Mirka To je přesné, hlavně se držet z dohledu! Teď se nám motají pod nohama a ještě vymýšlejí![]()
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Mirka Přesně
dostatek knih a nikdo o mě nevěděl třeba týden. Teda kromě vyžraný ledničky.
andulka01 já jsem vyjídala spíš zahradu. Přesně jsem věděla, co se kde dá očesat. Dcery to nikdy nezajímalo, nosila jsem jim to domů a pak vyhazovala, takže od určité doby sbírám rovnou do pusy.
Mirka My zahradu sice měli, ale nic moc se na ní nerodilo, všechno jsme měli od babičky. Jako úplně nejvíc prádninovej pocit: Tlustá kniha na začátku, nikdo doma (nebo aspoň v dosahu) a já s velkou mísou třešní (hrášku, angreštu) nebo talířem jablečnýho koláče na dece na zahradě. Tenhle pocit se mi furt nedaří navodit, knihu mám, co do pusy taky, ale i když si udělám fakt volný den, vždycky mám pocit, že se už neumím tak uvolnit, mít to tolik na háku a fakt nic nedělat.
andulka01 Já to neumím vůbec, večer mám tak špatný pocit, že už to ani nedělám. Zrovna včera jsem vracela knihu dceři, že nejsem schopná ji přečíst a prý, že bych mohla, místo koukání na televizi. To mi tedy neudělalo radost, naopak mi přišlo až líto, že to tak vnímá, protože k telce upadnu, když už fakt nemůžu a chci vypnout, a půl hodiny na něco civět a nebo s mužem a pak místo TV řešíme, co je třeba udělat (máme fakt náročné léto a bojujeme na mnoha frontách).
continuity ja to resila zadavanim ukolu:-) ukol byl treba vyskladat knihovnu a utrit v ni prach a naskladat stejne nazpatek, nebo jit se dat ostrihat a podobne, na kazdy den neco ale jen jednu vec. i ted to delam ale oni uz se bud az tak doma nezdrzuji, nebo to brzy vycerpaji (posekat travu, umyt okno v kuchyni..)
viktorka_od splavu to jsem vzdycky nesnasela, to mi delala mama vzdycky pred vanoci, kdyz uz jsem mela volno, umyt sklo v takove te vitrine a podobne ukoly.
baltik To mi vůbec nepřipomînej! Ještě na Štědrý den odpoledne šudlat cingrlátka na lustrech mýt schody (i na půdu) "ať to tu máme na Vánoce hezký". A vůbec ji nezajímalo, že tu Popelku, whatever, dávaj jen jednou za rok!
Takže ze mne vyrost bordelář...
Sweet Potato ano, muselo se uklízet, nervy tekly, vánoční pohoda
bordelář jsem taky!
baltik ježiš tak to vůbec, to jsem taky z duše nenáviděla.. to vůbec nedělám ani sama, natož abych do toho někoho honila
byla řeč o děckách který se flákají samy doma bez jakéhokoliv programu, takže aby ten den měli aspoň trochu strukturovaný a "udělali něco pro rodinu", tak dostanou drobný úkol, jeden - neže stráví prázdniny prací na baráku, to u nás ani není co, naštěstí
Mirka dokud jsem jezdila na venkov za tetou a strýcem, tak jsem s nimi absolvovala jejich běžné dny - chození na maliny, houby, zavařování, starání se o zahradu, ráno a večer na trávu pro králíky, sušení sena... občas se mnou zašli k rybníku, kde jsem se vykoupala, ale to bylo málokdy. Doma pak, už větší, jsme o prázdninách byli buď na táboře - tři týdny, pak dva týdny s mamkou rekreace a zbytek lítání kolem baráku s partou dětí. Výlety minimálně, většinou někam za rodinou.
Sweet Potato Vilemina přidávám se do týmu! Jak já to nenáviděla.
Sweet Potato U nás to samy.a mama ještě měla vzpomínky, jak se na stedrej den do 3 do rána dratkovaly parkety...tak na to babička za myho dětství už asi páru neměla, ale i tsk to bejvalo vyzivny
Mám kamaráda z mládí, propařili jsme spolu spoustu nocí, oba měli ve své době nevhodné partnery, tak jsme spolu trávili spoustu času, dneska žije v Praze, je ženatej, tři děti, občas si napíšeme, když jsem v Praze, zajdeme na kafe, ale v žádném úzkém kontaktu nejsme. A on se teď náhodně potkal s člověkem, který mě zná, došla na mě řeč a prý prohlásil, že jsem jeho nejbližší bytost....strašně mě to potěšilo.
Sweet Potato aha, takze za me neuklizeni muze ma mama, diky, mam to na koho svest :)
Potrefenáhusa nase mama v noci (abychom my uz byli v posteli a nechodila tam) pred stedrym dnem cistila koberce, hubkou a mokrou penou, lezla po 4, silenost!
baltik To je jak z Dětí z Bullerbynu. Jak večer Lisa brečí, že je doma čurbes a Vánoce nebudou. A ráno přijde do kuchyně, ta je nablýskaná, všude nové barevné koberečky - zázrak! Ehm.
Sweet Potato to ehm ![]()
Sweet Potato Taky jsem si na to hned vzpomnela!! ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.