Mobland - výborná britská gangsterka
Televize
Kdo viděl Molocha? Dá se?
Dnes na dvojce na Divočinu, za mě dobrý .
Dívám se na ČT 1 na slovenský seriál Příliš mnoho lásky . A nějak mě to vtáhlo , zadrápla jsem se .
Nemajíc Voyo/OnePlay, sleduju Metodu Markovič teď na Nově. Nemůžu si pomoct, ale Petr Lněnička má v té roli skvělý brněnský přízvuk.
dzizisketa oni to dávají? To si taky musím pustit, díky. (Taky nemáme Voyo)
dzizisketa Taky sleduju až teď. Opravdu skvěle natočené a zahrané. Na můj vkus až příliš. U třetího dílu jsem se málem pozvracela a od té doby nejedla maso. Natož ho vařit! Asi to už nedokoukám. Se bojím. Ale před Uhlíkem smekám, je tam excelentní.
Brnensky přízvuk u Lnenicky neslyším.
Já si vygooglila, že skutečný Markovič se narodil v dědině mezi Brnem a Břeclaví, takže ten přízvuk by odpovídal. Lněnička ho má lehký, což by asi odpovídalo u člověka, který jako Markovič už léta žije v Praze (jako ho mám třeba já). Pokud to Lněnička vzal až takhle zgruntu, tak to je pecka.
Uhlik je výbornej a pravdivej, až se mi na to špatně kouká a teď naposled už jsem to vzdala. Ta kreatura, co představuje!
dzizisketa Celé je to skvělé!
dzizisketa Je možný, ze to neslyším, protože mi to prijde úplně běžný tak mluvit, kdyz tu žiju. A asi i tak mluvím.
notna Uhlík je ten Láďa? Je výbornej. Zato když koukám na Knotka, pořád mám v hlavě Hannibala Lectera a říkám si, že Antony Hopkins by to zahrál o ligu líp. I když mám Knotka ráda a hrozně mu to tam sluší.
Marbuša Ano, Uhlík je Láďa. Knotek mi přijde sadista s velkým charisma. Lecter mě ani nenapadl. Ale ten film jsem viděla jednou a nelíbil se mi, vůbec mě to nebavilo.
Knotek ![]()
Mně se Kotek v roli sadisty líbil moc. Celý seriál je výborný, ale též mi bylo u sledování těžko.
Teď jsem si dohledala, že se Lněnička na roli připravoval studiem pohybů, gest, mimiky a dikce skutečného Markoviče, včetně jeho slabého přízvuku. Takže slyším správně ![]()
Ale pro mě je ten (okolo)brněnský přízvuk hodně nápadný, byť jsem sama z Moravy, ale odjinud, tak třeba přízvuk lidí z Valašska nebo Hané by se mi ve stejné situaci rozlišoval hůř. Chvíli jsem chodila s klukem z Holubic a ten měl přízvuk silný tak, že někdy přišel otravný i mě ![]()
dzizisketa Wow, tak to máš super sluch. Jsem z opačného spektra. Ja po hlase kolikrát nepoznám ani svého muže.
O Markovicovi si asi taky přečtu. Seriál asi uz nedokoukám.
notna serial znam jen prvni dil, nejak tu televizi ted moc nestiham. Ale prvni dojem velmi dobry. Jestli radsi ctes, tak doporucuju celkem tohle. Cetla jsem prvni dva dily a Markovic tam ma osobni komentare.
https://www.databazeknih.cz/prehled-knihy/kdyz-vzletne-des-a-nevira-175992
Jos Diky! To vypadá hodně zajímavě. V recenzích je jen pro silné povahy. To ja momentálně nejsem. Je mi z toho seriálu fakt šoufl Ale využiju to jako tip pro muže.
O Markovičovi je i audiokniha, podle jeho pamětí. Jedním z interpretů je i Lněnička ![]()
dzizisketa Diky za tip!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje