design a architektura

09. října 2016 22:17
Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 17:14

Karja to by mi asi taky nevadilo, jestli je to třeba nad prostorem, kde se hodně chodí. Taky záleží, jak máš vysoké stropy, my máme zavěšený lustr jen nad stolem a v obýváku, protože máme stropy celkem nízko. V pokojích máme přisazené.

Ty ikea skříně se nemontují tak blbě, tam je pár šroubů, abys ty skříně neuspěchala a pak si deset let nenadávala.

Offline andulka01
12863 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 17:19

Gatita tyjo, zrovna včera jsme s přítelem řešili, kdo do toho Orionu vůbec chodí. Jezdíme denně okolo a i zvenku to vypadá tragicky. Teda já obecně nemám ráda centrální osvětlení, takže lustr má nízkou prioritu, ale zas ta žárovka u nás je taková loserovská, no...

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 17:40

Evaeva No hele my jsme to montovali poměrně dlouho, ono je to na prd, že to musíš rozložit celý, a montovat to jakoby uz postavene, když máš nízký strop. No nic moc! Já si teda ani neumím představit jak se odstěhujeme s těma dětma, jakože jakej to bude proces, naši je pohlidaji tak na dvě hodky. 

Offline Gatita
8686 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 17:40

andulka01 schvalne se jdi nekdy mrknout dovnitr. To je jak nejake muzeum, ale s nesikovnym kuratorem. S muzem jsme resili, jestli to jsou nejake skladove zasoby tricet let stare, nebo jestli se tohle bezne vyrabi. Ale obesli jsme toho hodne, ruzne ty bauhausy, xxxlutzy a vse mozne, ale vybrat jsme nedokazali. Nesedi nam ani ty moderni kusy. Ted vsude maji toto,sice me to vizualne neurazi, ale je to proste obnazena zarivka, coz mi nad stul neprijde prijemne. My mame interier hodne stridmy, tak by mi nevadilo se trochu odvazat, ale opravdu nevim jak.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 17:52

Karja nemůžete se stěhovat postupně? Jasně, že jeden víkend pohltí to stěhování toho k životu nutného. To bude s dětmi blbý. Nemůžeš se aspoň domluvit se ségrou, aby s holkama byla na jednom místě?

Naše ikea skříň je momentálně už na třetím působišti:) ale asi jen metr široká teda. My máme  ty stropy tak akorát, aby se dala smontovat na zemi a pak postavit. Taky nemusíš stěhovat všechny, ono těch věcí, které člověk chce mít při ruce zas tolik není.

Offline continuity
43596 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 18:10

Evaeva taky máme v pokojích nějaké hezčí talíře. Už tak je tam malo miesta, ještě ten prostor zadělat lustrem by bylo učiněné peklo. 

Mě ty honosné lustry fakt neberou, právě jsme asi dva roky žili se zářivkami, dokud jsem nepotkala něco, co se mi líbilo. V OBI.

Je to nějaký Philips, ale hned mi padly do oka. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 18:12

continuity Philips máme taky Ono v tom paneláku je trochu problém cokoliv zavěšené, já ani nemyslela honosné lustry. V obýváku máme jen spuštěný kruh, ale v dětských pokojích by to ani nechtěla.

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 18:52

Evaeva ajj určitě to tak bude nějak na etapy;-). Hlavně do toho nesmí padnout třeba nějaká nemoc děti, musím si navařit do mrazáku a tak:-D.  No právě s tou skříní to je na prd, že my ji musíme shodit fakt do jednotlivých prken, pak to jeden drží, druhý montuje nic moc! 

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 18:56

continuity Jinak takhle lowcostove bydlí jeden náš kámoš. Má novostavbu za hotovost, co našetřil do svých 30, plus mu pomohli rodiče ale ne nijak významně. Jako je to vevnitř spíš fakt takový blbý, ono se to odráží fakt na vším, dlažba druhá jakost, levná linka, podlahu má co někdo prodával, že koupil spatny odstín atd atd, plus asi neměl moc vkus a žádnou ženskou co by mu do toho kecala. Zas na druhou stranu je mi to strašně moc sympaticky, říkám si že hypotékou se zadlužit umí každej blbec. Jeho přítelkyně se to snaží teď nějak organizovat tam, ale není to jednoduchy úkol. 

Offline continuity
43596 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 19:14

Karja já jsem měla kamarádku, co objížděla ty bazary, ale fakt hledala různé špeky, třeba kovovou postel, vanu na nožičkách. 

My taky neměli peníze, když jsme zařizovali. S tím, co vím teď, bych vyřešila v dobré kvalitě věci, co se špatně obměňují, nebo jsou drahé i v tom základu. Třeba jsme chtěli dřevěnou podlahu a tu nám lepil kamarád. Ušetřila jsem pár desítek tisíc za podlahare. Dopadlo to blbě a mlatim hlavou do zdi doteď. 

Naproti tomu žárovka na stropě nijak nevadí, resp. i ty nejlevnější lampy lze snadno vyměnit, když se člověk finančně zmatori. Dokonce jsme několik let neměli troubu a stěhovali starou lednici. 

Offline mitford sister
1725 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 19:18

Do statistiky - po deseti letech nemám zvonek a asi mít nikdy nebudu, nevidím důvod. Jen tam teda ten drát ze sloupku trochu nevzhledně trčí, nu což... psa zatím nemám teda :))

Nemám žádný stropní svítidla, jen žárovky, polovina vypálená - obecně nemám ráda stropní osvětlení, preferuju přítmí a stojací lampy. Časem pod tlakem přítele asi něco nahodím, ale iniciativně se k tomu nestavím.

Obecně mám k tomu baráku od začátku trochu pasivně agresivní postoj :) Asi ho nikdy nedodělám, ale už je teda dost pozdě po nastěhování pro výmluvu typu "běžné nedodělky, dodělá se za provozu", tak tomu chci vetknout nějaký hlubší, filosofický význam. Něco jako Karl Jung, který věřil, že když svůj dům dodělá, zemře. Dům jako konkretizace procesu individuace...

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 19:36

Karja jako to stěhování bez hlídání bude hodně náročné. My se stěhovali, když mi byly čtyři a dodneška si pamatuju ten úkorný pocit, když mě odložili k babičce. Já tak moc chtěla pomáhat, nosit věci a tak. A to to bylo jen na jeden den, takže sposta věcí probíhala za mojí přítomnosti, ale nebylo to ono. Tak aspoň o to holky neochudíš :D A ségře byl měsíc a máma strávila skoro celé těhotenství na rizikovém, takže balila v šestinedělí. Nechápu.

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 19:59

mitford sister pasivně agresivni vztah:-D. Tak to je dobrý. A hele vám ještě s andulka01 ty stojací lampy nepřekáželi, mně přijde že je to prostě krám navíc, co někde překáží, blbě se kolem toho vytira, teď ještě k tomu vede kabel, prostě jako velká věc navic.....ale na pinterestu to lidi dost máj:-D

Offline viktorka_od splavu
49446 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 19:59

Zu já bodovky taky nerada hodně hodně moc, ale ten led pásek nad linkou je výborná věc (ideálně vypínač mávnutím ruky:-), no a jestli nad částí nemáte skříňky tak tam nějaké osvětlení taky budeš potřebovat, ne? na to se tu víckrát probíraly takové ty industriální nástěnné lampy, jestli je to teda ještě moderní. já teda vůbec nedokážu pracovat v kuchyni, kde je jen nějaké světlo u stropu svítící mi na záda a nad pracovní plochou nic, to je zoufalý

49446 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 20:04

Karja se stojací lampou máš pravdu, já je sice mám ráda a i v pidibytě mám dvě, ale překáží a blbě se to uklízí jenže kdybych dala něco do zdi, tak to musím mít přesně vyměřený a nesmím pak hnout nábytkem, to nedokážu vymyslet:-( a stropní světla skoro nerožínám,nemám to rádamitford sister

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 20:06

viktorka_od splavu No jasný, chápu. 

Offline mitford sister
1725 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 20:29

Karja já mám jedno stojací tolomeo zapasovaný za gaučem, takže to se nějak ošmrdlá a nikdo to stejně nevidí. druhý mám bez té základny namontovaný takovým svěrákem na rantl podstavce krbkamen (a svítím v podstatě hlavně tím, protože to druhý svítí moc silně na mě :)) pravda kabely všude, ale válí se mi na zemi taková ta multirozdvojka (pes se tomu říká) a z toho čouhají různé nabíječky na všechno možné atd., takže já jsem zvyklá přes to skákat (pravda, na běžný život s dětmi a zvířaty to moc nejni). plus používám světla na digestoři a v případě nutnosti v koupelně. víceméně chodím po baráku po slepu, jako nevidomej to mám načtený, a strašně mi vadí, když mi někdo porozsvěcuje ty žárovky u stropu, který jsou ještě funkční :D

viktorka_od splavu stropní světla jsou zlo! :D

Online Evaeva
příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 20:38

mitford sister můj naprostý opak, já rozsvěcím všude pořád

49446 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 20:40

mitford sister to jo no:-) já ještě k tomu teda upřímně nenávidím roztahaný kabely a rozdvojky, takže to mám fakt fakt těžký

Offline Karja
44917 příspěvků moje polička 02. listopadu 2022 20:41

mitford sister Jo no, takhle svítí sambo. Já mu říkám, že to má protože večer už nic nedělá. Já to přítmí nesnáším, člověk hnedka taky odpočívá, nejde pri tom nic udělat:-D