design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 27. října 2022 11:49

Makara Teda, zařizovat byt, po těchto bych skočila okamžitě, je to můj nejoblíbenější model a ta patina mě baví moc. A jsou v podstatě za hubičku.

Offline Makara
3669 příspěvků moje polička 27. října 2022 13:26

andulka01myslíš 18 nebo ty s područkami? Mně se 14 i 18 moc líbí, třeba i s nepůvodním lakem, přetřené na barvy (někdo tu má myslím to mátovou/tyrkysovou), ale nejsou mi pohodlné, tak pokukuju po jiných modelech. Ale chci jich aspoň šest a to se moc často neobjeví.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 27. října 2022 14:39

Makara ty nečalouněné právě mi přijdou úplně levné a miluju je i přes jisté nepohodlí

no a ty čalouněné jsou krása veliká, to teda. On tam má vůbec krásný kousky - třeba tu stojací lampu Halabala

Offline slniecko admin
19660 příspěvků moje polička 27. října 2022 15:46

No...my sme asi pred 13-timi rokmi, keď sme dostavali aktuálny byt, kúpili stoličky z Ikea, také tie čalúnené ale s pracími povlakmi (detto ešte pár rokov predtým gauč) s tým, že až deti odrastú, kúpime niečo solídnejšie.

No....takže gauč ešte drží (a to má tak 16-17 rokov, ten sme aj sťahovali), ale stoličky sa už prepadávajú, tak som si robila prehľad, aké by sa mi teda "poriadne" páčili...

...áno, hádate správne, mám tu dvoch zaťatých adolescentov, ktorí trvajú na tom, že musíme kúpiť TIE ISTÉ ako boli....aspoň som našla firmu, ktorá na ne šije povlaky aj z iných látok, lebo odtiene čo majú v Ikea teraz sa mi nehodia...tie teda láskavo odsúhlasili, lebo pôvodné odtiene už aj tak nemajú

Offline letfenixa
10938 příspěvků moje polička 27. října 2022 17:27
Reakce na Evaeva:

Mrakoplas ty dvě přebytečné se hodí na odkládání oblečení Máme je s mužem v ložnici.

​Áno, presne tak

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. října 2022 18:13

Normálně na nikoho špínu neházim, ale jsem strašně vytocena. Nikdy nikdy nikdy nekupujte nic od prodejce nábytku DAKA.
Že to bude nižší kvalita jsme očekávali. Ale to co nám přišlo ... vše z těch nejtencich desek, takže boky skříni se prohybaji natolik, ze vypadávají z drážek supliky  Kování nejde dotáhnout, protože materiál je tak měkký, ze to neustále vyjíždí, díly na sebe nesedí, místama to různé přečuhuje. I smontovana skříň je pořád taková nějaká vachrlatá a hýbe se ...

Jen dodávám, ze špatnou montáži to nebude, muž je vystudovaný nábytkář, něco už se v životě namontoval. Ale tohle je fakt hnus, to vidím i já, i ta nejlevnější Ikea je vedle toho výkřik kvality. 

Jenze co teď s tím, skříně koupené přes internet, jak to vyreklamovat - cele rozmontovat a poslat zpět? Určitě na tohle sazej, Ach jo ...

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. října 2022 18:17

A aby byla rovnováha ve vesmíru zachována, tak znovu musím pochválit XXXLutz. Máme od nich nové noční stolky, sice jsem na ne čekala nesmyslných 7 týdnů a servis nic moc, ale opět je to skvelej poměr cena/kvalita. Fakt na to, že je to jen "obycejnej" nábytkářskej řetězec, tak jsem s nima byla vždycky moc spokojena. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 27. října 2022 18:17

MP Meri reklamace asi bude dost otravný proces. Ale předpokládám, že to není za pár stovek. Chápu, že jsi naštvaná.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 27. října 2022 18:32

MP Meri Vrátila bych to, normální reklamace.

Online barbucha blogger
36124 příspěvků moje polička 27. října 2022 18:45

tenzie 

Ježiš ty ironica jsme měli, resp. matka je kdysi dávno koupila... já ani nevěděla kde je vzala, a všechny jsme je vyhodili! Ale stejně bych je nechtěla ani teď... matka jinak kupovala všechen nábytek tehdy v Krásný jizbě na Národní a já ho nesnášela, jeden každej kus Dneska by mi ale utrhali ruce, zejména za retro šedesátkovej styl včetně proutěnejch křesel, a byla bych v balíku

Karja 

Jo, kup si Vitry, ty má dneska každá správná influencerka, budeš třeskutě in!

Offline baltik
4992 příspěvků moje polička 27. října 2022 20:09

MP Meri nam se to stalo se skrinkou z jysku, to snad ani nebylo drevo, ale slisovany papir

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 27. října 2022 23:52

barbucha

Já jsem spíš takovej exfluencer:-D. 

Offline Peetra1
284 příspěvků moje polička 29. října 2022 09:06

Karja my mame od nabytek Mirek dubovy stul - je skvely! A i zidle, uz asi 4 roky, kozeny potah a jsou stale jak novy, i s dvema detma

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 29. října 2022 13:36

Peetra1 No je fakt, že ten koženej potah by vydržet měl, ale nějak se mi to nelibi:-D. Ono se to nějak vystříbří zatím něco provizorního máme, ale nechce to otálet, já čekala se spoustou věcí, že se mi to nechce kupovat a vybírat, no jako akorát mi to zdražili všechno:D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. října 2022 08:47

Karja Já se teď v rámci "hnízdění" úplně zblaznila (to se fakt nedá jinak říct) a vyměnili jsme doma za půl roku v podstatě úplně všechno. S rozmístěním jsem byla vicemene spokojena, ale stěhovali jsme se sem při prvním těhotenství, poslepované dvě domácnosti, peníze nebyly na nic ... a člověk ani nemrkne a žije v takovém napul provizoriu čtyři roky. 
Ted jsme sice chudý furt, ale vyluxovali jsme svatební dary (aspoň se u nás fakt uplatnilo "novomanželům na domácnost" ), ještě zbyva vybrat gauc a budu snad na mimino připravena. A jestli se budeme muset v březnu stěhovat, tak se rozbrecim

A ty skříně ... fakt nevím. Jako muž si s tím dal práci, nejak to sesteloval, ale už se urval jeden šuplíku, protože dítě se na nej lehce povesilo ... jenže jsou to samozřejmě skříně pro mimino, potrebuju do nich vybalit věci, jakoze já nevydrzim teď dva měsíce chodit kolem krabic, čekat co reklamace a ještě shánět novou skříň. No nasrana jsem fest.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. října 2022 08:49

Karja A proč jsem to vlastně psala tobě  - moje máma kupuje nábytek stylem jedna policka za 5 let, všechno strašně promejsli a spekuluje ... a pak to dopadá prave tak, ze ji všechno zdražej, nebo vyprodaj, nebo obojí ... takže to je fakt postup jen pro fajnšmekry.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 30. října 2022 10:01

MP Meri a zkusit jim tu skříň jen nafotit a popsat do mailu jak zareagují? My tímto způsobem před časem reklamovali skříň z Jeny, že při prvním otevření se rozpadla zásuvka a bez keců nám poslali komponenty na novou a ta už držela. Tohle by sice tvůj problém neřešilo, ale aspoň bys měla od nich nějakou reakci bez toho, abys ji musela rozmontovávat a někam posílat.

Offline Nadja Kochanski
příspěvků moje polička 30. října 2022 12:36

Sairon MP Meri To je fakt. Taky jsme tak vyřešili vadný kus šuplíku a zaslali bez řečí nový bez toho, abychom posílali ten vadný kus zpátky. Chápu, že na té skříni je toho špatně více, ale za fotku nic nedáš.

Offline Zu
2788 příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 20:08

Jak se vybírají vypínače a zásuvky? 
Někdy jsem tady nebo někde na netu zahlédla keramické, ale obávám se, že by už to neprošlo cenou. 
Vůbec netuším, jestli v tomto jsou nějaké trendy, jestli je z těch plastů něco lepšího nebo jestli se to s něčím ladí...

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 01. listopadu 2022 20:20

Zu Tak ty teď vybirame my. A jako my nějak jako první vybíráme podle značky, co nám tam půjde namontovat:-D:-D. Nejste taky nějak technicky limitováni? Teď se dávají šedé dost, ale my budeme mít bilé, něco s ostrýma hranama, ty oblé mi přijde, že vypadají docela lacine. 

Bože vlastne možná o tom nechci ani víc vědět.