Karja áno chodíme obaja do práce a stretávame sa s rodinou a zatiaľ nás to teda obchádza
Co Vám dnes udělalo radost.?.
to ti upřímně závidím, můj muž názor nezměnil. Řekla bych, že ženy jsou osvicenejsi.
No nevim, manžel právě zavraždil svýho otce přihlášením do registru. Tchýně už s námi nikdy nepromluví.
(Nikto sa ma síce nepýtal, ale) ja sa nedám zaočkovať, pretože vakcíny na Covid19 sú úplne iného typu ako doterajšie vakcíny, nemajú ukončené klinické testy, ani divá sviňa netuší, či sú nejaké dlhodobé následky a ak sú, tak aké. A čerešnička na tortičke je informácia, že výrobcovia vakcín nechcú odškodňovať prípadné zdravotné následky po očkovaní.
viktorka_od splavu Až si to rozmyslí, čekej mě ve stěžovacím :D
Anička dušička nemám v úmyslu Tě přemlouvat, ale Astra Zeneca je vakcína "starýho typu", nebo ne?
Dadoo Já už psala vedle-ségra, učitelka na SŠ (věk lehce přes 50) dnes dostala první dávku.
Ale jak tady šly řeči o tom věku, tak v Olomouci prý (říkala ségra poučená kamarádkou, lékařkou v nemocnici) ve fakultce očkují až kantory 60+, zatímco ve vojenské na věk nehledí....
Anička dušička Hele, já taky z představy očkování neskáču radostí. Pokud bych si mohla vybrat, tak očkování nechci. Ale nevidím jinou cestu-a vést se na tom, že ostatní očkování jsou a proto výrazně klesne virová nálož-to mi přijde nefér. Nemám tohle uvažování ráda ani u matek, co neočkují děti, je to jen výhoda na úkor ostatních.
Garfie já taky píšu vedle, jdu pozítří ![]()
Dadoo Už jsem to četla! Tak to je bezva :-) Já reagovala na tu včerejší stížnost (nebo ze kdy to bylo), že to snad ještě zruší.
Garfie jo, říkal to Plaga v TV.
Ale při té jejich akcnosti budou tou dobou všichni učitele dávno naockovani.
Anička dušička nemám v úmyslu Tě přemlouvat, ale Astra Zeneca je vakcína "starýho typu", nebo ne?
Nie, nie je. Moderna a Pfizer/BioNTech sú RNA/mRNA vakcíny, AstraZeneca je vektorová vakcína. Vakcíny "starého typu" sú vakcíny s oslabenými alebo inaktivovanými vírusmi. (Viac napr. tu: https://www.npz.sk/sites/npz/Stranky/NpzArticles/2021_02/Vakciny_proti_COVID-19__Ake_su_medzi_nimi_rozdiely_.aspx?did=6&sdid=81&tuid=0& )
Ale nevidím jinou cestu-a vést se na tom, že ostatní očkování jsou a proto výrazně klesne virová nálož-to mi přijde nefér. Nemám tohle uvažování ráda ani u matek, co neočkují děti, je to jen výhoda na úkor ostatních.
Iné cesty sú.
Čo sa týka mojej osoby - nevyužívam žiadne výhody na úkor ostatných, ani v očkovaní. Každý má slobodu v rozhodovaní. Každý má viac možností vo všetkom, zvyčajne omnoho viac ako dve.
Ale tu to asi nevyriešime.
Toto vlákno má byť o tom, čo niekomu dnes urobilo radosť. Ospravedlňujem sa, už tu na tému očkovanie (covid, ne/využívanie... atď.) reagovať nebudem.
Anička dušička to jsou vakcíny prastarého typu. ![]()
Živé vakcíny se podávají tam, kde neexistuje nic lepšího.
Anička dušička ale budeš chodiť do práce/ školy, obchodu, divadla, kina, kdekoľvek medzi ľudí? Vďaka tomu, že budú ostatní očkovaní?
Anička dušička V EU budou případně odskodnovat výrobci vakcín. Je to v těch smlouvách.
Rather than using emergency procedures that leave the state to pick up the tab if something goes wrong, the EU’s conditional market authorization, once it is rubber-stamped by the Commission, means that the companies, rather than EU taxpayers, accept liability for any unforeseen issues. The conditional marketing authorization (CMA) process also means that drugmakers agree to conduct further studies and submit frequent safety reports.
continuity presne to ma napadlo ![]()
![]()
hele, jestli se v tom vyznáš, patří něco z toho, co se běžně očkuje mezi vektorové?
viktorka_od splavu ja sa nesnažím nikoho presvedčiť, aspoň sa dostane skôr na mňa
. Reagovala som na odpoveď pre Garfie, kde Anička píše, že sa nezvezie na tom, že ostatní očkovaní budú. Podľa mňa hej. Ale očkovanie je dobrovoľné, nikomu jeho rozhodnutie neberiem ak to tak vyznelo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.