Sweet Potato tam je kľúčové to "na tajňačku"
![]()
Čo vás dnes rozosmialo?
slniecko však píšu, že JÁ to nechápu. A proto mi tyhle vtipy nepřipadají vtipné. Úplně živě slyším, jak si tatáž milující máma o dva týdny později stěžuje, že to nikdo nežere. ![]()
Jak říkáš, každý to má jinak. Já to peču pro rodinu, ne aby to stárlo v krabici. Mám radost z každého snědeného kousku a to, že se to brzo sní, považuji za důkaz, že to bylo dobré. Vůbec mi nevadí, když se jeden druh sní dřív, než upeču další. Nemám potřebu mít vyskládané všechny druhy na jednom talíři. Víc než tři čtyři kousky za den stejně nesním, na co jich mít na stole deset.
Navíc pečivo je pro mě po týdnu prostě staré a nedobré.
Úplně živě slyším, jak si tatáž milující máma o dva týdny později stěžuje, že to nikdo nežere.
To sa u nás nikdy nestalo ![]()
Já cukroví úplně nezakazuji, ale dáme si ho ofiko vždy po nedělním (adventním) oběde, podle toho, co je napeceno.
Jinak k tomu půstu, my to máme úplně obráceně, během adventu se snažím udělat v neděli k obědu něco, co nedělám běžně. Panenka v bylinkové kruste s hráškovým rizotem, dnes bylo jehněčí, minule roast beef, nějaká lepší rybka, zvěřina a tak.
U nas doma se vsechny polotovary kompletovaly az dost tesne pred Stedrym dnem, kremy se nekdy delaly i na Stedry den dopoledne (hrozny!), tak nebylo moc co uzirat, maximalne nejaky rohlicky a pracny, ale nejak si nepamatuju, ze by nas to pred Vanocema lakalo. Ale pak, kdyz se prislo ze sankovani, doma teplo, vonavo, v televizi pohadka, to bylo to cukrovi nejlepsi!
Ted obcas neco po obede vytahnu, kdyz jsme oba doma, ale zatim mam vlastne jen linecky, pracny a rohlicky, tak neni moc co. Dve testa v lednici cekaji od rana, to musim udelat zitra.
Pinot Noir asi si na to kápla. U nás si nikdo nikdy nestěžoval, že to nejíme, cukroví se sní vždycky. A čtyři kousky za den? To možná od každého druhu
My to prostě nemůžeme mít volně k dispozici celý advent.
Kokoska my s krémem skoro nic neděláme a s marmeládou jen linecké. Kompletováni í na štedrý den si teda nedovedu představit, to muselo být šílené.
Úplně na Štědrý den nekompletuji, ale nedělám to příliš dopředu, půlku máčím ještě v čokoládě a to dělám všechno najednou, až je vše hotovo. Teď mám cca všechno upečené a udělala jsem včera akorát ty medovnikove koule, protoze mě už fakt zajímalo jak dopadlo to Salko.
Pinot Noir počkej až budeš mít kluky v pubertě. Aby zbylo něco ke stromečku, musím to fakt hlídat. Perníky už jsme pekli troje a vanilkové rohlíčky se dnes pojede třetí várka. A to jsem začla péct až po Mikuláši.
Kalorická spotřeba těch dětí je šílená, nikdy tolik nejedly a navýšilo se poměrově všechno, nejenom sladké.
continuity jojo, ségra, co má třicet kilo i s postelí, sní větší porci než já. A to se celé dětství řešilo, jak málo jí (a váží).
Evaeva měla by správně mít o 30% vyšší kalorický příjem než dospělá žena. Já mám pocit, že ty moje nežerky nezvládnou ten objem nacpat do žaludku, takže jedou jídla s vyšší kalorickou densitou - typicky čokoláda. Ale starší na dovolené, když měla na výběr, denně snidala opečenou slaninu, klobásu a míchaná vajíčka. Mne se z toho dělalo mdlo, jen jsem to viděla. Už se obě dostaly na 40 kilo.
A to jsou holky, ségry kluci sní k snídani třeba pet-šest párků a k tomu adekvátně chleba. Jsou vysocí, řekla bych váhově tak akorát, ale každý dělá nějaký sport.
continuity ségra na sladké moc není, takže tabulku čokolády nedá:) Ale trochu se děsím, jak budu nakupovat, až v té pubertě budou kluci
Teď jedí normálně, ale dát před ně cukroví, jedí, dokud je.
Sweet Potato je to možná tak na Štedrý večer, kdy jsou všichni přejedení od stolu.
Já jsem to už psala, když chci, aby v naší partě zbylo na Nový rok alespoň něco, musím to schovat. A to každá rodina přinese minimálně jednu plnou dortovou krabici.
Některé recepty mam originálně ze 150g másla, tak to mám vše už dávno přepočtené na 1/4 kilo. A peču běžně tak 5-6 druhů + nepečené. Některé opakovaně ![]()
continuity já právě nepotřebuju, aby to zbylo ke stromečku. Ke stromečku upeču třeba bábovku. Nebo jiný druh cukroví, který se mi zalíbí 22. prosince v časopise.
Pinot Noir pak trochu postrádá smysl slovní spojení vánoční cukroví? ![]()
Vánoce přece začínají 24. prosince večer.
Evaeva já s krémem taky nikdy moc nedělala, letos to budou ořechy a išlské, jen minimální množství. U našich, když jsme bydlívali v tom starém domě se studánkou ve sklepě, byla tam i taková "špajzka" jen s plaňkovýma dveřma do studené chodby, tam všechno vydrželo krásně vláčné a čerstvé, ale stejně se na Silvestra dělaly čerstvé krémy do druhé půlky polotovarů. Já to krémové musím mít v krabici v lednici a není to ono, tak jen symbolicky.
continuity tak my asi máme adventní cukroví ![]()
Kokoskajá ani nemám krémové mezi top druhy (mimo úlů, ty u nás nejsou už 27.), tak mi to i přijde zbytečná piplačka. Stejně jako máčení v čokoládě.
continuity Vánoce začínají v Čechách 24., někde až 25. Ale to předvánoční chystání a těšení k tomu patří a když pro někoho i to cukroví, tak proč ne.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje