MaeGandal no tento je tez takovy ztraceny - puvodne nebyl ale pak sr vybourala jedna pricka a vznikla velka mistnost
design a architektura
Janulik03 moc krásný jídelní stůl
Trochu jsem si hrála a výmýšlela dům pro MP Meri . ![]()
Bez znalosti prostředí a bez znalosti architektury, berte to, prosím, s rezervou. ![]()

Bledule páááni, já mám osobního architekta
Dekuju! V jakém programu to děláš? Možná o tý střešní terase přecijen zauvažuju ![]()
Akorát já si pořád nějak nemůžu představit to rozložení místností, Jakoze nahore by byla jen kuchyn a obyvak a dole dve loznice? Nebude to az moc neprijemne tmave, ty spodni mistnosti? Ja puvodne planovala jakoby o patro vic, ten spodek mely byt garaz. Ale to už by byl zas mozna dum jak panelak moc do vejsky?
ja se stejnak bojim, ze stresni terasu zarizne CHKO, znamejm nechtej povolit ani plochou strechu ![]()
MP Meri Dole 3 ložnice, vzadu, "zakopané v zemi" 2 koupelny a zázemí. Nahoře kuchyně s obývákem, ale taky záchod s umyvadlem a menší komora. Velká okna by mohla přes schodiště pouštět světlo do chodby v přízemí.
MP Meri tohle bys měla vyčíst z územního plánu. Vím, že ten pozemek ještě není stavební, tak se podívej na nějaké podobné v té obci, které stavební jsou. V územním plánu najdeš ty podmínky typu sklon střechy, zastavěnost, počet podlaží a pod. Ale v CHKO bych s plochou střechou moc nepočítala, ale někde se to dá "obejít" ve stylu vlka a kozi. To chce ale šikovného architekta.
MP Meri Šikmá střecha?

Bledule teda![]()
Bledule Děkuji, takhle nějak jsem si to představala! ![]()
Bledule ty jsi fakt husta! A navrh je bozi!
711990 Na papíře se to dobře staví. ![]()
Já si tak občas hraju a vymýšlím své hypotetické domy.
"Výška nových staveb i změn stávajících staveb bude maximálně 2 nadzemní podlaží s podkrovím zastřešeným šikmou střechou". Takže střešní terasa asi padá ![]()
Blby dotaz, jako vzdy.
Daji se z dreveneho zabradli na schodisti nejak vyrezat vyrezavane sloupky a nahradit je asi podelnou listou? Asi ne, ze? Uz jak to pisu mi to je jasne.
Toto jsem řešila asi před dvěma roky. Z poměrně rustikálního dřevěného zábradlí truhlář sloupky vyřezal, ponechal pouze ty "koncové"a vložil mezi ně sklo v jedné části schodiště a do druhé části schodiště nalakovanou dřevěnou desku. Chce to ale pečlivé zaměření a pečlivou práci. Ale z dřevěného rustikálnho schodiště se stalo úplně něco jiného.
MP Meri Možná by to šlo uhrát na terasu na části střechy, kdyby byl kus šikmý, kus rovný. Dovedu si představit, že by si architekt mohl pohrát s různými výškovými úrovněmi a půlpatry. Jde spíš o to stanovit si priority. A nakonec ono dost záleží, kdo sedí na stavebním úřadě a co je ochotný nechat si od architekta vyargumentovat.
MP Meri tohle je docela zname reseni regulace :)
https://www.idnes.cz/bydleni/stavba/levny-rodinny-dum.A150127_230544_stavba_rez
Victoria dekuju, jeste to neni uplne aktualni, jeste tam ani nebydlime. jen sonduju
Na návštěvě v luxusním bytečku Týnuš Třešničkový. Ten titulek! ![]()
https://www.extra.cz/luxusni-bydleni-tynus-tresnickove-z-prazskeho-bytu-ma-nadherny-vyhled/galerie/5
barbucha Jako lokalita luxusní je (a ještě bude), ale jinak
A kdo to je, ta Týnuš?
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY