Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Aranel
6612 příspěvků moje polička 26. července 2018 10:15

Mám hroznou radost, že jsme to bleskově vyřídili a půjdeme s rodičema na Ivana Krale do Lucerny. Bude vedro, budeme muset stát, ale zas je to Ivan Kral! 

Offline Stará Stanová Kůže
1333 příspěvků moje polička 27. července 2018 23:02

Můžu parkovat v modré a fialové zóně v celé Praze skoro zdarma, tedy za poplatek 100 Kč/rok, hurá!

Teď to ještě dojít vyřídit na úřad, to už mi radost nedělá.

Offline RoSa
10172 příspěvků moje polička 27. července 2018 23:07

Stará Stanová Kůže jak se to dělá?

1333 příspěvků moje polička 27. července 2018 23:16

RoSa To auto musí být buď elektromobil nebo hybrid s možností přepnutí na čistě elektrický pohon.

Offline RoSa
10172 příspěvků moje polička 27. července 2018 23:19

Stará Stanová Kůže aha... já tipovala invalidní značku... tak to jo, a kde tak "tankuješ", dá se to?

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 27. července 2018 23:30

Hmm. Podpora majitelů hybridních a elektronických aut ze strany města je sice fajn, snaha o zlepšení kvality ovzduší se vítá, ovšem ta část Pražanů, co bydlí v konkrétních zónách, kde si platí nemalé peníze za parkování a přitom nemají věčně kde zaparkovat, z tohoto asi nebude skákat radostí do stropu.

1333 příspěvků moje polička 27. července 2018 23:37

RoSa To naše je hybrid. Má ten druhý typ dobíjení - nedobíjí se to ze zásuvky, ale za jízdy od kol, čím víc brzdíš, tím víc se to dobíjí, zhruba. :) Má to teoreticky dojezd čistě na elektriku při plném nabití asi 50 km  a do rychlosti asi 75 km/h, ale v praxi si to auto k tomu i za těhlech podmínek někdy spouští i ten druhý benzinový motor - při startu, v chladu, do kopce.... No a ve vyšších rychlostech ty motory nějak samo kombinuje, podle situace.

Offline RoSa
10172 příspěvků moje polička 27. července 2018 23:46

domenica zas tolik těch elektroaut a hybridů asi neni, ne?

nám v ulici prej namalujou modrý čáry někdy na podzim, ale my se na to už vyloženě těšíme, protože se nám sem "přelejvaj" ty eSka, Účka, Káčka, Péčka atd., co je vyhnali těmahle zónama z centra... jednou to skončí na hranici Prahy asi - jsem o tom vedla telefonicky hodinovou diskusi s pánem, co má u nás na P5 na starosti tu "dopravu v klidu"... nejhorší je fakt bydlet hned za tou hranicí, kde ta modrá zóna končí - to se sem všechno vyvalí a to my máme právě teď...

1333 příspěvků moje polička 27. července 2018 23:50

domenica Přes den vídám v modrých zónách spoustu volných míst, o dost víc než v těch místech s možností placeného parkování, tam jsem často žádné místo nenašla. Z tohohle důvodu jsem přestala chodit do některých obchodů nebo restaurací. Jednodušší bylo nestresovat se tímhle a zajet si někam do nákupáku nebo mimo centrum, bohužel. 

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 27. července 2018 23:53
Reakce na RoSa:

domenica zas tolik těch elektroaut a hybridů asi neni, ne?

RoSa 

Asi není, ale ve čtvrtích, kde rezidenti nemůžou po většinu dne zaparkovat už teď, o návštěchách nemluvě, je představa hybridů a elektroaut s volným parkováním nejspíš ne úplně příjemná.

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 27. července 2018 23:56

domenica Přes den vídám v modrých zónách spoustu volných míst, o dost víc než v těch místech s možností placeného parkování, tam jsem často žádné místo nenašla. Z tohohle důvodu jsem přestala chodit do některých obchodů nebo restaurací. Jednodušší bylo nestresovat se tímhle a zajet si někam do nákupáku nebo mimo centrum, bohužel. 

​Možná někde a možná přes den, ale parkování hybridů a elektroaut bude časově limitované v rámci dne?

Offline domenica blogger
8034 příspěvků moje polička 27. července 2018 23:57

​Co třeba MHD? Taxi?

Offline RoSa
10172 příspěvků moje polička 27. července 2018 23:58

domenica no jasně, do 18hod. - pak je to přece jedno, ne?

edit: můžou parkovat na těch P+R, jen je to asi blbě značený - např. na Kotlářce je jedno takový parkoviště prej, jezdim kolem často, a nikdy jsem si toho nevšimla - měli by dát lepší billboardy asi..

1333 příspěvků moje polička 28. července 2018 00:03

domenica To nevím, o to jsem se ani nezajímala, nenapadá mě, proč bych si nechávala auto dlouhodobě zaparkované třeba na té Letné, když tam nepracuju ani nebydlím. Předpokládám, že podobné to bude mít většina majitelů.

1333 příspěvků moje polička 28. července 2018 00:07
Reakce na domenica:

​Co třeba MHD? Taxi?

​Ano, někdy se hodí.

Offline Gellnerova
1107 příspěvků moje polička 29. července 2018 08:57

Tak zdravím z civilizace. 
Chci zpátky do lesa. 

To bylo, ženy, tak moc krásnýýýýý!!! Vohně a kytara a po hrozně moc dlouhý době vykouřená krabička marlborek s dvacetiletejma klukama, s kterýma byla neskutečná sranda, čaj z várnice a 14 dní na střídačku v Salomonech a těch pantoflích a bez řasenky. A rána, panebože, to jsem seděla od šesti venku (se světlem se budím) a zítrala na sluníčko, jak se dere mezi stromama, každý ráno to bylo hezčí a hezčí. A ve spacáku jsem spala jako mimino, i když asi tak 4 hodiny denně v průměru. A oddíl malejch harpií a táborovej režim, kterej je tolik jinej, než ten školní. Ach jo. Tak zase za rok asi :). 

Akorát se už dost těším na pedikúru.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 29. července 2018 09:05

​Prosim tě, jezdim do centra denně a vždy! zaparkuju, co je to za dramatizaci zase?

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 29. července 2018 09:12

Stará Stanová Kůže i na modrý zóně se dá zastavit a zaplatit..aspoň teda v mojí čaśti prahy (jestli ti jde o návštěvu obchodu)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 29. července 2018 09:14

Ounz no jasně že dá

Offline Ounz
20532 příspěvků moje polička 29. července 2018 09:15

Mutziputzi já to nerozporuju  a když potřebuju naložit/vyložit tak zacáluju a ok