Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline brrr
12158 příspěvků moje polička 22. března 2026 18:52

continuity Naši ted dostalu hrozně dobrou, domácí. Musela jsem jim s ní trochu pimoc, aby se tlačenka nezkazila.

(Nastěstí pořád fungují výslužky ze zabíjaček, dvě, tři v sezoně jsou paráda.)

Offline Zu
2749 příspěvků moje polička 22. března 2026 19:21

Karja já jsem si včera dala víno a poptala jsem kamarádku, co formu má, jestli neupečem nějaký "dárky" ... takže ještě nějaký růžový polevy koupim a něco na oči a pak se tu pochlubim, jestli to vyjde

Offline Zu
2749 příspěvků moje polička 22. března 2026 19:25

Karja Evaeva on beránek nejde upéct z libovolnýho těsta?? To by mi zkazilo plány, hodlám ho udělat škaredýho, za to z oblíbený tvarohovocitronový kombinace

Offline brrr
12158 příspěvků moje polička 22. března 2026 19:38

Zu Ale jde. A teď jsem zvědavá na recept te tvarohovocitrónové kombinace.

Offline Zu
2749 příspěvků moje polička 22. března 2026 20:02

brrr je z toho dost nádobí ale já prostě mám hrozně ráda tvaroh a citron. Bábovka tu.

Offline Karja
43825 příspěvků moje polička 22. března 2026 20:13

Zu Jde, max když je to nějaky blbý těsto, tak má tendenci padat hlava, párkrát jsme hlavu vyztuženou spejli měli;-)

Offline RoSa
9968 příspěvků moje polička 22. března 2026 20:19

Zu tu znám, ta je výborná! ale teda nevim jestli beránkovi bude držet vzpřímeně hlava, je vláčná a vlhká...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2026 20:38

Zu asi jde. Ale v porovnání s kynutým mazancem z máslem nebo Jidáši politými teplým medem nemá žádná bábovka šanci

Offline continuity
41799 příspěvků moje polička 22. března 2026 20:38

brrr Zu to je až na tu krupici podobný recept, jak jsem sem dávala na předešlý stránce a klidně bych to do formy na beránka nalila, jen bych to nechala v leže vystydnout . 

Offline Karja
43825 příspěvků moje polička 22. března 2026 20:46

EvaevaJá peču mazance a nebo vánočku po celý rok, bohužel již se to podepisuje na mé postavě:D, tak zas ten beránek je takové jiné zpestření no....Já už jsem to tady psala, u nás máma vytvořila nějaký uměly hoax, že jakože vánočka a mazanec je hrozně komplikovanej, pak nám jeden rok nějak nedala nebo donesla tu vánočku az pozdě, a úplně nahodou jsme ji se ségrou pekly ve stejnej den a znělo to ,,dělala jsem vánočku,já taky, dobrá vid, jo dobrá, nevím, co s tím furt tak nadelala, ...,,. A před Vánoci jsme tu měli na návštěvě tchany, já jim nakrejala ještě vlažnou vánočku a oni se mě zeptali, jestli jsem ji nahřála v troubě:D:D:D Hahahahaha, na to si vzpomenu prostě pokaždý. Já nevím no, asi si všichni myslej, že jsme jelita a neupecem nic nebo nevim:D

Offline Myrtila
5085 příspěvků moje polička 22. března 2026 20:48

continuity Já taky, doma byly aspoň octové brambůrky, už padly

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2026 21:01

Karja já to právě nemůžu dělat, i bez toho nemám tu stravu ideální a nemám záklopku v tělech případech. Muž si dá dva kousky a děti sladkým zásobuje tchýně. Tři dny na vánoce a tři na Velikonoce mi snídat vánočku stačí, ono by se to možná i pak přejedlo.

Offline Karja
43825 příspěvků moje polička 22. března 2026 21:06

Evaeva Jj no, je to tak, já to právě snídám hrozně ráda:D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 22. března 2026 21:09
Offline Kokoska
34179 příspěvků moje polička 23. března 2026 10:20

Evaeva ja porad nejak nechapu, proc na vanocku jeste patlat maslo, marmeladu, med nebo to cukrovat. Snad jedine na kupovanou, aby se to dalo pozrit, ale to zas nemusim mit vubec. Ale kdyz to ma nekdo rad, at si da.

Offline coralline
2281 příspěvků moje polička 23. března 2026 10:43

Zu My pečeme beránka podle receptu na čokoládovou bábovku, vypadá dobře a mizí rychle. Máme ho teda primárně k jídlu, ne jako dekoraci.

Offline Karja
43825 příspěvků moje polička 23. března 2026 10:50

coralline Ale jo, černýho jsem vlastně vloni taky dělala a byl dobrej!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 23. března 2026 11:48

Kokoska necukruju asi nic, to já nerada, ale to máslo je nutné, aby to byla skvělá snídaně. K tomu černý čaj. Med jedině na Jidášky. Mně to kynuté těsto nepřijde extra sladké.

Offline Mrs.Robinson
580 příspěvků moje polička 23. března 2026 12:15

Kokoska Já beru vánočku jako dezert a ano, mám ji ráda s máslem i klidně s marmeládou. Koneckonců obecně různé už tak tučné základy/korpusy se ještě doplňují krémem nebo šlehačkou, tak v tom nevidím problém. 

Offline Karja
43825 příspěvků moje polička 23. března 2026 12:22

Kokoska Mně to s máslem vyloženě nechutná, už je to asi moc, ale je to tím, že já to jím jako svačinu/snídani, to bych si dort, jak zminuje Mrs.Robinson že je to pro ní bráno jako dezert, také nedala;)