Co Vám dnes udělalo radost.?.

11. srpna 2014 09:59
Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 01. března 2021 09:07

Karja áno chodíme obaja do práce a stretávame sa s rodinou a zatiaľ nás to teda obchádza

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 01. března 2021 09:11
Reakce na Tak Betty:

​to ti upřímně závidím, můj muž názor nezměnil. Řekla bych, že ženy jsou osvicenejsi. 

​No nevim, manžel právě zavraždil svýho otce přihlášením do registru. Tchýně už s námi nikdy nepromluví.

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 01. března 2021 09:14
Reakce na OliveOyl:

​Tchýně už s námi nikdy nepromluví.

tak tomu rikam radost!

Offline Anička dušička
99 příspěvků moje polička 01. března 2021 09:35

(Nikto sa ma síce nepýtal, ale) ja sa nedám zaočkovať, pretože vakcíny na Covid19 sú úplne iného typu ako doterajšie vakcíny, nemajú ukončené klinické testy, ani divá sviňa netuší, či sú nejaké dlhodobé následky a ak sú, tak aké. A čerešnička na tortičke je informácia, že výrobcovia vakcín nechcú odškodňovať prípadné zdravotné následky po očkovaní. 

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 01. března 2021 09:42

viktorka_od splavu Až si to rozmyslí, čekej mě ve stěžovacím :D

Anička dušička nemám v úmyslu Tě přemlouvat, ale Astra Zeneca je vakcína "starýho typu", nebo ne?

Online Garfie
28580 příspěvků moje polička 01. března 2021 09:42

Dadoo Já už psala vedle-ségra, učitelka na SŠ (věk lehce přes 50) dnes dostala první dávku. 

Ale jak tady  šly řeči o tom věku, tak v Olomouci prý (říkala ségra poučená kamarádkou, lékařkou v nemocnici) ve fakultce očkují až kantory 60+, zatímco ve vojenské na věk nehledí....

Online Garfie
28580 příspěvků moje polička 01. března 2021 09:49

Anička dušička Hele, já taky z představy očkování neskáču radostí. Pokud bych si mohla vybrat, tak očkování nechci. Ale nevidím jinou cestu-a vést se na tom, že ostatní očkování jsou a proto výrazně klesne virová nálož-to mi přijde nefér. Nemám tohle uvažování ráda ani u matek, co neočkují děti, je to jen výhoda na úkor ostatních. 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 01. března 2021 09:51

Garfie já taky píšu vedle, jdu pozítří

Online Garfie
28580 příspěvků moje polička 01. března 2021 09:53

Dadoo Už jsem to četla! Tak to je bezva :-) Já reagovala na tu včerejší stížnost (nebo ze kdy to bylo), že to snad ještě zruší. 

Offline Dadoo
11690 příspěvků moje polička 01. března 2021 10:09

Garfie jo, říkal to Plaga v TV.

Ale při té jejich akcnosti budou tou dobou všichni učitele dávno naockovani. 

Offline Anička dušička
99 příspěvků moje polička 01. března 2021 12:02
Reakce na OliveOyl:

Anička dušička nemám v úmyslu Tě přemlouvat, ale Astra Zeneca je vakcína "starýho typu", nebo ne?

​Nie, nie je. Moderna a Pfizer/BioNTech sú RNA/mRNA vakcíny, AstraZeneca je vektorová vakcína. Vakcíny "starého typu" sú vakcíny s oslabenými alebo inaktivovanými vírusmi. (Viac napr. tu: https://www.npz.sk/sites/npz/Stranky/NpzArticles/2021_02/Vakciny_proti_COVID-19__Ake_su_medzi_nimi_rozdiely_.aspx?did=6&sdid=81&tuid=0& )

Offline Anička dušička
99 příspěvků moje polička 01. března 2021 12:08
Reakce na Garfie:

Ale nevidím jinou cestu-a vést se na tom, že ostatní očkování jsou a proto výrazně klesne virová nálož-to mi přijde nefér. Nemám tohle uvažování ráda ani u matek, co neočkují děti, je to jen výhoda na úkor ostatních. 

​Iné cesty sú. 

Čo sa týka mojej osoby - nevyužívam žiadne výhody na úkor ostatných, ani v očkovaní. Každý má slobodu v rozhodovaní. Každý má viac možností vo všetkom, zvyčajne omnoho viac ako dve. 
Ale tu to asi nevyriešime. 

Toto vlákno má byť o tom, čo niekomu dnes urobilo radosť. Ospravedlňujem sa, už tu na tému očkovanie (covid, ne/využívanie... atď.) reagovať nebudem. 

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 01. března 2021 12:34

Anička dušička to jsou vakcíny prastarého typu.

Živé vakcíny se podávají tam, kde neexistuje nic lepšího. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. března 2021 12:38

Anička dušička ale budeš chodiť do práce/ školy, obchodu, divadla, kina, kdekoľvek medzi ľudí? Vďaka tomu, že budú ostatní očkovaní? 

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 01. března 2021 12:39

Anička dušička V EU budou případně odskodnovat výrobci vakcín. Je to v těch smlouvách.  

Rather than using emergency procedures that leave the state to pick up the tab if something goes wrong, the EU’s conditional market authorization, once it is rubber-stamped by the Commission, means that the companies, rather than EU taxpayers, accept liability for any unforeseen issues. The conditional marketing authorization (CMA) process also means that drugmakers agree to conduct further studies and submit frequent safety reports. 

Zdroj

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. března 2021 12:39

continuity presne to ma napadlo

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 01. března 2021 12:48
Reakce na continuity:

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 01. března 2021 13:23
Reakce na continuity:

hele, jestli se v tom vyznáš, patří něco z toho, co se běžně očkuje mezi vektorové?

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 01. března 2021 13:39

OliveOyl cerny kasel a zloutenka B

zive/celobubunecne vakciny jsou celkem strasak (pro me urcite), slysim prvne, ze se toho nekdo dozaduje

Mrakoplas temto argumentum bych se tedy spis vyhnula, presvedcovat po zlem to vetsinou moc nefunguje

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. března 2021 13:48

viktorka_od splavu ja sa nesnažím nikoho presvedčiť, aspoň sa dostane skôr na mňa . Reagovala som na odpoveď pre Garfie, kde Anička píše, že sa nezvezie na tom, že ostatní očkovaní budú. Podľa mňa hej. Ale očkovanie je dobrovoľné, nikomu jeho rozhodnutie neberiem ak to tak vyznelo.