barbucha ale potom si nemôžeš dať Laundry do kuchyne ![]()
design a architektura
barbucha Tak jako někde na chalupě dobrý....ale ten vzor na obkladech mě zabíjí, ten toaleťák třeba!
Nebo gumový rukavice, na to chceš koukat při vaření!!!
barbucha AU! Si ještě dodnes pamatuju, jak ty "závěsky" u babičky byly zašlý a vohnusený, dost jsem se toho štítila.
I když na chalupě mě takový provizorium asi čeká, rozbila se myčka, novou tam nechci, tak to tý proluky něco budgetového musím dát. Pak ale abych to prala co víkend.
Přes zimu mi chytla plísen taková dřevěná dětská lavice, venkovní, sic byla schovaná, prostě vlhko je vlhko a za poslední měsíc to nějak sešlo.... Sambo to brousit nechce, já to brousit taky nebudu, jak se toho mám zbavit nějakým přípravkem na dřevo? A pak to zase natřu novým lakem..... Už jsem něco hledala na netu ale nenašla a radši se ptám, než to nějak do mrtě vybělim, jako podlahu:D Jsou tam drobné tečky, nic velkého ale zas ne nic malého, abych dělala, že to neexistuje, zvlášt když na tím jedí.
barbucha Ani omylem
budu velice out, dám tam police na hrnce bez dvířek. Na chalupě je sice pračka, ale s vodou je to nic moc, praní vozím do Prahy a zpět, tak to omezuju.
Karja Plíseň stříkám savem. I na dřevě. Ale pokud je tam delší dobu, možná už bude hluboko a budeš tam stejně mít černé fleky nafurt.
Karja Já bych taky zkusila savo proti plísni. Minimálně to bude dezinfikované :o)
notna DruI Hele a jste si jisté, že to dáváte i na dřevo? Já právě myslím, že to vybělí uplně to jako bíla, jakože to uplně vyžere tu přirozenou barvu dřeva. Je to asi smrk bych řekla, ošetřený nějakým lehkým přirozeným nátěrem. Plísen tam dlouho není, já to vyndavala někdy na začátku března, bylo to v pohodě, ale pak se udělalo ještě hnusně, zase jsme to uložili a to už tomu nějak nesedlo:-/
Karja Tak já jsem v tomhle střelec a když se to pak stejně znovu natře, tak by mi zas tak moc nevadilo, že je to trochu flekaté.
DruIJo, no ono po té zkušenosti, co mi podlaha šla uplně do bíla, jakože do bíla barvy tempery ne do světlého dřeva jsem poměrně opatrná:-D Jako bylo to fakt hezké sezení, ještě jsem někde četla o octu, asi zkusím to a pak budu muset někam do prodejny se asi zeptat nebo zkusím to savo nějak bokem....
KarjaBilou mi to na dřevě nikdy nevyrobilo. Ale nejsem odborník. Jednou jsem to stříkala na plíseň na dřevěné kuchyňské prkynko, který zůstalo ve vlhkém dřezu par dni, když jsme odjeli a pak jsem to stříkala na staré dřevěné židle, které jsem se snažila zrenovovat. V obou případěch teda tam zůstaly černé fleky od té plísně. Prkynko letělo, židle jsem natřela.
Jinak na kucyňske dřevěné prkynko občas savo strikam pro dezinfekci a nedělá to ani fleky ani jinak nezabarvi.
Ten ocet podle mě nazabíjí tu plíseň. Té bych se chtěla zbavit primárně, aby děti spory té plísně nedýchaly.
notnaJá jsem to včera drhla cifem a trochu to pomohlo. Já myslím, že slunícko a ocet by to mohly dát, uvidím, jak to bude vypadat po té aplikaci. On je to venkovní stolek, takže s tím dychaním to nebude tak hrozně, pokud tam něco málo zbyde.
Co dát na velký jižní okno, aby to odfiltrovalo horko, ale propouštělo světlo? Cílem je, aby se člověk v místnosti neupekl, když je 35 stupňů ve stínu, ale nemusel si u toho ve dne svítit. Mírný zastínění nevadí.
coralline my zrovna řešíme předokenní žaluzie (ne rolety). Slibují pokles teploty o deset stupňů (tomu teda nevěřím, ale pět taky dobrých)
coralline předokenní žaluzie jsou nej... Nebo markýza. Nebo "italské" okenice - mohou být i posuvné.
coralline Anebo řešení, které se líbí mně (=to nejdražší
) - screenové rolety, nezakrývají výhled jako žaluzie.yn
Len my to budeme mít v ložnici, tipuju, že budou celoročně dole, akorát je budu naklápět. A jako bonus zakryjou špinavá okna.
Evaeva žaluzie jsou fajn, pokud nejsou na návětrný straně a nemají čidlo na vítr ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí