Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline barbucha blogger
35800 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 12:39

ja bych tam umrela

​Ale neumřela. Na rozdíl od nás totiž v těch zemích mají kvalitní veřejný osvětlení. A pak - v létě si to vynahradíš

Offline barbucha blogger
35800 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 12:49
Reakce na Kokoska:

Friga tech 9-21 je mozna delsi doba, nez maji tyhle prodejny v Norsku. Vzdycky jsme dojeli na ubytovani tak kolem seste a nikdy jsme nedokazali sehnat nic alkoholickyho. Pres den jsme vetsinou byli dost v prirode nebo v nejakych mesteckach, kde nebylo moc casu shanet tu spesl prodejnu. 

Friga 

​Rozhodně je delší než ve Švédsku, tam má ten Systembolaget otevřeno snad jen do šesti Teď už aspoň neexistuje to, co jsem tam viděla ve Spritmuzeu - notýsky, kam každýmu zapisovali množství nakoupenýho alkoholu, a jak toho bylo moc, tak už mu další v tom měsíci neprodali

Jen jsem slyšela, že v rámci boje proti alkoholismu můžeš nakoupit množství lahví třeba na oslavu - a když se to nevypije, tak to můžeš vrátit (ty neotevřený)... což zamezí domácím zásobám a pokušení z nich plynoucímu

Pak jsou taky velmi oblíbený trajekty zrovna do Finska, asi na nich nepočítaj DPH nebo co... celou cestu tam lidi jen většinou bezuzdně chlastaj. V hospodách je fakt draho.

Offline viktorka_od splavu
49272 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 13:25

barbucha no ja se tmy nebojim:-)) verejny osvetleni nijak nepomuze tom, ze jakmile se setmi, jde na me spani, nejsem vubec sto neco delat, proste muj predek byl medved to je jasny

navic hrozne rada chodim do prirody, jdu teda i kdyz je sychravo ale preci jen hezky pocasi umi zvdnout naladu. a kdyz je slunce 1-2h denne, samozrejme presne zrovna v dobe kdy jsem v praci, ukrutne me to se.e, ale ukrutne

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2025 14:02
Offline Sweet Potato
40264 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 15:10
Offline Isca
4891 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 16:09

viktorka_od splavu Trochu teda pomáhá, pokud je čerstvě napadanej sníh, šla jsem  v neděli  v předvečer teda ne přírodou, ale městskou periferiíí (Maloměřice, Obřany), a i v místech, kde nebylo přímo osvětlení, bylo i za tmy krásně světlo, a taková moc příjemná atmosféra, jak se ty vzdálený lampy u silnic  dohromady odrážely od sněhu. Ale jasně, na přímý slunko to nemá. 

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 16:28

viktorka_od splavujenže v těchto zemich tmu vůbec nemají jako překážku venkovních aktivit. Kupa výletu byla třeba v osm (s tím sněhem to není žádná deprese ani tma jako pytli). Lanovka nad Tromso byla v provozu do 24.00, stejně jako restaurace. Normálně tam jezdily skialpinisti s celovkami a brousili to dolů. 

To tady fakt nemáme. 

Offline viktorka_od splavu
49272 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 16:38

Isca

continuity 

Jo sníh trochu pomůže ale já nechci potmě lyžovat já chci potmě spát. Moje tělo mi říká je noc spí

Offline Kokoska
34873 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 16:53

viktorka_od splavu mne teda pomerne dost vadila i tma od 18 do 6 v Kolumbii. Nezavisle na rocni dobe, skoro zadne stmivani, proste v sest vecer bac a tma.

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 17:14

Kokoska no to už tak je, že půlku času bude vždy tma. 

Je akorát rozdíl jak se to během roku rozloží. Dlouhé letní večery jsou vykoupeny brzkým stmíváním v zimě. 

Offline Friga
2132 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 17:15

barbucha na trajektech se chlasta o sto sest, ja mam dojem, ze je to tou dani, ze je to levnejsi. Finove zase chlastaj na ceste do Estonska. A pak tahaj piva domu na takovejch srandovnich voziccich. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2025 17:16

continuity my za tmy chodíme ven normálně, ale nedostatek slunce má na mně velký vliv. Kdyby aspoň zbytek dne teda to slunce bylo. Severská zima by mně asi fakt zabila.

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 17:23

Evaeva

mě je teda líp i tady v zimě, lépe spím, to svetlo do půlnoci by zas zabilo mě. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2025 18:29

continuity no, mně to vyhovuje tady tak v květnu. Ale víc než světlo do půlnoci by mu vadilo horko, takže asi na zimu na jih Itálie, na jaro sem a na léto za polární kruh

Offline Kokoska
34873 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 18:54

continuity tady se na to leto a dlouhe vecery muzu aspon tesit, tam nic takoveho proste neexistuje. Celorocne od sesti vecer tma neni nic pro me.

Offline Potrefenáhusa
38822 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 19:12

Kamarádka dělala aupair v Norsku a ta zima byla prý úplně strašná, světlo bylo jen na pár hodin. Tma do 10 dopoledne a ve 4 zas. Hrozne se tam vykrmila, fakt z uplne droboučký holky pribrala snad 20 kilo, vubec bych tomu nevěřila, rikala, ze musela furt jíst, aby tu tmu nějak přebila. Tak asi bud jist nebo pit nebo ty odolnější celovku a na lyže 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. ledna 2025 20:00

Potrefenáhusa když hlídáš děti, tak žereš, když nehlídáš, tak na lyže. A večer to zapiješ

Offline continuity
43012 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 20:00

Potrefenáhusa bude to asi individuální, v tom Tromso je spousta cizinců, studentů a tak. A bavila jsem se s průvodkyní na lodi, jak si na to zvykla a říkala, že se člověk prostě musí přestat řídit podle svetla.

Jako je mi jasne, že někoho to rozhodí, muž byl taky perplex, ve tři se mně ptal, jestli už chci večeři, ale mě to třeba nevadilo vůbec. 

Offline tv
4197 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 20:54

Offline Kokoska
34873 příspěvků moje polička 07. ledna 2025 20:55

continuity nekomu trva dyl, nez si biorytmy zvyknou a nastavi se na novy rezim.