Čo vás dnes rozosmialo?
Sweet Potato neneeeee![]()
Zakerna louze (podivejte se na video, clanek ignorujte
)
Friga
Cizí neštěstí potěší vždy a spolehlivě.
Friga chudák ![]()
Friga jezis, ta beznadej!
Mně dneska pobavila technika, můj vlastní mobil.
Šli jsme ven na se projít, jen tady kousek za humna. Říká se tam na Šumbeře, takže dojdeme tam a pak půjdeme zpátky domů přes Obřanský hrad. Nahoře na Šumbeře jsem koukla do c:geo, jestli náhodou není kolem nějaká nová keška. A ejhle, aplikace geocachingu mi ukázala, že stojím v Paříži 45,5 metru od Notre Dame. Dobrý, ne? Drobet jsem se podivila, tak jsem koukla do mapy.cz - a tam jsem zas pro změnu stála v Brně v Líšni v jakési ulici Za Klášterem. To už mě fakt dostalo. Znovu g:ceo - a ejhle, stále jsem byla v Paříži, ale už na Champs Elysées. Skvělý. Podle map.cz jsem si zas pro změnu zaběhla do Adamova.Dobrý zmatení. Až po restartu mobilu se obě aplikace srovnaly a ukázaly mi, že jsem opravdu pod Šumberou.A nová keška tam není žádná.
Torrah kdysi byl takovy kresleny vtip, dva cestovatele a "podle mapy jsme tamhle na tom kopci!" ![]()
Kokoska to je přece i v knížce "Proč bychom se nepotili" od Zdeňka Šmída, myslím :D
Torrah tak tu neznam
Rozkaz znel jasně, tie okuliare sú na konferenčnom stoliku. Návrat muža, tam je toľko vecí, nikde ich nevidim. Tak som išla ja a čo myslíte! Boli tam! Priamo uprostred!
Kokoska doporučuji, jak Proč bychom se netopili, tak Proč bychom se nepotili - první o vodácích, druhá o chození po horách. Kdo k tomu jen "lehce čuchl", bude se bavit hodně.
Torrah tu o vodacich jsem cetla, to bylo vtipne. Myslim, ze byl podle ni i serial v tv.
Kokoska Byl, s Vaculíkem ![]()
Kokoska Mermaid Moje oblíbené, pak vyšly i nějaké další, jak někteří z původních protagonistů cestovali v devadesátkách po Evropě. Jsou to víceméně variace na ty původní knížky, v nových lokacích, ale jako odpočinková četba potěší. Z těhle se mi A pak ještě dvoje převyprávění místních českých pověstí, ještě z odmdesátých let, Strašidla a krásné panny (Krušné hory) a Dudáci a vlčí hlavy (Chodsko).
Isca Strašidla, Dudáci a ješte Jan, černý proutník (Karlovarsko). Naprosto nejlepší zpracování pověstí co znám ![]()
A ješte mnoho vážnějších děl, mapujících 20. století Krušnohorska a Poohří, vysídlení a tak. Moc.ráda ho čtu, mám v plánu pořídit si všechno co napsal, ale třeba Strašidla se vůbac nedají sehnat
Kokoska to je přece i v knížce "Proč bychom se nepotili" od Zdeňka Šmída, myslím :D
![]()
andulka01 Cejch je geniální. A Dlouhý čas čekání taky.
A vůbec všechno od Šmída vlastně.
Sweet Potato souhlasím, všechny jeho knížky jsou super. Tehdy, když jsem je četla poprvé, to pro mě bylo jak zjevení - byli jsme jak "horáci", tak vodáci, takže jsem si tu atmosféru těch knížek užívala naplno.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje