Keď sme v tom priznaní, nepáčia sa mi mená ako Oliver, Teodor, Sebastian, Kristián, Mikuláš, Anton, František a svojmu synovi by som žiadne z týchto mien nedala.
Přiznání
barbucha My máte v rodině Jana, Honzu, Janka a Jeníka :-). A to slavěj i svátky jindy, to zas podle církevního kalendáře
.
To je bordel! ![]()
barbucha Hroznej :-).
Makara Jj, to je znameni, že jsme měli dát tu Ninu, ale sambovi se to úplně nezdálo a já nebyla taky úplně presvedcena, takze jsem ho nepremlouvala.
barbucha Barbuch
Jak se jmenovalo to strašidlo? Ale proti Olda=Oliver se ostře vymezuju, takhle mé dítě nikdo oslovovat nebude!![]()
žluťásek já jsem vždy byla v tom, že jména se lidem dávají, abychom je lépe odlišili. ![]()
žluťásek já jsem vždy byla v tom, že jména se lidem dávají, abychom je lépe odlišili.
![]()
V detstvi jsem znala jednu Annu, co ji doma rikali Náno, mne to prislo divny, ale ji to nevadilo. Jaromira znam a rika se mu Míro.
s tema slovenskejma domackejma podobama mam vtipnou prihodu, kdy jsem chodivala na cesko-slovenske papouskarske diskuzni forum a slovenská strana dlouho oslovovala kamarada Jirku v zenskem rode. Protoze chlap by byl prece Jirko, to da rozum :)
naopak ceska strana zavidela, ze slovaci umej zit, kazdej druhej ma doma pivnici :)
continuity no. Mně přijdou divný i ty hodně podobný jména pro sourozence, akorát to pak mate babičky a tetičky.
Karja Noo, už tu přezdívku má dlouho, teď mu je tak 37 a pořád se mu tak říká. Zajímalo by mě, jak jsi k té přezdívce přišla. On celkem nevinně.
Iví říkají segře jen moje děti. Nic nenamítá. Oproti mě si na jméno stěžovat ani nemůže. Já mám jméno dlouhý a staročeský. Takže slyším snad na všechny jeho zkomoleniny. ![]()
A moje spolužačka Ludmila měla sestru Drahomíru.
žluťásek jo, ty podobná jména pro sourozence taky nemusím. Mám tři sestřenice, všechny začínají na stejné písmeno a ve jméně mají R, fakt se to motá.
moora moje belgická kolegyně má neter Jirku. Porad mi to prijde divny i kdyz se mi to vlastne libi.
Strašidlo bylo samozřejmě Barbucha!
Já bych se taky vymezila, kdyby to zkusili, na Oldu jsem alergická i po dvaceti letech po rozvodu
Voni mi to snad udělali naschvál!
Mně se líbí Oliver i Olivie (to měli dát dvojčatům, sakra!), ale fakt je to zneužitelný...
já si až teď uvědomila, že dcera má ze dvou variant jména to kratší, jednoslabičný, vybrala jsem to tak schválně. ale říkáme jí odjakživa různýma "prodlouženinama" aby to dalo dvě až tři slabiky. a syn přesně naopak, jeho jméno má jednoslabičnou a dvouslabičnou variantu a jmenuje se tou delší. říkáme mu samozřejmě tou krátkou... akorát jako malej byl Boban, to už jsem skoro vytěsnila:D
barbucha Jenda, Jenik je oblastne uplne normalni. Mne prijde naopak Janek skoro exotickej. Jan je proste bud Honza nebo Jenda.
Jako dite jsem "nechapala", ze spoluzak pristehovany z Cech je Pepa. Prece klukovi, co se jmenuje Josef, se rika Jozka. A to i presto, ze muj tata je Pepik
. Proste ten regionalni vliv a rodinne zvyklosti nemaji vzdy logiku. A taky vliv casu.
Moje babicka a jeji vrstevnice Marie byly i v mladi Mara nebo Marka (s hackem), jejich dcery Majka nebo Maruna, vnucky Marenka nebo Maruska (no, nekterym to zustalo do 70) - proste v kazde rodine dle zvyku.
žluťásek já jsem vždy byla v tom, že jména se lidem dávají, abychom je lépe odlišili.
To jsi měla říct mé druhé tchyni, která své tři děti pojmenovala Jaroslava, Jarmila a Jaromír ![]()
barbucha to by bylo divný Olivie a Oliver, to už je moc. Ale jednu Olivku potkáváme na hřišti a líbí se mi to, říkají jí i Livi.
s tema slovenskejma domackejma podobama mam vtipnou prihodu, kdy jsem chodivala na cesko-slovenske papouskarske diskuzni forum a slovenská strana dlouho oslovovala kamarada Jirku v zenskem rode. Protoze chlap by byl prece Jirko, to da rozum :)
slovenska strana rodiny Honzo/ Honza plete pořád a to jsme spolu 14 let.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025