Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 18. února 2021 13:24

Stará existence To je milé. Pravda, čekala jsem něco ve smyslu, žes tu knížku naopak v Knihobudce našla. 
A Srub u jezera jsem taky měla (asi o deset let později), vůbec si nepamatuju, o čem to bylo, dívčí románek z edice dívčích románků (jak jen se jmenovala?) Neodehrávalo se to v Irsku? Rezavý přebal (vlasy) vidím jasně před očima.

Offline Stará existence
291 příspěvků moje polička 18. února 2021 13:36

Sweet Potato My už ji máme bez toho papírového přebalu, ale dívala jsem se do databáze a tam opravdu ta holka má rezavé vlasy. Odehrává se to v Kanadě.

Mě i udivuje, že jsem ji při tom třídění taky neodnesla do knihobudky. Asi nějaký zásah shůry

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 18. února 2021 13:47

Stará existence

Už jsem si to našla v databázi knih. V Kanadě, ale hlavní hrdinka sní nějaké fantazie podle Irských pověstí, pak hlavního hrdinu fakt potká. 
Mám chuť si to přečíst. A podstrčit dětem, ale na to už je asi pozdě.

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 18. února 2021 13:49

Stará existence To je hezká historka. A zůstane u vás, nebo si ji vezme sestra? 

Já takhle pátrala po knížce Ondra a tři Marťánkové, která u nás vyšla jednou jedinkrát, v roce 64. Milovala jsem ji tak, že mi ji bratranec (majitel kmihy) věnoval, když mi bylo asi 8, pak si ji zase půjčil, pak jeho sestra....tak nějak kolovala po dětech v rodině, až zmizela. Jako dospělá jsem ji sháněla skoro 20 let, jediné inzeráty, na které jsem narazila byly typu "koupím za 3000 Kč a podobně. A pak jsem narazila na seznam knih, které vyprodávala nějaká paní z pozůstalosti, byla tam a za 10 korun!! Hned jsem si ji koupila a ta paní byla tak zaskočená, že budu platit asi čtyřnásobné poštovné, že mi k ní vnutila ještě další knihy, aby se mi to vyplatilo.  No a týden poté, co mi přišla, mi volá sestřenice, že ji objevila u táty v kanceláři mezi hračkama a knihama, které doma vyřadili pro děti klientů.... Takže ji mám doma 2x a navíc nedávno vyšla znovu.....:-)

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 18. února 2021 14:02

Sweet Potato A to mi nějak připomnělo, že od doby, kdy jsi básnila o Hře na Betsy Bowovou po ní pasu a pořád nic! 

Offline Stará existence
291 příspěvků moje polička 18. února 2021 14:08
Reakce na bram:

Stará existence to je ale moc hezký příběh :)

​ Tatínek už před lety zemřel, tak je to pro sestru i taková malá památka na něj.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 18. února 2021 14:14
Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 18. února 2021 14:22

moora JJ, na tu jsem teď taky narazila, když jsem obnovila hledání.  Já ji nečetla, takže se mi úplně nechce dávat 300 za knihu z antikvariátu, kterou neznám, ale zase Sweet Potato dost věřím, tak jsem na vážkách! :-)

Offline Stará existence
291 příspěvků moje polička 18. února 2021 14:24

Garfie Samozřejmě si ji bere sestra, už jsem jí posílala fotku a hned se o ni hlásila.

Někdy je to pátrání po nějakých těch památkách na dětství napínavé. Zmíněná sestra často vzpomínala na knížku říkanek, kterou jí jako malému děcku koupil náš dědeček: Špity, špity, bábo.

(Ty říkanky tam jsou super, taky si jich spoustu pamatuju.) A tak když se blížily sestřiny narozeniny, napadlo mě, že jí je zkusím sehnat. Zpočátku se moc nedařilo, všude bylo jen nové vydání s jinou obálkou a já chtěla to původní z r.1960. Nakonec se mi to podařilo sehnat v nějakém pražském antikvariátu, měla jsem fakt radost.....možná větší než obdarovaná

A teď jsem se schválně dívala, to původní už není vůbec k mání.

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 18. února 2021 14:29

Stará existence To je hezké! My takhle koupili mámě první vydání Gabry a Málinky.... 

A kdo to tady vyprávěl, jak si už v dospělosti stěžoval mámě nad lahví vína, že nedostal nějakou knihu, po které celé dětsví toužil (něco se mi mate, že to byl Ferda Mravenec) a maminka ji pak koupila k Vánocům? :-) To se mi taky moc líbilo! 

Kamarádka mi zase vyprávěla, jak jednou vytáhla náhodně z knihovky knížku a tam objevila ručně vepsané poznámky svého tatínka, v té době už několik let mrtvého. Prý plakala asi hodinu (ona teda nemá ani maminku, tak ji to sestřelilo o to víc). 

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 18. února 2021 14:37

Garfie Jejda, to je pocta. Ovšem taky závazek. OstTně já Hru na BB taky nemám, že bych si ji koupila?

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 18. února 2021 14:41

Sweet Potato  Tak teď bude boj jako v COS slevách!

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 18. února 2021 14:54

Garfie Naopak, mohla by být kolektivní - putovní. Jen to musíme stihnout, než se nám odstěhuješ.

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 18. února 2021 15:09

Sweet Potato Tak hele, pro jaký věk je vhodná? 

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 18. února 2021 15:48

Garfie Sweet Potato kdybyste ji nutně potřebovaly přečíst, klidně zapůjčím :) ale vrátit!!  

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 18. února 2021 16:11

bram No kdybych byla v Praze, tak hned!  

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 18. února 2021 16:12

Garfie Nooo, já ji četla až jako dospělá

Tak 12?

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 18. února 2021 16:12

bram Ano prosím

Offline Garfie
28576 příspěvků moje polička 18. února 2021 16:16

Sweet Potato Už ji v tom antikvariátu nemají :-( 

Offline Sweet Potato
40452 příspěvků moje polička 18. února 2021 16:17

Garfie Tak ale ať se kouká přiznat, kdo to byl!