Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online dorota
1224 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:09

viktorka_od splavu viackrát som videla, že v českých médiách Daniela oslovovali skrátene Dan.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2021 21:09

viktorka_od splavu ale Danielovi klidně řekneš Dane, ne?

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:10

Já mám dvě neteře Alžběty. Naštěstí jedné se říká Bětko a druhé Bety. 

Offline Pavlena
6902 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:10

Makara a fakt se jim tak rikalo? Protoze tem mym opravdu jo..!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:12

viktorka_od splavu Právě. Dana jsem děsně nechtěla a Daniel mu nakonec neříká nikdo. Danieli ho oslovuju akorát, když mu něco říkám několikrát.

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:12

žluťásek Počkej jména seger jsem snad nepsala:-) Nám neladí jména spolu vůbec, žádné s žádným;-). Ta Ančinka je moje neteř. Moje mamka chtěla taky Anetu, ale zalekla se pořekadla ,,Anči kozy ti tanci,, což používaly děti sousedů na svou sestru;-)

Offline žluťásek
8825 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:14

Karja aha, to jsem špatne pochopila. Chceš abych to smázla, aby tě skrz to někdo nevystopoval? 

Offline miuu
412 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:15

Karja To je vtipný, mám segru stejnýho jména, říkame jí nejčastěji plnou verzí nebo -ča a kamaráda se stejnou přezdívkou jako ty.

Offline Jos
příspěvků moje polička 16. února 2021 21:15

Evaeva Ja zas nikdy neslysela Dorek, fakt. Ted/Tedy je fakt anglofonni, Tedy se rikalo prezidentu Rooseveltovi. Ale je to jedine jmeno krome toho Olivera co se mi fakt libi (a toho maji snad vsichni okolo). Jeste se mi libi teda jmeno meho taty, ale my jmena nededime. A uz tak staci, ze tata se jmenuje jako nejslavnejsi francouzsky herec a ja jako nejslavnejsi sansonierka

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:16

Karja Hele, tak jestli tě to potěší, já tady zmiňovala, že nám občas máma říká našima dětskýma zkomoleninama...tak ségra je "Toka"- občanským jménem Jitka a je jí 50  Svoji zkomoleninu tady ani dávat nebudu. I když možná bych ji mohla vytáhnout v Japonsku, protože fakt zní dost japonsky...

Jednou jsem přišla pro syna do školky a učitelka na něj volala jeho celým jménem (ještě se tak zarazila u té kratší verze, ale pak pokračovala do dlouhé) a pak mi vysvětlila, že ji dopoledne požádal, jestli by mu nemohla říkat jeho "pravým jménem".  Podotýkám, že tak mu nikdo neříká, leda když zlobí! 

A taky má spolužáka jménem Daniel Lionel, kterému celou školku všichni říkali Dane, nebo Danečku....a pak byl první školní den, paní učitelka si každého žáka postupně zavolala k tabuli, aby se představil a měl říct, jak si přeje, aby mu ostatní říkali-a on prý, že Lio...a od té doby je to Lio. Jsem byla tak zaskočená, že jsem se ptala rodičů, jak mu teda říkají doma, ale prý používají obě jména tak rovnoměrně (ne zároveň). 

Offline viktorka_od splavu
49143 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:17

dorota to jo, já jen chtěla říct, že to je normální samostatný jméno, ne jen zkrácenina

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:19
Reakce na continuity:

Jinak já bych mohla říct, že většina českých jmen konci na -a. 

​Ano, to mě po chvilce místní debaty taky napadlo jestli teda myslíš mužský familierní...

Mimochodem vůbec netuším, proč se u Jana musí měnit to "a" na "e" - taky "Jenda", prokristapána... dost známejch má naštěstí aspoň Janka, to už se dá...

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:20
Reakce na Garfie:

Karja Hele, tak jestli tě to potěší, já tady zmiňovala, že nám občas máma říká našima dětskýma zkomoleninama...tak ségra je "Toka"- občanským jménem Jitka a je jí 50  Svoji zkomoleninu tady ani dávat nebudu. I když možná bych ji mohla vytáhnout v Japonsku, protože fakt zní dost japonsky...

​Brácha bude už asi navždy u nás doma Popiš. Dlouho to byla jediná varianta jeho jména, kterou uměl vyslovit. 

Offline Makara
3587 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:20

continuity tak v pracovnim styku zrovna toho Jaromira klidne davam v plne verzi, protoze si netykame a zas tak casto se nebavime.  Sedet s him v kancelari, tak by na Jardu doslo. Ale "Jarousku" od jeho mladsi nadrizene mi prijde skoro urazlive. 

@karja z Nani citim potencial, ze nekteri kamaradi ani nebudou vedet, jak se doopravdy jmenuje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2021 21:21

Jos já Dorek taky neslyšela, ale někde jsem to vyčetla a moc se mi to líbí. Stejně jako Dorka pro Teodoru a podobně. Koukám, že máme stejný vkus, ale tady Oliverů tolik není, určitě ne v věku syna. Moje top byl Mikuláš (neschválil muž) a Matyáš (ale spolu s Matoušem a pod jich je hrozně moc), nedala bych teda obě. Jména se u nás taky nedědí, a pár jmen se zas nehodí k příjmení. Byl to fakt těžký výběr!

Offline žluťásek
8825 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:22

barbucha já mám kamaráda Honzu, kterýmu občas říkáme Jene. Mně se to teda moc líbí, takový hrdinský. 

Offline 999
19653 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:24

barbucha My máte v rodině Jana, Honzu, Janka a Jeníka :-). A to slavěj i svátky jindy, to zas podle církevního kalendáře

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2021 21:24

žluťásek můj kamarád si tak na gymplu přímo nechal říkat, plus dalšími odvozeninami z Jene. Říká se mu tak doteď, Honzo mu říkají jen rodiče.

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:24
Reakce na Tabea:

barbucha Oliver = Olda

​Panebožeměnetrestej. Já to věděla, samozřejmě... anžto synkův tatínek je Oldřich/Olda...

Původně mi to teda prezentovali jako že je to požadavek snachy, to jméno... ale měla jsem podezření, to zas jo! No jo no, Barbuch se holt nehodil

Ale utěšuju se naprostou nepříbuzností obou výše zmíněných jmen. Ne, nemají nic společného!

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:25

miuu Hmm, tak toho bych chtěla poznat:-D Jezisi do kolika se ho to drží?No mně se ta varianta s ča líbí nejmíň, ale nikoho za to nepeskuju. Ještě se mi líbí Ivi. Ale sambova rodina mi říká Iví a to je divný, to jsem slyšela poprvy tam, říkali mi tak i jeho kamarádi, asi je to nějaký místní. Ale taky je za to nepeskuju;-).

žluťásek Ne, vůbec to neres;-)