a nejstrašnější brambory jsou ty, které dělávaly místní hospody, které vaří rozvážkové menu. hromada totálně suchých nahrubo rozmíchaných tvrdých brambor. to se prostě nedalo jíst, vůbec to neprošlo krkem.
Přiznání
Jiná Realita njn, mně jinak brambory taky nechutnají, jenom ty opravdický nový... s máslem a s pažitkou
kdysi dávno jsem dokonce vařívala tuhle polívku https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/polevka-z-vyvaru-po-vareni-novych-brambor/
Jako tady bych si teda akorát dala fakt pozor, aby to byly ty nový brambory. On totiz ten solanin, kterej je v tech bramborách ten jedovatej, zustava v ty bramorovy vode, obecne se ten vyvar nedoporucuje dal pouzivat.
Lama_z_Lana já vim:-)
Zarinya Tak mám pevnou vůli :-),
999 mne to prave prislo malo ,mesic.
Ale ja skoncila v nemocnici tak mi to chut na vejce znechutilo jeste vic.
Zarinya Samozřejmě, že je to málo...
. Jenže já vajíčka na měkko jím každej den, tak to bylo silnější než strach.
999 spis slabsi prubeh.
ja fakt chtela umrit.....,ale salmonela mi vyvolala jeste cystu takze sem mela dve veci dohromady a ani doktori si chvilku nevedeli rady.![]()
Lama_z_Lana jezisi fakt? ja si travim dite
vodou od zeleniny a brambor mu redim prikrmy pri mixovani. Tak jeste zes to zminila.
ZarinyaTak ten můj průběh bych si teda taky nechtěla zopakovat :-).
711990 tak ale když vaříš bramborovou/zeleninovou polívku, tak tu vodu taky nevylíváš.. jen nesmí ty brambory být zelený nebo naklíčený, prostě pěkný zdravý brambůrky:-)
711990 to by byli otrávení všichni, kdo jedí bramboracku
Odstraníš klíčky, při vaření ve slupce a vyhodíš zelený a nazelenaly. ![]()
Dadoo v bramboracce je par brambor, hrnec k obedu jako priloha pro celou rodinu asi vyda vic? A rikavalo se, ze na jare uz se brambory nemaj varit ve slupce.
Pinot Noir ja vim, jak to Dadoo myslela, jen vyvar z nekolika brambor v polivce asi nema takovou silu jako vyvareny cely hrnec, kdyby nahodou tu vodu chtel nekdo dal pouzit.
Kokoska to jo, ale šlo o příkrm o mimino, tam to celé hrnce taky nebudou, spíš půl brambory a jedna mrkev ![]()
Pinot Noir jojo
dnes se mi zdál naprosto děsný sen o tom, že mi zjistili koronavirus a zavřeli mě do nemocnice na uzavřené oddělení ![]()
Jiná Realita To se mi zdálo včera. Bylo nás na pokoji asi deset, ale mohli jsme chodit po chodbách a v každém patře byly obrovské stojany s oblečením, které tam prodávali ![]()
Noren no mně při tom vyšetření doktor ještě řekl, že mi taky zjistili alergii na tuk (!), sladkosti
a nevím ještě co, asi mi moje podvědomí naznačuje, abych konečně zhubla, nebo co.
Jiná Realita V tom případě mně asi naznačuje, že mám přestat nakupovat :)
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí