Sweet Potato myslím že úplně stačí, když to umí![]()
Přiznání
jídlo padá všude a fakt to vypadá jako když zvíře vyjídá misku
Tak to jsem teda u nas doma nepozorovala nikdy. A myslim, ze to neni v tom, kam smerujou hroty vidlicky.
Kokoska ne, je to v těch loktech, vždyť to píšu
Já ale nemám černý kolektivky! Vlastně žádný kolektivky! ![]()
jinx jak já se ani tak nehlásím, abych se něco doučila, i když nepochybuji, že něco nového bych se třeba dozvěděla, ale spíš bych to viděla jako sraz a příležitost vypadnout z domu a obléct si ty šaty, byť ne kolektivní.
To chapu:)) jen me prekvapilo mnozstvi doznani o neschopnosti jist spravne priborem :)
Sweet Potato muj muz by taky nejradeji jedl vsechno vidlickou :) a idealne ve stoje v kuchyni
Nojo, necim je potreba si tu cesticku do peklicka vydlazdit ![]()
fija Asi naposledy na Starých mistrech :-(.
jinx To máš jednoduchý, ono je to míň pohodlný, než ten běžný způsob (kdy držíš příbor jako tužku) a když tě to nenaučí rodiče jako malou, už se to v dospělosti hůř dohání. Já to umím, ale musím si na to "dát pozor", přirozeně beru příbor špatně.
paktofonika Ok, hůlky si beru na starost já, co se etikety týká, hlavně si s Japonci nepřipíjet "čin čin", ale to už jsme tu kdysi probíraly. ![]()
Garfie Čin-čin? Já chyběla, tak to nevím, na hůlky se hlásím já a vůbec všechno kolem Japonska.
Kan čin čin je v japonštině trochu vulgárnější (nebo slangové) označení pro penis :-), když se stane a někdo to pronese, vždycky se složí smíchy. Připíjí si "kampai".
prosím, přibližte mi, jak vypadá, když se drží vidlička jako hrábě? Doslovně to přece nejde, ne? Čekám na snídani, tak to zkusím
edit: už asi vím a přiznávám, že doma tak jím snídani, když nemám nůž a krájím vidličkou
a jeden exkolega používá příbory obráceně, že se to tak naučil a nejde přestat (v rodině je ale drží správně), mě na to vždycky bolelo koukat, netuším proč, ale když jedl naproti mě, hrozně mi to vadilo
obráceně jako že krájí vidličkou a napichuje nožem? Nebo jen drží vidličku v pravý a nůž v levý? To já taky a jestli to někomu vadí, tak to teda stačí docela málo :)
Garfie a myslis ze by se hulkama mohla naucit i osoba na obe ruce uplne leva?![]()
Jinak teda do statistiky, etiketu ovládam, držení taky, ale někdy si to s tou vidličkou zjednodušuju.
(já sem dokonce v 16 přečetla Gutha-Jarkovského, dostala sem to k svátku, že sem jako nedostatečně vzdělaná a je třeba to vylepšit, takže skrývání kotníků mam v malíčku
)
Garfie prosím tě je to jen můj dojem nebo se v Japonsku nepovažuje mlaskání u jídla za nevhodné? Co jsem zatím měla možnost potkat, mlaskali všichni.
viktorka_od splavu Jasně že jo, přijeď!! :-) Ono je to svým způsobem přirozenější, jsou to prostě protáhlé prsty....
Ounz Jo, mlaská se normálně, srká taky, nepovažuje se to za neslušné (na rozdíl třeba od smrkání, které patří do soukromí). Ale třeba srkat jsem vždycky slyšela jenom chlapy, ženy jsou přece jen takové kultivovanějí. :-)
viktorka_od splavu Da, ale chce to cvik, takze je dobre je pouzivat i doma. Ze zacatku to byl boj, ale ted nemam problem.
Já jenom paktofonika nabídla, že jí dám lekce z etikety. Vůbec si nemyslím, že má mezery, jen s ní ráda povečeřím. To samé s ostatními. Nemyslím si, že by tady byly dámy, které jedí lžící :-). Zažila jsem pár akcí s místním osazenstvem, vždycky to bylo super. A také se domnívám, že za přihlášením na akci je jen hezká příležitost seznámit se s ostatními, nebo potkat s těmi, které už znám. Fakt se moc těším
.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.