Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Luna
10868 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 09:24

paktofonika Ja vas nenaucim nic, ale cerne saty muzu pujcit vsem, co nemaji. Muzu byt vase satnarka, muzu taky dojit?

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 09:27

999 Taky se hlasím

Mám rovnou dotat. Cepujete děti, aby držely správně příbor? Můj táta ho drží ukázkově. Jeho máma byla továrníkova dcera (a celý život si prý nechávala šít oblečení i boty a kabelky), táta (můj děda) prý etiketu taky dodržoval a všechno ho to naučili. Nezaváhá nikdy, to se mi na něm vždycky líbilo. Já příbor nedržím 100% správně a u muže doma celkově stolovaní moc neřeší. No a začínám si všímat, že děti začínají polevovat a hlavně syn drží příbor jako lopatu. To jde bohužel za mnou, nebyla jsem důsledná, když jsem ho to učila.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 09:31

Lamicka hlídáme to hlavně kvůli velkým přešlapům, jako mlaskání, srkání, právě to držení jako lopatu. Ale už ne třeba vidličku hrotama dolů. Tak totiž nejíme ani my. Já občas, když si vzpomenu, ale "vychovaní" jsme byli oba s hrotama vidličky nahoru Vidličku s hrotama dolů, tak jako u paní na videu, tak jí jen nejstarší. Tam ale dochází k přenicím s otcem, protože nejstarší je schopný si nandat rýži na tu vidličku (hroty dolů) a pak mu to padá. Já vlastně nevím, jak tu rýži jíst, jestli si může tu vidličku otočit. Předpokládám, že ano, protože na vyboulenou vidličku si nic nedá, na druhou stranu neočekávám, že by při oficiální večeři servírovali rýži.

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 09:32

Lamicka já jsem cepovala protože mě maminka cepovala taky. muž to neřeší, koneckonců tchyně ho držet neumí. a mě berou čerti protože chlapeček jí jak zviřátko

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 09:32

Lamicka osobne bych ho to ucila, nerikam, ze zrovna cepovala, to mi nezni jako pristup, ktery by mi byl blizky... jsem dost prekvapena, kolik zdejsich uzivatelek to neumi a potrebuji se to doucit 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 09:37

Lamicka hele já jsem doma pozorovala u nás doma jednu věc - já držím příbor blbě, můj brácha dobře. Pozorovala jsem máti a ta taky blbě. Tak jsem se ptala bráchy, jestli se to nějak přeučoval a říkal, že ne. 

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 09:38

Luna Obavam, ze ani tvoje nabidka na zapujcku satu me nezachrani. Tvoji velikost jsem mela mozna v osme tride. 

Rada bych na seminar 999 sla, ale nemam jediny kousek z COS, zadne kolektivky.....Fakt jsem zvedava, kdy a jak to probehne.

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 09:39

S nozem problem nemam, ale priznam se, ze to drzeni vidlicky hrotama dolu mi prijde neprakticke a trochu prepjate, takovy pozustatek te videnske etikety. A vzdycky si vzpomenu na jednen par anglickych senioru, jak s lokty u tela zrucne napichovali pidihrasek a po jednom, dvou to pojidali, vypadali jak parek strak zobajicich na travniku.

Ale rikat pitšen a smrkat do kapesniku umim, to zas jo!

49366 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 09:43

Kokoska Špaček říkal, že to napichování hrášků po jednom si máme nechat až budem stolovat s anglickou královnou, jinak že už to je pasé - nicméně to nevylučuje držet tu vidličku slušně a ne jak hrábě. plus ty lokty, to je pro člověka který nemá ten "grif" uplně nepochopitelný

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 09:49

jinx jak já se ani tak nehlásím, abych se něco doučila, i když nepochybuji, že něco nového bych se třeba dozvěděla, ale spíš bych to viděla jako sraz a příležitost vypadnout z domu a obléct si ty šaty, byť ne kolektivní.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 09:52

MaeGandal viktorka_od splavu jinx ja prave hlidam, aby nemlaskali, jidlo nelitalo vsude, pouzivali ubrousky... a na pribor upozornuju. Dcera se zhorsila az ted, ale zaklady ma dobre, syn je teda orisek, totalni nezajem. Nejradsi by jedl rukama a ja to asi v nejaky moment vzdala :( asi se na to budu muset trochu vic zamerit.

Napsala jsem "cepovat", ale myslela jsem tim spis vychovu :)  

Lama_z_Lana treba si toho nekde vsimnul a libilo se mi to, tak to tak zacal delat a uz si to ani nepamatuje. 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 09:52

Kokoska no jedna moje kolegyne drží vidličku hrotama dolu a zároveň jí jak čuně, ono se to nevylučuje, zvládla mě pokecat i přes stůl 

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 09:57

viktorka_od splavu ja to samozrejme zvladnu i s tema loktama u tela, kdyz na to prijde. Ale celkem se divim, ze se to porad povazuje za jediny spravny a slusny postup, kdyz se tolik konvenci opousti. 

Offline 999
19823 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 09:57

Lamicka Myslím, že je dobré to děti naučit. Aby to brali jako normální věc, jedli tak pořád. 

Offline Kokoska
35008 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 09:58

MaeGandal sypke materialy je povoleno jist s hrotama nahoru, myslim, ze zrovna ta ryze v nejakych vyjimkach byla.

Offline Zu
2782 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 10:22

prosím, přibližte mi, jak vypadá, když se drží vidlička jako hrábě? Doslovně to přece nejde, ne? Čekám na snídani, tak to zkusím edit: už asi vím a přiznávám, že doma tak jím snídani, když nemám nůž a krájím vidličkou

a jeden exkolega používá příbory obráceně, že se to tak naučil a nejde přestat (v rodině je ale drží správně), mě na to vždycky bolelo koukat, netuším proč, ale když jedl naproti mě, hrozně mi to vadilo

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 10:32

@jinx Tak a teď už se 999  nikdo nepřihlásí, protože se bude bát, že vypadá, že jí žlicí. Žlicej. Žlicou.
Lamicka Moje děti to vědí, umí, když chtějí. Starší by nejradši jedla všechno jen vidličkou (už dlouhé roky) Vztekám se jen někdy. Není nutno mít z každého společného jídla bitevní pole.

Offline Sweet Potato
40467 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 10:34
Reakce na Vilemina:

Sweet Potato

Ta nostalgie? Seš o dost mladší, ne?pro mě je třeba Mišík víc osobní, poslední koncert v r.83 byl u nás na Mělníku(poslední ročník na gymplu), ale je fakt, že je to celý hodně takový smutný(jo, popíjíme, proto ta sentimentalita)

​Zapla jsem akorát kolem listopadu a Havla a to mne poslední dobou nějak hodně bere.

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 10:43

Pinot Noir přesně tak

To jsou zase soudy tohleto..

49366 příspěvků moje polička 08. listopadu 2020 11:32

Kokoska důvod je prostý - pokud to umíš a neděláš, tvá věc. pokud se to ale nikdy nenaučíš tak potom může být nepříjemné jiným lidem s tebou stolovat, protože jednak do nich v malém prostoru budeš strkat, a navíc jak to doma pozoruju, člověk má tendenci ty lokty opřít, ruce mají menší manévrovací prostor a dotyčný strávník místo aby zvedal příbor k ústům, ohýbá hlavu k talíři. jídlo padá všude a fakt to vypadá jako když zvíře vyjídá misku