design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline viktorka_od splavu
49425 příspěvků moje polička 26. února 2019 11:19

Potrefenáhusa vyssi deska je fajn, ale pokud potrebuju krajet vetsi mnozstvi cehokoliv a poradne se do toho “oprit” smerem shora dolu, musim na spicky:-/

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 26. února 2019 11:21

Garfie Ještě k tomu tahání vody, existuje taková vychytávka jako kohoutek pro napouštění hrnců umístěný přímo u sporáku.

Horší to je, když potřebuješ zcedit nudle, běhání s horkou vodou může bý nebezpečné.

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 26. února 2019 11:22

viktorka_od splavu To je pravda. Když mám něco takového, dávám si to na stůl, ten je níž.

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 26. února 2019 11:22

Potrefenáhusa No přesně! :-) Jinak je fajn si tu výšku nějak uzpůsobit, třeba kamarádka má snížené plotýnky na vaření a je to prima. Nebo moje švagrová má zase výš myčku a je to pohodlnější, než se pořád ohýbat. Jen člověk se nad tím ne úplně obvyklým řešením většinou moc nezamýšlí. No a potíž je, když musíš sladit výšku kuchyně dvěma dost rozdílně vysokým lidem, že jo  asi z toho plyne "standard". 

Bledule Aha, to jsem asi ještě neviděla, to je fajn. No ale jak říkáš, ten opačný směr to nevyřeší :-(

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 26. února 2019 11:29

Bledule já mám takhle v Praze taky v jedný části linky dřez s myčkou a v druhý sporák a nádobí, mezi tím je průchod do předsíně, linka je vlastně jakoby do L. S tim hrncem člověk ty tři kroky udělat od sporáku ke dřezu musí, ale to mi přijde skoro v každý kuchyni - že málokdy to jde udělat nějak uplně ideálně. záleží nejvíc, jak moc daleko od sebe to je, tady fakt těžko říct

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 26. února 2019 11:34

Potrefenáhusa To musíš mít kuchyň tak malou (7,2m2), že tam ani ty tři kroky neuděláš.

Offline Potrefenáhusa
38997 příspěvků moje polička 26. února 2019 11:36

Bledule no taky jsem měla takhle malou kuchyň a pěkně mě to štvalo, mezi sporákem a dřezem byla jen 60 cm skříňka a to bylo vše, to fakt radši courat s hrncem horký vody 

Offline Bledule
4711 příspěvků moje polička 26. února 2019 11:42

Potrefenáhusa Mně se podařilo vytvořit asi metr pracovní plochy.

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 26. února 2019 11:47

Potrefenáhusa Tady mi to ale přijde fakt docela daleko, zlvášť se čtyřma malejma dětma, v kuchyni se pořád někdo motá...Navíc vlastně i všechno nádobí mají daleko od dřezu a myčky...jako zvykneš si na všechno, to je jasný, ale pokud to děláš "od podlahy", což oni asi dělali, zřejmě bych to vyřešila jinak. 

Ono je to někdy těžký odhadnout, třeba tcháni měli v prvním domě obrovskou kuchyň a přišla jim až moc velká...tak v druhém si postavili přesný opak, takovou až pidi "panelákovou" kuchyň a pochopitelně je to k ničemu, zvlášť když se jim tam nahrnou děti a vnoučata....

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 26. února 2019 12:26

Garfie ja mám kuchynu relatívne malu. Mám L riešenie, ale tým že nemám v kuchyni stol, je tam priestoru dosť. Jedálen sme si nechali cez chodbu a je to pre nás ideál. Sce ten riad tam treba priniesť, ale nanosíme tam všetko, pretrieme stol a potom už sme vjedálni pokial chceme. Pri varení tým pádom mám dost mista na divákov (chlpatých) a malý pultík s dvomi bar stoličkami pre niekoho na pokec. okrem zimy je stále otvorená terasa, čo je vlastne tiež jedálen vonkajšia. Snažím si vybaviť či mám daleko od sporáku do drezu, ale asi nie. A vlasne pokial muchyna nema 10 10m, tak sa naozaj nedá nabehať.

Offline Garfie
28612 příspěvků moje polička 26. února 2019 12:47

Janulik03 Já mám vaření na ostrůvku, vlastně asi na nejvzdálenějším místě od dřezu  tak čtyři velké kroky to budou určitě. Vůbec to neřeším jako problém, ale pravda je, že pohodlné to moc není, navíc věčně při tom přenášení něco ucintávám na zem....když jsem to na té fotce viděla, praštilo mě to okamžitě :-) Ale oni tam tu kuchyň mají celkově tak rozčleněnou oknama a tak, že to asi moc jinak vyřešit nešlo..

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 26. února 2019 13:03

Garfie včera som sa rozčúlila, lebo moj biely koberec pri linke už nie je biely. Doma sa vyskytuje muž denne a ten koberec tým fakt trpí. 

Offline Kokoska
35130 příspěvků moje polička 26. února 2019 17:54

Janulik03 A co vyměníš, koberec nebo... ne, nemusíš odpovídat :D

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 26. února 2019 17:59

Kokoska uz je v pracke

koberec

Offline Kokoska
35130 příspěvků moje polička 26. února 2019 18:04
Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 26. února 2019 18:06

Kokoska ale pri troch chlpacoch  vydrzal cez tyzden biely. Teraz..,,,,

Offline Kokoska
35130 příspěvků moje polička 26. února 2019 18:51

Janulik03 dej příkaz "Místečko! lehni, čekej!" 

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 26. února 2019 18:59

Kokoska lezi 

Offline 0zero7
11914 příspěvků moje polička 26. února 2019 19:05

Janulik03 Dadoo coralline no, psala jsem, ze je to pro me des. Jasne, je to novy a cisty, ale pro me osobne to tim i konci, vypada to cely plastove a takovy upocene snazivy, jak kdyz chce a nemuze, nema to zadnej charakter. Psala jsem to s ohledem na to, ze se tohle vlakno jmenuje design a architektura, ze se mi to nelibi. Samozrejme je to subjektivni pocit a videla jsem horsi veci, nicmene se mi to fakt zda hrozny, ty napodobeniny dreva atd...

Offline Janulik03
20377 příspěvků moje polička 26. února 2019 19:08

0zero7 ja to netozporujem, len nemam taky nahlad, tak som potrebovala vysvetlenie. Za to dik.