
Hm, škoda.![]()
letos varil novorocni obed muz. Do housky vlozil kolecko drubezi tlacenky a cesrvenou papriku. K tomu mrkev a caj. Snedli jsme to u lesniho rybnicku. 1.1. vyrazime na vylet pravidelne a ja to miluju. Ten klid je tak osvezujici.
Ginger to je taky vyborna varianta!
Kokoska a nebo vyrazit na vychod slunce. Letos jsme chteli na Skalku do Brd, ale nakonec jsme nesli, protoze bylo zatazeno. Loni jsme se vydrapali po sjezdovce na Jested a bylo to dokonaly. Spousta milych lidi a vyhledy uzasny.
Ginger to u nas asi moc nejde, nevim, kam bychom museli. Jsme v doliku a na nejblizsim kopecku je sidliste. A na vyjeti nekam dal asi nejsme uplne skrivani :)
Kokoska v zime nastesti slunce vychazi pozde, az okolo osme. V Praze muzete na hrad, pak prochazkou do centra a snidani v nekterem z hotelu.
Ginger jo, zni to hezky, ale k tomu se asi nedokopem, byt v 8 skoro na druhem konci Prahy. Jsme lini starici ![]()
Ginger To je taky moc pěkná tradice!
Dostala jsem rodinný plánovací kalendář Rané péče. Sama jsem si ho teda přála
, ale naživu je ještě mnohem lepší. Pěkně ilustrace, pro každý měsíc hezká krátká básnička s životním moudrem akorát na míru pro daný měsíc.
Evaeva prozradis moudro na leden?
Ginger nepsalas to tady už? S tím východem slunce na Jěštědu- mám dojem, že jsem to od tebe četla a že se mi to moc líbilo..
Kokoska tohle je teda zrovna takové universální
Káčátko milé, chceš být labuť?
Tak buď!
A pak ještě přání ať se z nového roku vyklube něco moc pěkného
A kdo že nám tady letos bude dávat fotky z mysliveckýho kalendáře?
RoSa Myslivecký jsem na zdejší nadšení měla vloni a už teda nikdy víc. Mám kamaráda myslivce a všechno to hoňkování, kaňkování a co všechno píšou, je prej úplně jindy. Letos máme Herbář a na tento týden je tam Jalovac a jeho léčivé účinky. Můžu vyfotit až budu doma, příští týden je tam Měsíček lékařský.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my