Čo vás dnes rozosmialo?

11. srpna 2014 15:54
Offline Pinot Noir
29392 příspěvků moje polička 23. března 2026 12:27

Kokoska vánočku cukruju, je to hezčí, a marmeládu si na ni klidně taky dám. Sama o sobě moc sladká není. Jím sladkého celkem málo, v podstatě jen to, co sama upeču plus u rodičů jednou za měsíc z nostalgie jednu kremroli. Takže když už si něco sladkého dám, chci, ať to tedy sladké je. Nejsem příznivec ubírání cukru v receptech, strachem z bílého jedu netrpím. Pořád je v těch domácích buchtách jen zlomek cukru proti kupovaným sladkostem. 

Offline Karja
43819 příspěvků moje polička 23. března 2026 12:42

Pinot Noir Já teda ubírám všechno, mně to tak chutná víc a rodině taky, dětem nevim teda, ty to podle mě nedokážou rozklíčovat ještě...podle mě je to o chutových preferencích, co má jak kdo rád a taky jak si časem zvykne, prostě jako se solí třeba. Taky jsem měla jednu spolužačku, to byla taková sladká gastro turistka, ta věděla, kde kam na jaký moučník, co kde v jaké zemi zkusit, ta si to užívala a taky vždycky říkala, když je to sladké, musí to být sladké;)

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 23. března 2026 12:47

A proč by se asi mazanec jmenoval mazanec, kdyby se nemazal, ha?

(Vtip, polívkou se taky obvykle nic nepolívá)

Do statistiky: někdy mažu máslem, někdy m+m, někdy ničím. 

Offline Kokoska
34174 příspěvků moje polička 23. března 2026 13:11

Vsak jsem psala, komu to chutna, at si to da! Cukr z receptu neubiram a sladkeho jim dost, az moc. Nejde tady o to, ze se tim maslem a marmeladou pridavaji kalorie, mne to proste nechutna. Vyjadrila jsem s dovolenim jen svuj pohled na vec, svoje chute, nemusite se nikdo obhajovat, kdyz to mate jinak..

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. března 2026 13:17

Karja dort k snídani mužů kdykoliv (ale mám ho jen po nějaké oslavě, to se u nás dělalo vždycky)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. března 2026 13:18

Sweet Potato mažeš ho už před pečením vejcem

Offline brrr
12156 příspěvků moje polička 23. března 2026 13:20

Evaeva To vánočku taky a je snad mazanec?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. března 2026 13:21

Pinot Noirjá cukr ubírám, víc mi to chutná. Ale ve vánočce zrovna ne. Ale necukruju nic, hezčí to možná je, ale ten nasypaný cukr mi vůbec nechutná, na ničem, ani na štrůdlu třeba, a na druhý den se to už vůbec nedá. Strachem z cukru bych to nenazvala, spíš z (ne)chuti

Offline brrr
12156 příspěvků moje polička 23. března 2026 13:21

Karja vy jíte kynuté věci ještě teplé/vlažné? Zdrcne se ti těsto a bude tě bolet břicho (litanie mojí babičky). 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. března 2026 13:22

brrr ne všechno mazané to dotáhne na mazanec

Reálně je to asi podle toho, že se nechal pomazat v kostele?

Offline Pinot Noir
29392 příspěvků moje polička 23. března 2026 13:22

Kokoska tak je to diskuze, lidi diskutují, i když jsi výslovně nepoložila otázku. 

A když jsme u toho, co kdo ano, a co ne, tak jak čtu "vláčné, vlhké těsto", tak vím, že to nebude nic pro mě. A tvarohová bábovka, to se mi automaticky spojí s tím, jak si lidi "čvachtají". Brrr. Když bábovka, tak dusivka a teplý nápoj k tomu.

Offline Myrtila
5085 příspěvků moje polička 23. března 2026 13:33

Kokoska Taky si vánočku ničím nemažu, chutná mi to samotné těsto, ale jenom to moje takže všude jinde dělám, že vánočku nejím (promiň, mami )

Offline Karja
43819 příspěvků moje polička 23. března 2026 13:40

brrr Nejíme, většinou vydržíme...s břichabolem nevím, jak to skutečně je, ale testovat to nebude..tak to bylo tak velmi mírně vlažné, řekla bych akorát na podávání, že to vychladlo tak akorát na talířku a vonělo čerstvotou...

Offline brrr
12156 příspěvků moje polička 23. března 2026 13:41

Karja Nás s tím povídáním vždycky babička hnala od čerstvě upečeného.

Offline Karja
43819 příspěvků moje polička 23. března 2026 13:43

brrr no, já to samozřejmě taky znám, ale jaká je realita, pokud člověk není náhlej a pokud se to nepřeže těžko říct:D

Offline continuity
41793 příspěvků moje polička 23. března 2026 13:51
Reakce na brrr:

Karja vy jíte kynuté věci ještě teplé/vlažné? Zdrcne se ti těsto a bude tě bolet břicho (litanie mojí babičky). 

​My jo, a co opravdu vadí je horká náplň, třeba povidla, teplé těsto tolik ne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. března 2026 14:05

Mně po teplém kynutém v dětství tak bolelo břicho, že to bylo na nemocnici. Teď už se mi to neděje. Nicméně jako viníka nemůžu vyloučit ani ta povidla, akorát mně to do teď nenapadlo. continuity 

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 23. března 2026 14:18

mne tepleho nevadi nic; kynute mi ani jinak nechutna. buchta musi byt mastna sama o sobe, nebo hodne naplnena, nebo namazana:-) nemam rada ani susenky a oplatky vetsinou, pokud v tom neni stejne kremu jako testa:-)

Offline Tabea
7668 příspěvků moje polička 23. března 2026 15:10

A já jsem zjistila, že jsem pěkně v háji, protože mi chutná všechno. A klidně bych jedla od rána do večera. Dokud bych nepraskla. Chleba s máslem a solí? Mňam. Ředkvičky k tomu? Super! Míchaný vajíčko? Paráda! Navrch buchta/dort? Beru okamžitě. Moje jediný štěstí je, že sedím v práci. Co si sem nedonesu, to už nedostanu. Abych si něco koupila, musela bych aspoň 15 minut jít někam pěšky. Na což naštěstí nemám čas. 

Offline Makara
3554 příspěvků moje polička 23. března 2026 15:24

Tabea

Bohužel -  v přízemí máme automat, tak únor/březen ho plením. Nový, se "zdravými svačinkami", obchazím a plením ten s oplatky. Aspon ty dvě patra musím vyjít.

Pokus ošidit se kefírem nebyl úspěšný. No, zkusím oživit.