Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 21:17

EDITH4B já si na to teď nedávno vzpomněla, protože jsem koupila desinfekci v čtyřlitrovým kanystru a dělila to po rodině. nejjednodušší by samozřejmě bylo využít k tomu nějaký prázdný petlahve od pití.. no ale raději jsem to nakonec vymyslela jinak. 

49376 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 21:18
Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 21:24

proto mě život naučil, že ke všemu nejdřív čichnu!

49376 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 21:26

Jiná Realita jo, já taky, ale ty děti nad tím nepřemýšlí - vidí flašku tak se napijou

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 21:28

viktorka_od splavu jo, taky bych to neudělala. Těch případů, který dopadly tragicky je...

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 21:48

EDITH4B Taky jsem to vůbec netušila. Hlavně, že je ti lépe a k tomu volání sanitky nedošlo. Zkušenost asi fakt šílená. 

continuity Syrové brambory se u nás v rodině jí běžně. Jedna větev rodiny je jí pravidelně a moje jedno dítě taky. Tak na to musím teda kouknout, ale nikomu ještě špatně nebylo. 

viktorka_od splavuTo mi připomnělo, jak se náš švagr takhle napil Fridexu, který si do garáže dal taky do lahve od nějakého pití. Léčba spočívala v dostatečné neutralizaci alkoholem, takže ležel na JIP asi 4 dny totálně opilý a ještě ho v tom udržovali. 

Offline EDITH4B
2131 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 22:01

Renusatko o těch bramborách to vím, ale taky většinou neodolám a kousek strčím do pusy. Jsem děsná koza, ochutnam toho plno. Vždycky když jsme v Toskánsku, tak ozobávám nezralé olivy, pokaždé jsou stejně hnusný. Poučila jsem se, krutě, po tomto zážitku si tady tu úchylku už raději budu hlídat. Jo a držím pěsti ať je syn co nejdřív zdravý!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 22:04

Jiná Realita ja od mala ku všetkému čuchám (ale fakt ku všetkému...), ovocie v obchode vyberám podľa vône (decentne ovoniam, neotieram si oň nos) a teraz v čase korony s rúškou na nose úplne trpím, vždysichcem čuchnúť a nič necítim :D A teda naposledy sa na mňa dosť nepekne pozerali ostatní nakupujúci, musím si na to dávať pozor...

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 22:09

DrowRangerjá jsem s rouškou zjistila, že mám zvyk na věci foukat. sama sobě jsem se pak musela zasmát na hřitově, kde jsem chtěla sfouknout svíčku

49376 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 22:12

Renusatko myslím že vadí zelené a naklíčené, jinak ne

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 22:20

Prosím vás, jak chutná syrovej brambor? Mě nikdy nenapadlo to ochutnat, nedovařený brambory mi přijdou hnusný.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 22:22

coralline jako syrový brambor je to hnusný. taková syrově škrobovitá křupavá hmota bez chuti, pro mě tedy.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 22:23

coralline ale mně tedy nechutnají brambory skoro vůbec, jedině ve formě hranolek nebo bramborové kaše. nebo gnocchi!

edit: prostě mi vůbec nechutnají vařené brambory nebo pečené brambory, jiné formy asi jo :)

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 22:29

Jiná Realita Ono udělat dobrý vařený brambory je docela umění, ještě s tím, co se běžně prodává v supermarketech. Pečený a jiný úpravy mi docela chutnají. Příště při vaření si musím vzpomenout, že chci ochutnat.

49376 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 22:32

Jiná Realita tak nové brambory přímo ze záhonu jsou lahůdka - uvařené samozřejmě. syrové mě taky nikdy nenapadlo ochutnat:-)

bohužel to co se prodává v supermarketu jako "nové" brambory je pěknej hnus:-((

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 22:33

Brambory jsou moje nejoblibenejsi priloha na vsechny zpusoby,ale syrovou me chutnat jeste nenapadlo.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 22:34
Reakce na Jiná Realita:

Janulik03 král dýdžejů, který se zabil příliš mladý.

protože mám ráda i ritu oru, tak třeba tohle.

a možná nejvíc miluju sos, což vydali až po jeho smrti. není skoro nic lepšího, než mít tohle puštěné v autě, v létě, se staženým okýnkem, a nechat se unášet v myšlekách a v kilometrech.

a tohle byla první písnička, kterou jsem od něho slyšela, a jak tam někdo dope píše "2013 - hm, good song, 202 - cries in nostalgia".

​dočítavam a priznám sa, že jeho prvú pesničku mám veľmi veľmi rada, hlavne na dlhších cestách.  Vždy mi zlepšila náladu.  A priznám sa tiež, že som nevedela meno speváka, až teraz, po tvojom príspevku. Ani to, že si ako 28 ročný siahol na život a už nie je medzi nami....

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 22:37

moora a ještě baterky jsou nebezpečný

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 22:39

viktorka_od splavu tak jo, ještě nové brambůrky. ale dobré. (s máslem!) a takové se mi už delší dobu nepovedlo sehnat, dokonce ani naše domácí. ty odrůdy byly nějak úplně o ničem.

49376 příspěvků moje polička 18. dubna 2020 22:41

Jiná Realita njn, mně jinak brambory taky nechutnají, jenom ty opravdický nový... s máslem a s pažitkou kdysi dávno jsem dokonce vařívala tuhle polívku https://www.receptyonline.cz/recept/jidlo/polevka-z-vyvaru-po-vareni-novych-brambor/