Karja Já bych hrubým odhadem řekla, že od stěny s oknem ke dveřím je cca 3,6 m a ostrůvek je široký do 2 m. A teda ostrůvek končí o kousek dál než kuchyňská linka.
design a architektura
Karja já odhaduju skoro 4m
DruI Evaeva Sakraprace, já mám 3500 od stěny po domělý konec ostrůvku, pak je ještě 1500 místo na pruchod okolo, ale do toho už nechci zasahovat ničím, to by zavazelo.
V projektu máme klasické ucko, ale tohle mi přijde lepší řešení. Takové víc spojené s okolím, nic se neobchazi a tak. Ale cejtim, že tam ten metr asi bude chybět
Karja záleží, jak dlouhé můžeš mít to druhé rameno. Linka má na hloubku 60 + průchod 100, to ti zbývá na ostrůvek skoro ty dva metry, to mi přijde dost.
Karja promin, my taky stavime, ale ja si pripadam divne kdyz te ctu, vy nemate architekta?
Evaeva To druhé rameno může být dlouhé dost, tam místo je, jen to nesmí skončit třeba v půlce okna. Což je taky důvod proč to řeším, teď ta okna budeme zdit, tak je ještě nějaká posunout od toho plánovaného Učka. Taky mi to takhle by voko přijde dost, ale pak někde vidím ty krátké ostrůvky a to se mi nelíbí, tak dva metry krátké není snad.
Antje Ne, meli jsme jen projektanta. Ten to tam svihnul abychom měli povolení co nejrychlejia mohli zacit, s tím, že to prostě postupne pri těch stavebních pracech doladíme. Ale ono to vlastně všechno je, nam tam zbyly dvě podstatný hluchý místa. A zbytek si třeba vymyslíme blbosti:-D
Karja podle mě je to dostatečné, kdybys tam chtěla mít to vaření, tak máš okolo desky z každé strany minimálně 60 cm. Chtělo by to vidět půdorys, až budeš trochu vědět, jak to chceš.
Evaeva Jo, ten půdorys si dělám do toho IKEA plánovače;-). S tím vařením mě to nenapadlo, zatím jsem to řešila čiste vizuálně, aby tam nebyl ustrelenej bobek ke kterýmu si sedne jeden člověk;-)
Karja k dvoumetrovému ostrůvku dáš tři židle. Já bych asi ani větší nechtěla.
Karjasouhlasím s Evaevalinka 60 cm, průchod stačí 100 cm a ostrůvek může být i jen 180 cm, to je právě tak akorát na ty tři židle (a podle toho jsem odhadovala šířku toho na obrázku ;o) nebo na varnou desku a manipulační prostor okolo.
Mně těch 3,5 m připadá tak akorát, aby se člověk moc nenaběhal. Plus budeš mít nějaké 2,5 (3,5?) m linky ještě v tom druhém rameni, takže do takové kuchyně naskládáš všechno, co potřebuješ.
DruI Tak děkuji! Já právě teď v tom rameni s oknama chci ted naměřit kam přesně prasknout dvě okna, jedno bude nad linkou druhé už vedle. Tak aby mi to nevyšlo úplně debilně. Projektant to tam zakomponoval do toho úzkého ucka, ale to by s tímhle řešením nevycházelo pekne. Já hodně vařím a jsem ráda v kuchyni, ten ostrůvek mi přijde, ze tak nějak víc propojí kuchyň s obytnou časti, bude to víc pruchozí a tak.
Karja ostrůvek je určitě lepší řešení než uzavřené U, když to máš v otevřeném prostoru. Přesně jak píšeš, bude se dát chodit všude okolo.
Karja Ostrůvek bude fajn :o)
Evaeva Jo, ona je ještě možnost, když to bude moc natěsno, vynechat to jedno rameno. Ale to nemám moc ráda, když je vedle linky prázdná zeď, a ještě s oknem, to je takové neúplné a navíc věčně zmatlane.
KarjaTak teoreticky by možná bylo možné i udělat to rameno pod oknem méně hluboké, třeba i jenom 30 cm. Pokud tam nemáš naplánované spotřebiče, ale jenom úložné prostory, tak by to nejspíš ničemu nevadilo a nebyla by tam holá zeď.
DruI Jo, nad tím jsem přemýšlela, i mi to tak přijde, že to v tom postovanem obrázku je a vypadá to dobre. IKEA má hloubku 37, tak to jsem si říkala, že je třeba taková nejužší možnost, že 30 by už bylo moc. Do té boční spotrebice dávat nebudu, max uvažuju o dřezu.
Karja kdyz tam das drez a mycku, tak tu 60 potrebujes
viktorka_od splavu Ja vím. Ten dřez ještě zvážim, nevím, kdy se vyvádí voda, to asi mám ještě čas;-).
Karja Vodu ti přitáhnou, to není takový problém, spíš je důležité, kde ti ústí odpad, aby se to od dřezu dobře vyspádovalo. A teda, kdybys měla dřez před oknem, tak si dát pozor, aby se netlouklo otevírání okna s dřezovou baterií.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my