Pamatujete tento míček?

Pamatujete tento míček?

Dalia Já tedy jo. Já pamatuju všechno, co se tu ukazuje ![]()
Dalia No jéje. U sousedů byla návštěva z Ameriky (!) a před odletem zbylé koruny utratili v hračkářství. Kromě jiného nám koupili tašku takových míčků. Byly úžasně duhové.
Bohužel je postupně zlikvidoval pes.
A čo kývajúca bábika Nastenka? Ja ju ešte mám, z nostalgie, ale zelenú...

a co papírové bundy?
Pamatujete tento míček?
No jasně, mám pocit, že jsem ho někde v bytě u našich vídala donedávna. ![]()
a co papírové bundy?
Ha. Právě jsem se chtěla zeptat. ![]()
Takže jo, papírové bundy byly. Dvě. A boží. ![]()
Já si pamatuju žlutou, ze školky.![]()
Biely kvet Měla jsem žlutou.
A když se kývala, tak nějak hrála nebo cinkala.
SunEclipse domenica Papírové bundy mi nic neříkají. Co to bylo?
Šaty a později bundy z celulózy. Na přelomu 60/70 let obrovský boom v Americe, nejen bundy, ale i šaty, v Evropě později... té Západní. Mám pocit, že ani v Tuzexu ty tenoulinké, lehoučke bundy do pasu neměli. Já měla "štěstí", že příbuzní z NSR mi někdy na přelomu 70/80 let dvě bundičky přivezli... to bylo parády na základce!
Teď u sebe nemám to správné album, ale pochlubila bych se.
domenica Tak papírové bundy mě asi nějak minuly. ![]()
Další vzpomínková záležitost, kterou jsem našla ...

Dalia Pamätám si na ne, tiež sme ich doma mávali.
Dalia toto mávala babička vždy v kabelke a ja som si zvykla tiež u seba nosiť...
Dalia Tělové mléko to bylo. A když žluklo, tak jsme tím natíraly kožené boty. Mamka kvůli tomu označovala babičku za rozhazovačnou, že takovou drahocenností ošetřuje boty.
KapkaMM Děkuju!
Tak konečně vím.
Dalia Ty nosila máma v kabelce vždycky tak dlouho, až byly úplně vyschlé. A já jsem na tom dost podobně, občas ho schovám třeba v letadle, že na cestách se bude hodit, pak objevím až po dovolené.
Keď sme boli deti, často sme si pochutnávali na tzv. kačacom mydle. Až po rokoch som sa dozvedela, že bol vyrábaný z osladeného zemiakového škrobu. U nás ho predávali na váhu.Pamätáte?

A tieto mydielka si nepamätám, ale páčia sa mi...( Tie už neboli na jedenie.)

.....a takéto si pamätám

Biely kvet Mejdlíčko jsem znala už jen z vyprávění a představovala si to jako něco nedostižně dobrého. Stejně tak bonbóny fialky. Pak se obojí po revoluci objevilo někde na pouti, tak jsem to nadšeně koupila, no, někdy by mělo zůstat u snů.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.