Prosimtě proč mu odmítli ten pas dát?! ![]()
Co Vám dnes udělalo radost.?.
barbucha Já už to tady vysvětlovala, ale ze široka. :-) Takže 23.12. obdržel vízum, chtěl si ho dnes vyzvednout. Japonsko mezitím (od 26.12.) pozastavilo vydávání víz do konce ledna a zároveň na stejnou dobu uzavírá hranici, s tím že rezidenti-cizinci se mohou vrátit do 4.1-objevila se tam ta nová mutace viru. Takže když si jel dnes pro pas, na velvyslanectví mu řekli, že buď zůstává povolení k dlouhodobému pobytu v platnosti, ale nedají mu pas a může si pro něj přijít, jakmile se uvolní hranice, nebo mu ho vydají, ale zneplatní (už vydané!!) vízum a bude o něj muset žádat znovu. Odletět měl 1.1.
Garfie nakonec to ale vypadá dobře, ne,? Víc času na všechno a třeba poletite všichni spolu. A čím kratší kus zimy tam na začátek a zabydleni zažijete, tím líp, ne?
Nevim, jestli jsi to už nepsala.. Kde vlastně tam budete?
Dadoo
jo, já jsem spokojená. Zvlášť po tom včerejším poplachu. Jediné, čeho se teď bojím, že se to protáhne zase nějak neúměrně, protože to je pak takové provizorium, zvlášť když nám odjede většina věcí lodí.
Budeme v Tokyu, rsp. v Jokohamě, tak to mám velkou radost. Jednak je to 400 km jižněji než minule
a jednak je kolem spousta zajímavých věcí, Jokohama je krásná, už trochu v kopcích, žije tam hodně cizinců a celkově je tam dost uvolněná atmosféra. A je z tama občas vidět Fuji! :-)
Jo tak, zavřený hranice. Ale stejně jsou to divný praktiky, zabavit/zadržet pas... stačilo snad říct, že se tam prostě nedostane a proč. Co kdyby mezitim ještě chtěl jet jinam?!
barbucha tak mu ho dají a zneplatní to vízum :-)
Pavlena Nějaké menší město, jehož jméno už ksem zase zapomněla. ![]()
barbucha Přesně jak říká nolita, zneplatní mu už vydané a bude muset žádat znovu, což je teď bohužel trochu komplikovanější proces, než obvykle.
Teď jsem dokonce zachytla někde informaci, že Japonci nevpustí do země ani rezidenty s vízy vydanými po 1.10., to už mi připadá fakt nenormální. Hrozně se bojí kvůli olympiádě, se kterou teda pořád počítají.
Tak oni mají aspoň výhodu, že se fakt zavřít můžou
Ale jako s tím pasem a vízem je to trochu vyděračský... stejně by tam nikdo nejel, kdyby věděl že ho přes hranice resp. z letiště nepustěj a pomaže šupem zpátky, na to není potřeba tak drasticky reagovat.
Tý olympiádě bych moc nevěřila, to je přece hrozný hemžení pořád a je to už prakticky za chvíli... to eště ani zdaleka nebude koronáč vyřešenej ![]()
Garfie Taky dočítám až teď a musím říct, že tě obdivuju. Vánoce plné zvratů a každý den vše jinak. Člověk je teď připravený na skoro vše, ale u vás to dostává úplně jiný rozměr.
Teď jsme se o olypliádě bavili. Vůbec nevěřím, že by byla, ale Japonsko chápu, protože ty vynaložené finace, to musí být náročné.
GarfieVíš, co mě už delší dobu zajímá? Jak to budeš mít s prací? Vím, že děláš z domu, to budeš teď dělat z Japonska nebo si dáš ty tři roky pauzu?
Jo a s těmi vízy je to asi taky nakažlivé. Volal muž z Phy, že kvůli vízu do toho US, tam bude muset ještě jednou. 30. 12.
Takže na Šumavu jedeme přes Prahu.
barbucha Renusatko Já té olympiádě taky nevěřím, ale zase jestli je někdo schopný ji uspořádat, tak jsou to Japonci. Někde jsem chytla, že budou vyžadovat očkování po všech účastnících....můžou taky udělat olympiádu bez diváků=bez atmosféry. Nebo ty diváky nějak osekat, těžko říct. Každopádně s tou novou mutací se jim to dost komplikuje. Mají tam už 7 případů a to je zachytili jen proto, že mají po každém příletu dvoutýdenní karanténu, všichni ti nemocní jsou totiž bezpříznakoví.
brrr No ještě vlastně přesně nevím. Minule jsem pracovala, teď bych chtěla taky a možná mi i v práci vyjdou vstříc, jen se toho trochu bojím, minule se to nakonec ukázalo o dost složitější, než jsem čekala. Já nemůžu pracovat úplně kdykoli a ten osmihodinový posun šel dost proti mně, nejvíc práce mám v japonský večer a když je celá rodina doma.
Ty jo, tady je nakažlivý snad úplně všechno!!!
Tak snad mu to klapne.
Garfie to je zajimavy s tou praci! Muzu se ueptat v jakym delas oboru, aspon priblizne?
Myslela jsem vzdycky ze prekladas, ale z toho co pises mi to ted uplne nesedi.
Lilly_Ku Jo, to si tady myslí víc lidí, asi že ta práce z domu. :-) sz
Garfie Kruci a teď to chci vědět taky
Já mám pocit, že děláš něco s médii, nějaké svodky, monitoring nebo tak (ani nevím, jestli takové zaměstnání vůbec existuje).
brrr
jj, něco takového!
Garfie
Prošla jsem se za tebe.
to mi tak nostalgicky připomnělo, jak jsme s kamarádkou táhly takhle pres most z Týnsky literární kavárny do Mlynsky kavarny na Kampě a pak pěšky a zčásti i bosky až na Jezerku. Strašně mi to chybí!!!!
Sweet Potato Krása!! Děkuju ;-)
Garfie A ja vim, ze toho nemas malo, tak se zeptam taky;-) V jakem meste jste bydleli tu minulou staci?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.