Makara a fakt se jim tak rikalo? Protoze tem mym opravdu jo..!
jasne! A protoze tetina Boza byla stara panna, tak jsme mohly rikat jen Boza. Jejich svagrova byla Tonca.
Makara a fakt se jim tak rikalo? Protoze tem mym opravdu jo..!
jasne! A protoze tetina Boza byla stara panna, tak jsme mohly rikat jen Boza. Jejich svagrova byla Tonca.
Kdysi jsem potkala jednu fakt krásnou - tehdy dívku :) a jmenovala se Ludvika. Nikdy jsem jinou Ludviku nepotkala. Hrozně moc se mi to jméno líbilo a k ní sedělo, byla taková krásná jemná blondýna a to nezvyklé jméno jí fakt sedlo.
No moje křestní nic moc, nepouživám ho moc ani já, ani mí známí. Myslím mi tak říkal jen jeden člověk kdysi dávno a toho jsem už neviděla roky.
dzizisketa To je nahodou super! Ja uz tady myslim rikala, ze muj dejepisar mel syny Ctirada a Borivoje!
dorota Ja uplne nechapu souvislost mezi temi jmeny. Jakoze dlouha? Nebo neobvykla? Treba Frantisek je uplne tradicni jmeno, ale na Antona jsem v realu nikdy nenarazila, ani z doslechu.
Zřítelnice má bratrance Antona. Další je Alexej... Ano, k mému zoufalství jsou rodiče rusofilové ![]()
barbucha
To se vytáhl! Já můžu podloužit jen Živanou a pak mým oblíbeným strýcem Napoleonem Novákem, kombinace křestního a příjmení mě fascinovala už jako malou!!! ( byl to přiženěný strýc).
No počkej, to vypadá že vyhráváš! ![]()
Garfie no, nemam veľmi rada cudzie mená, ktoré sú teraz v móde, ako napr. ten Oliver, Teodor či Lucas. Patrik, Sebastian,Olivia, Mia, Sara, v snahe dať nejaké iné meno, sa tak nakoniec volá x detí a František či Anton (tak je to v slovenčine, v češtine je to Antonín, ak sa nemýlim) sú pre mňa také starosvetské a nepáčia sa mi zdrobneniny ako Ferko a Tóno. Niektoré mená sa mi nepáčia, lebo mám negatívne asociácie kvôli konkrétnym osobám, som pri menách skôr tradicionalistka, páčia sa mi mená ako Anna, Katarína, Barbora, Paulina, z mužských Šimon, Ondrej, Tomáš, Martin, Daniel.
Garfie Napoleon Novák - myslím, že se dostáváš do vedení
a říkalo se mu nějak i zdrobněle?
barbucha mě se ty ruské jména strašně líbí, škoda těch divných konotací. Alespoň mladší jsem mi to povedlo propašovat.![]()
Nakonec i spousta slovensky a česky znějících jmen přešla z ruštiny. Zrovna ten Alexej je úžasný. ![]()
Ja si ted obcas u doktoru rikam, jak jsem vybrala diteti obycejne jmeno, kdyz potkavam ty dalsi deti. Melisa, Vanessa, Hubert, Matylda (posledni dve se mi fakt libi) a muj favorit Amos. Ja chtela pro kluka jmeno Kajetán. Neproslo, muz trval na jmene po sobe, rozmyslel si to az rano pred sekci, volal mi, jestli to jeste nemuzem zmenit, ze na tom teda netrva a muzu to jmeno prepsat. Nastesti mame holku ![]()
viktorka_od splavu No, mne sa meno František vôbec nepáči. V pribuzenstve mám Ferdinanda, hovoríme mu teda Fero, niektorí aj Ferdiš. Mala som študentku s menom Františka a volali ju Franťa, to mi strašne vrezalo uši.
dorota No jo,ale to ti jich vážně moc nezbývá.
continuity z ruštiny sú aj Zoja, Tatiana, Nina, Nadežda, ak sa nemýlim.
dorota kamarádka má Františku a hovoří jej normálně Františka už od narodenia.
Zuzuli :-D To je hezký! Sambo mi cestou do porodnice říká, ,,já cejtim, že to bude stejně kluk, že si jedeme pro Honzíka,,. A já za dvacet minut na monitoru ,, Jména máte? Pro dívku? A pro chlapce?,, ,,Josef,,. Naštěstí jsem neviděla jeho vyraz, stál za rohem:-D. Ale prý ho to vůbec neprekvapilo
Karja Ale čoby mien je dosť.Ak by som mala dcéru, bola by Anna, z mužských mien sa mi ich páči celkom dosť.
dorota Jj jasně jakoby pro výběr pro vlastní dítě je jich dost. Myslela jsem to tak celkově. Ale já mám ráda tu pestrost, mně by se líbilo, kdyby se jmenoval každej snad jinak:-D
AA Zina, ta se líbí mně. Ovšem obecně jsem zastánkyně -slav(ů) a -mír(ů). Těch už se dneska taky moc nedává.
dorota no ved. aj Ivan, Igor, Vladimír.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Vítejte! Je to sice otrava, ale pokud chceme, aby naše webové stránky nadále fungovaly, musíme Vás obrat o trochu Vašeho času, abyste si nastavili své vlastní kombinace cukroví. Koláčky si prosím nastavte podle své chuti:
Více informací o zpracování osobních údajů najdete v našich zásadách ochrany osobních údajů.
Nezbytné koláčky
Zajišťují základní funkce webu, bezpečnost a správné zobrazení stránek, bez nich by parfumanie.cz nefungovala správně.
Analytické koláčky
Pomáhají nám pochopit, jak návštěvníci web používají, abychom ho mohli zlepšovat, například anonymní statistiky návštěvnosti.
Marketingové koláčky
Slouží k zobrazování relevantní reklamy a obsahu na základě Vašeho chování na webu.
Svůj souhlas můžete kdykoliv změnit v nastavení koláčků v patičce webu.