Kokoska je jeste zkusenejsi nez ja a ma pravdu. Je treba si z tebe brat priklad. Me taky tesi cist tvuj popis drobnych zivoitnich radosti a uvedomuju si, ze je mnohem uzitecnejsi pripomenout si malou radostnou chvilku nez se pitvat v tom, co se nepovedlo, co me stve. Fakt jsi inspirativni zena. Tusim, ze jsem ti to uz psala. A jestli ne, tak si to uz dlouho myslim.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
marieu Naučná stezka Klobouček , tohle je studánka U Kloboučku. Je to fakt jen procházka, ale moc hezká. Studánky jsou na trase 4, všechny jsme ochutnali
A na cestách okolo Obecnice je pověšená vánoční hra.
marieu To já ani nemyslím tak, že toho mám přes den dost. Ale prostě se fakt těšívam do pelechu:-D.
marieu kde jste byli na jidlo prosim![]()
Mně udělal radost nový kus (spíš kousek, ale i to se počítá) dálnice Praha-Hradec-a dál. Už se nemusíme kodrcat přes Hradec nebo Pardubice. ![]()
Karja tohle ja mam uz nejaky rok v nemecku,nemuzu se dockat az pujdu spat.v Recku to mam opacne nemuzu se dockat noveho dne.![]()
Zarinya já se nemůžu dočkat, až půjdu spát, už od puberty. Ale není to tím, že chci mít den rychle za sebou. Akorát ráda spím a na současné super pohodlné matraci ještě raději
A nakonec, když dojde na lámání chleba, si v půl jedné nadávám, proč jsem nešla dřív![]()
Evaeva jakou superpohodlnou matraci máš? Pořád ji hledám....
Makara podle mě kouzlo vězí v tom, že má jako poslední vrstvu paměťovou pěnu. To si můžeš i vyzkoušet, dá se to koupit i samostatně. Akorát ta spodní matrace musí mít tu správnou tvrdost (pro tebe)
tina já ti taky děkuju! To portské je přesně ta pravá tečka za dnešním dnem- virtuálně si s tebou ťukám!
Evaeva byl, cítím se velmi vděčná- víc, než obvykle.
Kan nebo takovou powerbanku. Na všechno. Krásné chvíle, zážitky, objevy, světlo, počasí, vůně, chutě...
a propos, před časem jsem si kupovala nějaký lesklý časák, což už roky nedělám- jestli nějaké slevy, příloha- už nevím... byly tam rozhovory s ženami a o tom, co dělají pro svoje "well being", utkvěla mi jedna myšlenka- kterou jsem úspěšně adoptovala: každé ráno alespoň pár minut pro sebe (horká voda s cintronem, sama v kuchyni u stolu), vymyslet 3 věci, na které se můžu ten den těšit- i kdyby trakaře padaly. I kdyby to bylo jen čtení dětem na dobrou noc (vykulené oči, úžasem pootevřené pusinky), sprcha, postel...
Ty to umíš tak hezky podat, obyčejný věci, ale vlastně krásný a vzácný.
no, tak to nebude řešení. Mně paměťová pěna nesedí. Předposledně jsem o ni svoji matraci vylepšila, manžel chtěl obyč. No, tak po dvou nocích jsme přehazovala. On to ani nepoznal, kdybych se nepřiznala. Jak byl zvyklý z cest, že občas za měsíc vystřídal 5 a více postelí, tak jeho nároky na matraci jsou nulové.
Já pátrám po matraci v jádru spíš měkčí, aby se promáčka, ale na povrchu pevnou. To objetí od paměťovky je mi nepříjemné.
Makara Kokoska Lenka22 já ale upřímně netuším, kde se to vzalo. Možná věkem, možná tím, co jsem třeba díky práci viděla, zažila, dílem určitě mateřstvím a snahou udělat to "líp", než rodiče... nevím. Požitkářství jsem v sobě měla v sobě aspoň trochu vždycky.
andulka01 díky. To máme kousek, tam musíme vyrazit.
Karja a to já taky strašně ráda spím!
Antje určitě existuje vietnamský fine dining, ale nemáme přehled. Byli jsme na jídle tady a na kávu jsme zašli z nostalgie do Mamacoffee, měla jsem velmi čerstvou a dobrou čokoládovou bábovičku.
Makara aha, tak to mám opačně. Jádro tvrdší, povrch měkký.
marieu rekla bych, ze je to vsechno dohromady. Urcite se clovek nauci vazit si tech hezkych chvilek postupne, myslim, ze jako mlada a svobodna jsem to tak nevnimala.
marieu diky !
Kokoska Já to mám opačně. V mládí mě všechno těšilo, teď si přijdu hrozně opotřebovaná a vyhořelá. Jen řeším, co všechno musím a pak už nic .
Mirka , jak Ti rozumím
. A byla jsem zvědavá, co máš na poličce...
Mirka no prave, v mladi bylo vsechno tak nejak samozrejmy, spousta energie, porad nejaky akce. Postupne se to tak nejak zredukovalo, tak zbyvaji ty maly radosti, kterych si o to vic vazim.
Potěšil mě krátkej výlet... kdy v pondělí jsme razili na českou ambasádu (neb zeť pojal úmysl dopřát zřítelnici dvojí občanství resp. pas, osobně sice nevidím ve vlastnictví toho českýho nějakou výhodu, ale tak v šuplíku snad zavazet nebude)... kde jsem vyřídila všechno já anžto česká zaměstnankyně s radostným jásotem uvítala někoho kdo mluví česky
poté jsem zřítelnici donutila k nákupům - v jediným obchodě kterej byla ochotná navštívit (Pull and Bear
), ale povstaly z toho aspoň dvoje džíny a jeden svetr, sláva bohu
(nikdy nic nechce ani nepotřebuje, hroznej úděl pro každou babi!)
V úterý jsem doprovodila zřítelnici na trénink volejbalu (abych zjistila že je nejlepší
), poté se ona odebrala na sraz s přáteli a já do města na nákupy. Vystála jsem si mnoho front...

... a večer jsme se všichni sešli v hospodě s již zmíněnejma výbornejma bublinkama ![]()
Další den jsme jeli vracet zničený martensky, z čehož povstaly ty další nákupy... stavili jsme se v Moderna Museet abychom úplně kulturně nezakrněli a poté s úlevou padli k tv - k čemuž nám zřítelnice přičinila popcorn a donutila nás sledovat Die Hard
anžto mladej Bruce Willis ji
nějak bere
Ale shodly jsme se přitom, že Bruce je dobrej furt, ať s vlasama nebo bez... pročež celej vejlet považuju za úspěšnej ![]()
barbucha no bodejť ne, vyplněna každá chvíle, nadto s úspěšným nákupem ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my