Stará existence To je milé. Pravda, čekala jsem něco ve smyslu, žes tu knížku naopak v Knihobudce našla.
A Srub u jezera jsem taky měla (asi o deset let později), vůbec si nepamatuju, o čem to bylo, dívčí románek z edice dívčích románků (jak jen se jmenovala?) Neodehrávalo se to v Irsku? Rezavý přebal (vlasy) vidím jasně před očima.
Co Vám dnes udělalo radost.?.
Sweet Potato My už ji máme bez toho papírového přebalu, ale dívala jsem se do databáze a tam opravdu ta holka má rezavé vlasy. Odehrává se to v Kanadě.
Mě i udivuje, že jsem ji při tom třídění taky neodnesla do knihobudky. Asi nějaký zásah shůry ![]()
Už jsem si to našla v databázi knih. V Kanadě, ale hlavní hrdinka sní nějaké fantazie podle Irských pověstí, pak hlavního hrdinu fakt potká.
Mám chuť si to přečíst. A podstrčit dětem, ale na to už je asi pozdě.
Stará existence To je hezká historka. A zůstane u vás, nebo si ji vezme sestra?
Já takhle pátrala po knížce Ondra a tři Marťánkové, která u nás vyšla jednou jedinkrát, v roce 64. Milovala jsem ji tak, že mi ji bratranec (majitel kmihy) věnoval, když mi bylo asi 8, pak si ji zase půjčil, pak jeho sestra....tak nějak kolovala po dětech v rodině, až zmizela. Jako dospělá jsem ji sháněla skoro 20 let, jediné inzeráty, na které jsem narazila byly typu "koupím za 3000 Kč a podobně. A pak jsem narazila na seznam knih, které vyprodávala nějaká paní z pozůstalosti, byla tam a za 10 korun!! Hned jsem si ji koupila a ta paní byla tak zaskočená, že budu platit asi čtyřnásobné poštovné, že mi k ní vnutila ještě další knihy, aby se mi to vyplatilo.
No a týden poté, co mi přišla, mi volá sestřenice, že ji objevila u táty v kanceláři mezi hračkama a knihama, které doma vyřadili pro děti klientů....
Takže ji mám doma 2x a navíc nedávno vyšla znovu.....:-)
Sweet Potato A to mi nějak připomnělo, že od doby, kdy jsi básnila o Hře na Betsy Bowovou po ní pasu a pořád nic!
Stará existence to je ale moc hezký příběh :)
Tatínek už před lety zemřel, tak je to pro sestru i taková malá památka na něj.
moora JJ, na tu jsem teď taky narazila, když jsem obnovila hledání.
Já ji nečetla, takže se mi úplně nechce dávat 300 za knihu z antikvariátu, kterou neznám, ale zase Sweet Potato dost věřím, tak jsem na vážkách! :-)
Garfie Samozřejmě si ji bere sestra, už jsem jí posílala fotku a hned se o ni hlásila.
Někdy je to pátrání po nějakých těch památkách na dětství napínavé. Zmíněná sestra často vzpomínala na knížku říkanek, kterou jí jako malému děcku koupil náš dědeček: Špity, špity, bábo.
(Ty říkanky tam jsou super, taky si jich spoustu pamatuju.) A tak když se blížily sestřiny narozeniny, napadlo mě, že jí je zkusím sehnat. Zpočátku se moc nedařilo, všude bylo jen nové vydání s jinou obálkou a já chtěla to původní z r.1960. Nakonec se mi to podařilo sehnat v nějakém pražském antikvariátu, měla jsem fakt radost.....možná větší než obdarovaná ![]()
A teď jsem se schválně dívala, to původní už není vůbec k mání.
Stará existence To je hezké! My takhle koupili mámě první vydání Gabry a Málinky....
A kdo to tady vyprávěl, jak si už v dospělosti stěžoval mámě nad lahví vína, že nedostal nějakou knihu, po které celé dětsví toužil (něco se mi mate, že to byl Ferda Mravenec) a maminka ji pak koupila k Vánocům? :-) To se mi taky moc líbilo!
Kamarádka mi zase vyprávěla, jak jednou vytáhla náhodně z knihovky knížku a tam objevila ručně vepsané poznámky svého tatínka, v té době už několik let mrtvého. Prý plakala asi hodinu (ona teda nemá ani maminku, tak ji to sestřelilo o to víc).
Garfie Jejda, to je pocta. Ovšem taky závazek. OstTně já Hru na BB taky nemám, že bych si ji koupila?
Sweet Potato
Tak teď bude boj jako v COS slevách! ![]()
Garfie Naopak, mohla by být kolektivní - putovní. Jen to musíme stihnout, než se nám odstěhuješ.
Sweet Potato Tak hele, pro jaký věk je vhodná?
Garfie Sweet Potato kdybyste ji nutně potřebovaly přečíst, klidně zapůjčím :) ale vrátit!!
bram No kdybych byla v Praze, tak hned!
Garfie Nooo, já ji četla až jako dospělá![]()
Tak 12?
bram Ano prosím![]()
Sweet Potato Už ji v tom antikvariátu nemají :-(
Garfie Tak ale ať se kouká přiznat, kdo to byl!![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.