Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 27. června 2024 10:47

andulka01 to je herec?? Netušila jsem.. je to fakt bizár. Ale včera večer jsem v koupelně objevila průřezy amonitů v kameni, to mě baví víc.

Ad angličtina- mám teď naprosto zbytečnou přednášku v thajské angličtině (takže vlastně vůbec nevadí, že není rozumět). Čistá britská je balzám pro uši.

Offline andulka01
12764 příspěvků moje polička 27. června 2024 11:06

marieu tak s thajskou vedeš
V minulé práci převzali firmu francouzi, při prezentaci šéfky celý sál trošku pokašlával a šuměl - ono nepoužívání h a francouzská výslovnost tu angličtinu úplně zabilo.

Offline marieu
5150 příspěvků moje polička 27. června 2024 11:12

andulka01 to je pravda, právě skončil s proslovem kanaďan.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 27. června 2024 15:23

andulka01 mne přijde, ze tem rodilejm mluvčím nikdo nerozumí, kdežto zbytek s broken english je v pohode

Offline Pinot Noir
29639 příspěvků moje polička 27. června 2024 15:43

andulka01 mne přijde, ze tem rodilejm mluvčím nikdo nerozumí, kdežto zbytek s broken english je v pohode

Kromě Indů teda.

Offline Potrefenáhusa
38541 příspěvků moje polička 27. června 2024 15:47

Pinot Noir Indové jsou speciální kategorie

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 27. června 2024 15:51

S Rekama se clovek taky domluvi, kdyz si zvykne, ze neumej č. Chvili trvalo, nez jsem pochopila, co je "siken"

Offline continuity
42342 příspěvků moje polička 27. června 2024 16:23
Reakce na Potrefenáhusa:

​No přesně, navíc nejsem na koncertě, abych zálibně poslouchala, ale v práci.

Když otevřu pusu já, taky je to broken. Neda se nic dělat, když budeme čekat na někoho s perfektní angličtinou a zároveň odborníka v dané oblasti a zároveň člověka, co se s ním dá pracovat, budeme čekat do soudního dne.  

Offline Mha
příspěvků moje polička 27. června 2024 16:54

Já nevím, jakou máte zkušenost vy, ale pro mě je nejvíc srozumitelná angličtina od Němců (ne Berlín, to nevím, proč :) a nejmíň rozumím anglicky Francouzům a Rusům, tam se musím strašně soustředit, ale stejně mi z toho kolikrát vyjde kockopes. 

Offline continuity
42342 příspěvků moje polička 27. června 2024 17:25

Mha i na ty Francouze se dá docela zvyknout. Delala jsem ve francouzské firmě několik let a chvíli to šlo ztuha, ale teď v pohodě. 

Zas jsem si musela chvíli zvykat na rakouského šéfa, tomu nerozuměla ani kolegyně s výbornou angličtinou, ale po necelém roce už mi to vůbec nepřijde. 

Offline continuity
42342 příspěvků moje polička 27. června 2024 17:30

Teď mám na starosti takový projekt,že postkomunisticka Evropa a všichni jsou, co se týče přízvuku tezce v pohodě (pokud už mluví). Třeba všichni z balkánských zemí mají angličtinu hezkou. 

Online Tabea
7878 příspěvků moje polička 27. června 2024 18:20

andulka01 já dnes nepozorně poslouchala na callu jednoho Itala prezentovat o bezpečnosti práce a říkám si, co pořád má s "eye pressure". A ono to bylo "high pressure".
Pro mě je zdaleka nejstrašnější italská a čínská angličtina. Tam se ztrácím kvůli frázování a výslovnosti. 

Offline Malenge
4814 příspěvků moje polička 27. června 2024 21:37
Reakce na Pinot Noir:

Kromě Indů teda.

​bože, nedávno jsem tuto v sitcomech proslavenou akci musela též zažít, když nám aerolinky zrušily let a webový formulář nefungoval, takže kam jsem se dovolala? No jistě, do klasického call centra k Indovi, uaaaa! 

Offline andulka01
12764 příspěvků moje polička 27. června 2024 22:13

Malenge mimo Londýn jsou snad všichni taxikáři Indivé a Pakistánci. Já s českou angličtinou a přes telefon, komplikovaná adresa (Hawthorne Lodge), on neuměl spelling, no mazec. A ve finále nejhnusnější taxík ever, měli nás za Poláky...

Offline Zuzuli
3680 příspěvků moje polička 28. června 2024 12:09

Rozesmal me tenhle inzerat na byt na Brevnove. Neni nad to u bytu za 21 milionu neprezentovat samotny byt, ale stary osklivy nabytek. O to vetsi bylo prekvapeni, ze ten byt ma realitniho maklere a nedal to tam jen majitel, co to cvaknul mobilem

Offline andulka01
12764 příspěvků moje polička 28. června 2024 13:07

Zuzuli Evidentně profíííík :-)
Rozmazaná fotka ložnice taky dobrý a není tam ani půdorys! 

Offline Kokoska
34405 příspěvků moje polička 28. června 2024 13:10

Zuzuli na tyhle terasy jsem vzdycky koukala, kdyz jsem jezdila na polikliniku Pod Marjankou, rikala jsem si, jaky to tam asi je. No, celkem vim zas kulovy

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 28. června 2024 14:02

andulka01 chybějící půdorys je naprostá klasika. Teda abych všechny realiťáky nehaněla - možná u půlky inzerát jsou. Pak taky nesnáším vizualizace. Jak jsou někdy ty fotky malé a člověk se dívá na mobilu, tak až na druhé přečtení zjistíš, že nabízí vybydlený panelák. (Nic proti panelákům, ale dobrý vědět, že je tam původní umakartové jádro.)

Offline Sweet Potato
39947 příspěvků moje polička 28. června 2024 14:10

Zuzuli No jo, ale ono to udělá nejlíp představu o velikosti. A jak jinak to nafotit, když se tam bydlí. Chybějící půdorys je samozřejmě blbej.

Offline Makara
3569 příspěvků moje polička 28. června 2024 14:22

No a když jsme u těch realit - nemá tu někdo v Praze byt k pronájmu třem vzornýmstudentkám?