Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 03. srpna 2017 23:49
Reakce na continuity:

Co jsi jela?

Offline continuity
43129 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 00:05
Reakce na Krehutka:

Vltavu, jenom ten kousek z Branne do Krumlova. deti na pramicich, tak byla konecne sance nacvicovat s muzem.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 00:18
Reakce na continuity:

Tak to je super, gratuluju. Já jela Vltavu předloni po skoro 30 letech ( poprvé jako malé děcko) a už se tam asi nevrátím. Mně ti lidi kolem docela stresovali, vody málo, v proudnici zasekané rafty opilců. A teda hlavně to brždění před jezy. Před pár týdny bylo na idnesu video, jak tam lidi sjíždí... zastavit před jezem, padlo složit do lodi, chytit se pěkně obema rukama a čekat a modlit se .

Jestli jste v Krumlově, zajděte do Apotheka baru (Dům u Tří havranů u Červené brány) na skleničku , za odměnu.

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 00:48
Reakce na Krehutka:

ježiš a já takhle zažila sjíždět takovej kamenitej jez nějaký idioty na Ohři, který měli v lodi maďarskýho ohaře, kterej jim na tom jezu vypadnul a vypadal docela v panice  

(A Rufíček v plovací vestičce a před každým větším jezem jsem ho vyndavala z lodi a pak takoví vožralí kreténi, co by tam nechali psa klidně pomlátit.) Ne fakt, já jezdim jen v týdnu, ne o víkendu a na řeky ne úplně vytížený, já bych tyhle lidi snad musela i fyzicky napadnout

Offline dzizisketa
8960 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 08:58
Reakce na Potrefenáhusa:

V týdnu a na konci srpna je to nejlepší, i ta Vltava se dá sjet v pohodě.

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 09:13
Reakce na Krehutka:

Apotheka bar nám udělal velkou radost před cca 14 dny - výborný koktejly a byla paráda se na kluky za barem dívat. A večer pak koncert skupiny Altan :-)

Ovšem pohled na ty davy na Vltavě byl strašlivej - raft na raftu, fronty před šlajsnama...

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 10:29
Reakce na Vilemina:

Na vodu nejezdíme, ale před pár lety jsme někdy v srpnu jeli domů ze Šumavy autem silničkou kolem Vltavy, přes Rožmberk na Krumlov. Ty davy na vodě, to bylo přímo strašidelný. A klasickou loď už ani nevidět, jen plasty a nafukovací obludy.

Offline Vilemina
2360 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 10:33
Reakce na Kokoska:

Přesně, bylo to děsivý. My byli na Vltavě někdy v roce 83 se spolužáky po maturitě, minimum kempů, šílený hospody, ale teda romantika :-)

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 10:57
Reakce na Kokoska:

klasickou loď jako laminátovou? Na tom už se podle mě moc nejezdí, je to těžký a musí se fakt dávat pozor na šutry, dneska všechny půjčovny jedou v plastu, mi přijde

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 11:26
Reakce na Potrefenáhusa:

Já o tom přehled nemám, je fakt, že ty nové materiály jsou asi lepší. Ale ty staré laminátové lodě byly takové elegantní, hezké, opečovávané, jak si to každý spravoval a natíral asi. Ty plasťáky se mi zdály napohled bachraté a neosobní, prostě výlisek. Ale jak píšu, vodák nejsem, jen pozorovatel z bezpečí břehu :)

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 11:43
Reakce na Vilemina:

Za klukama tam jezdíme už 6 let, taková radost je dívat se na ně. 

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 11:53
Reakce na Kokoska:

Jó laminátové lodě... Největší romantika byla vždy večer lepit. Na Vltavu už se fakt laminát nevyplatí brát při tom vodním stavu, možná na některé úseky. Ale teda plasťáky mi nepřijdou o moc lehčí (taky záleží jaké). Nafukovací Pálavy jsou docela v pohodě, lehké, stabilní, prijedes, nafoukneš, sjedeš, vyfoukneš. Co mě ale teda na Vltavě s*alo, byly ty nafukovací rafty - velký, pomalý, zaclání to, posádka buď neví, co s tím, nebo je na mol ( často oboje). Jsem si furt říkala, kdy jako přijde ta min WWIII, aby to využili. Uff. Ale řeka je to pěkná.

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 11:57
Reakce na Potrefenáhusa:

Maďara mám doma a nedokážu si představit tahat ho do lodě. To chce fakt psa kliďase a lehkého, aby tě hned nevykoupal. Tohle bylo asi fakt dobytci, odhaduji na nějakém Coloradu, co to jeli poprvé. Nechat psa omlátit o šutry v proudu...

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 11:57
Reakce na Krehutka:

To jo, ta cesta až  ke Krumlovu byla krásná, já jižní Čechy mám moc ráda. I okolí Třeboně, rybníky, lesy, tam je mi dobře.

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 12:16
Reakce na Krehutka:

kapitán pejsek jako oko v hlavě!!!

Offline Krehutka blogger
3528 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 12:22
Reakce na Potrefenáhusa:

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 13:15
Reakce na Potrefenáhusa:

Nebylo té vody na něj moc, když je s tím koupáním tak opatrnej? Nebál se?

Offline Potrefenáhusa
38858 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 13:23
Reakce na Kokoska:

myslim, že nebál, von je v tomhle takovej strašně zlatej, všechno bere nějak jak to je. Ale moc se nekoupal, seděl ve vestičce v lodi a koukal, to mu myslim naprosto vyhovuje :-D Vono nebylo úplně hezký počasí, takže já jsem se asi taky myslím nekoupala (za mnou by šel), von se myslim vody nebojí, jen mu to přijde hnusný :-D  Byl fakt bezvadnej, já jsem se tam nad nim uplně roztejkala, jak je strašně skvělej :-D

To byla hezká voda, Radbuza, nebyli tam snad jediný vodáci, co si pamatuju (taky trochu pršelo).

Offline Kokoska
34953 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 13:47
Reakce na Potrefenáhusa:

To je hezký :)

Offline viktorka_od splavu
49352 příspěvků moje polička 04. srpna 2017 13:58
Reakce na Potrefenáhusa:

radbuza vypada vyborne:-) akorat je to od nas snad nejdal co muze byt:-( na vltavu bych teda vazne nerada, ale nekam bychom vyrazit meli, kdyz uz nestihnem letos tak pristi rok urcite:-)