Karja bože, technicky limitovaná jsem já
dyť do těch drátů se to jen nějak připojí?
design a architektura
Zu No ověř si to radši. Jako u nás to dělá sambo a není elektrikář, takže jsme asi limitování tím:-D
Karja hele a fasádu, respektive barvu, tu jsi vybírat mohla? Mě sice patří půl baráku, ale byla jsem z výběru vyjmuta
Po mém monologu o počtu druhů bílé barvy si myslím, že budu smět vybrat leda polštář na gauč...
A vůbec samba podezírám, že spoustu věcí se mnou neřeší buď abych to dál neprodražovala nebo nekomplikovala, ale varovala jsem ho, že se nám to může nepěkně vrátit
Zu já bych volila podle barvy zdí, pokud nemají být nějaké designové. Většinou se volí jedna řada i pro zásuvky. Já chtěla na některých místech čtyři zásuvky do jednoho rámečku, to nás celkem limitovalo, z toho vyšlo pár řad a z těch jsem si vybrala. Máme teda klasicky od ABB, to je mezi elektrikáři rozšířená značka.
Zu Jo, ty vypínače taky vybírám já, ty značky mají x estetických možností. Já mám naopak problém, že všechno vybírám já, jen sambo to třeba finančně zalimituje, ale je mu to vážně jedno, pokud to není cenově mimo jeho představu nebo to není technicky příliš složité. A já se s tim fakt peru, protože prostě tomu technicky nerozumim že jo a taky nemám ráda tu odpovědnost:-D. Takže jsem radši když do toho mluví, ale většinou bud řekne že je mu to jedno nebo naopak vetuje věc, co je jasně daná, absolutně nediskutovatelná, tak to je pak těžký:-D
Karja chápu tě moc! My pořád řešíme, jestli se stěhovat s aktuálním nábytkem (Ikea apod) nebo alespoň skříně před nastěhováním udělat, ale já je nedokážu navrhnout (já se v tom prostoru potřebuju pohybovat a na dalšího architekta už nemám ani nervy a nechci za to dávat finance, protože naposledy jsem nevybrala dobře). Ale já si nedokážu ani představit, jakou by měly mít skříně dekor či barvu, takže mermomocí trvám na nepohodlném nastěhování starých skříní než pak budeme objednávat nábytek na míru. Máme nestandardní prostory v chodbách, tam to jinak ani nepůjde. Takže se přestěhujeme do nového, ale oblíkat se budeme chodit asi do ateliéru/sklepa
Dalším mrzením je osvětlení, to snad tady ani nechci otvírat, já bych nejradši žila v provizoriu se žárovkama a vybírala až poté, co tam budu![]()
Zu JJ, taky máme vybírat nejlépe z ABB, to je nějaká klasika, jako vybereš si, sambo teda přibral ještě nějakou jinou značku, že to se mu líbilo trochu víc, ale už mu to zapojení musí někdo ukázat, ale s elektrikářem asi no problem.
Zu No chápu chápu. Ale ono na ty skříně na míru, byste asi stejně dlouho čekali. To ted taky řeším, nebudeme mít v předsíni nic, což bude teda stát za to, ale nejsem schopná to ted vymyslet a stejně to budou dělat dlouho, a do ložnice tu vestavnou taky nemůžu nějak vymyslet nebo někde nakoupit:-(. A stěhujeme se do žárovek.
Karja jo; nám to všechno dělaj "odborníci", my si muset zapojit vypínač, tak svítíme svíčkama
a mám prý vybírat z legrand.cz, takže to nějak dopadne
Dávej tipy i dál, dost se mi to osvědčuje při tom rozhodování ![]()
v jaké fázi vlastně jste?
Karja no, nám bude ještě nějaký čas chybět venkovní jednotka pro čerpadlo, v bytě máme 3 měsíční výpovědní lhůtu a kdyby to náhodou časově nesedlo, neexistuje náhradní bydlení, takže výpověď ještě nedáváme, my ještě máme času ![]()
Zu Hele už nám zbývají jen ty čisté práce, dveře, kuchyn, zásuvky, nábytek, baterie do koupelny, ale velká část už je naskladněna doma:-D. Jenže to je x malejch věcí a nám všechno trvá, jako ani ne ty práce, to je sambo šikovný, ale spíš ty nákupy a plánování.... No a samozřejmě na zahradě není nic:-D
Zu Bacha at nejste v tom provizoriu pet let jak my. Taky mame puvodni nabytek, nejaky retezcovy a opravdu na miru je jen knihovna (trvala asi rok a pul). Akorat my teda predelavame i mistnosti postupne, nicmene i ty uplne hotove jsou porad provizorium. Asi bych potrebovala taky architekta a idealne jeste spravce budovy, co by mi rekl co a jak a jeste to udelal. Ted zas neni podlahar, termin nejdriv v breznu. Na predelani tetasy meli prijit na zacatku cervna, prisli vcera.
Zu jo ja zijem so ziarovkami v spalni uz 2,5 roka. Ak si nerozhodna ako ja, bacha na to ![]()
To iste stoličky v kuchyni, tv stolik, obrazy vesiame stylom 2 do roka (mame ich vyse 20)..Jako do dochodku to snad stihmeme dorobit ![]()
Jos obydlené to bude 4+1 (plus sklepy, technická a ateliér), takže všechno kromě nábytku, terasy a sklepů být hotové musí, jinak bychom se nestěhovali, ale ten nábytek bude drahý a chci to pořádně promyslet, protože papír snese všechno a už vidím, jak si okopávám nohy o nějak blbě navrženou skříň
stejně tak světla, já umím vybrat, co se mi líbí, ale to zase nekoresponduje s tím, že to neosvětlí místnost dost dobře ![]()
Karja na zahradě není nic mi zní dobře... moje zahrada momentálně takto: 
Mrakoplas to zase já svítidla mám vybraný, ale neshodneme se, protože jsou drahá a prý to bude blbě osvětlený. Nechci bodovky, ideálně nikde, ale v kuchyni si je sambo asi částečně prosadí.
To ještě padaly návrhy na led pásky na schodech a na chodbě, nějaké automatické svícení, to odrážím, jak můžu, drahý je svítivý typ, já naopak všude po tmě, lampy, lampičky a podobně...
Zu Jo, tak ta naše vypadá líp, to jo:-D. Naštěstí sambo ustoupil z toho, že příští rok bude dělat dílnu, uf a začneme právě terasu, plot a už osazovat něco.
A kde jsi vybrala ta svetla? Já nemám šajnu vůbec!
Zu mně to přijde jako dobrý nápad, řešit některé ty věci až po nastěhování, ono si to tak jako sedne. Navíc to neustálé rozhodování jednoho unaví ![]()
Mrakoplas my jsme definitivní světla pořizovali snad až po třech letech po nastěhování. A světla u zrcadel v koupelnách nemáme doteď. Měla bych se na to vrhnout, teď mám celkem čas a sílu.
Zu Hele, já jsem architekt a klidně bych skříně i svítidla řešila až po nastěhování. On když se člověk s tím prostorem sžívá, tak nakonec může zjistit, že ideální je jiné řešení, než si myslel původně. A u nás doma mě teda nejvíc štve ta skříň, co jsem se nechala ukecet, že ji fakt potřebujeme hned a tak jsem si ji nestihla pořádně promyslet :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Esxence 2026: Poprvé. Doslova.
Guerlain Masterclass a my