Co jsi jela?
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Vltavu, jenom ten kousek z Branne do Krumlova. deti na pramicich, tak byla konecne sance nacvicovat s muzem.
Tak to je super, gratuluju. Já jela Vltavu předloni po skoro 30 letech ( poprvé jako malé děcko) a už se tam asi nevrátím. Mně ti lidi kolem docela stresovali, vody málo, v proudnici zasekané rafty opilců. A teda hlavně to brždění před jezy. Před pár týdny bylo na idnesu video, jak tam lidi sjíždí... zastavit před jezem, padlo složit do lodi, chytit se pěkně obema rukama a čekat a modlit se
.
Jestli jste v Krumlově, zajděte do Apotheka baru (Dům u Tří havranů u Červené brány) na skleničku
, za odměnu.
ježiš a já takhle zažila sjíždět takovej kamenitej jez nějaký idioty na Ohři, který měli v lodi maďarskýho ohaře, kterej jim na tom jezu vypadnul a vypadal docela v panice
(A Rufíček v plovací vestičce a před každým větším jezem jsem ho vyndavala z lodi a pak takoví vožralí kreténi, co by tam nechali psa klidně pomlátit.) Ne fakt, já jezdim jen v týdnu, ne o víkendu a na řeky ne úplně vytížený, já bych tyhle lidi snad musela i fyzicky napadnout
V týdnu a na konci srpna je to nejlepší, i ta Vltava se dá sjet v pohodě.
Apotheka bar nám udělal velkou radost před cca 14 dny - výborný koktejly a byla paráda se na kluky za barem dívat. A večer pak koncert skupiny Altan :-)
Ovšem pohled na ty davy na Vltavě byl strašlivej - raft na raftu, fronty před šlajsnama...
Na vodu nejezdíme, ale před pár lety jsme někdy v srpnu jeli domů ze Šumavy autem silničkou kolem Vltavy, přes Rožmberk na Krumlov. Ty davy na vodě, to bylo přímo strašidelný. A klasickou loď už ani nevidět, jen plasty a nafukovací obludy.
Přesně, bylo to děsivý. My byli na Vltavě někdy v roce 83 se spolužáky po maturitě, minimum kempů, šílený hospody, ale teda romantika :-)
klasickou loď jako laminátovou? Na tom už se podle mě moc nejezdí, je to těžký a musí se fakt dávat pozor na šutry, dneska všechny půjčovny jedou v plastu, mi přijde
Já o tom přehled nemám, je fakt, že ty nové materiály jsou asi lepší. Ale ty staré laminátové lodě byly takové elegantní, hezké, opečovávané, jak si to každý spravoval a natíral asi. Ty plasťáky se mi zdály napohled bachraté a neosobní, prostě výlisek. Ale jak píšu, vodák nejsem, jen pozorovatel z bezpečí břehu :)
Za klukama tam jezdíme už 6 let, taková radost je dívat se na ně. ![]()
Jó laminátové lodě... Největší romantika byla vždy večer lepit. Na Vltavu už se fakt laminát nevyplatí brát při tom vodním stavu, možná na některé úseky. Ale teda plasťáky mi nepřijdou o moc lehčí (taky záleží jaké). Nafukovací Pálavy jsou docela v pohodě, lehké, stabilní, prijedes, nafoukneš, sjedeš, vyfoukneš. Co mě ale teda na Vltavě s*alo, byly ty nafukovací rafty - velký, pomalý, zaclání to, posádka buď neví, co s tím, nebo je na mol ( často oboje). Jsem si furt říkala, kdy jako přijde ta min WWIII, aby to využili. Uff. Ale řeka je to pěkná.
Maďara mám doma a nedokážu si představit tahat ho do lodě. To chce fakt psa kliďase a lehkého, aby tě hned nevykoupal. Tohle bylo asi fakt dobytci, odhaduji na nějakém Coloradu, co to jeli poprvé. Nechat psa omlátit o šutry v proudu...![]()
.
To jo, ta cesta až ke Krumlovu byla krásná, já jižní Čechy mám moc ráda. I okolí Třeboně, rybníky, lesy, tam je mi dobře.
![]()
Nebylo té vody na něj moc, když je s tím koupáním tak opatrnej? Nebál se?
myslim, že nebál, von je v tomhle takovej strašně zlatej, všechno bere nějak jak to je. Ale moc se nekoupal, seděl ve vestičce v lodi a koukal, to mu myslim naprosto vyhovuje :-D Vono nebylo úplně hezký počasí, takže já jsem se asi taky myslím nekoupala (za mnou by šel), von se myslim vody nebojí, jen mu to přijde hnusný :-D Byl fakt bezvadnej, já jsem se tam nad nim uplně roztejkala, jak je strašně skvělej :-D
To byla hezká voda, Radbuza, nebyli tam snad jediný vodáci, co si pamatuju (taky trochu pršelo).
To je hezký :)
radbuza vypada vyborne:-) akorat je to od nas snad nejdal co muze byt:-( na vltavu bych teda vazne nerada, ale nekam bychom vyrazit meli, kdyz uz nestihnem letos tak pristi rok urcite:-)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.