Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online dorota
1224 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:25

Keď sme v tom priznaní, nepáčia sa mi mená ako Oliver, Teodor, Sebastian, Kristián, Mikuláš, Anton, František a svojmu synovi by som žiadne z týchto mien nedala.

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:25
Reakce na 999:

barbucha My máte v rodině Jana, Honzu, Janka a Jeníka :-). A to slavěj i svátky jindy, to zas podle církevního kalendáře

​To je bordel!

Offline 999
19653 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:26

barbucha Hroznej :-).

Offline rasaNori
8814 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:26
Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:27

Makara Jj, to je znameni, že jsme měli dát tu Ninu, ale sambovi se to úplně nezdálo a já nebyla taky úplně presvedcena, takze jsem ho nepremlouvala.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2021 21:27

barbucha BarbuchJak se jmenovalo to strašidlo? Ale proti Olda=Oliver se ostře vymezuju, takhle mé dítě nikdo oslovovat nebude!

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:28

žluťásek já jsem vždy byla v tom, že jména se lidem dávají, abychom je lépe odlišili.

Offline Karja
44336 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:28
Reakce na continuity:

žluťásek já jsem vždy byla v tom, že jména se lidem dávají, abychom je lépe odlišili.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:29

V detstvi jsem znala jednu Annu, co ji doma rikali Náno, mne to prislo divny, ale ji to nevadilo. Jaromira znam a rika se mu Míro. 
s tema slovenskejma domackejma podobama mam vtipnou prihodu, kdy jsem chodivala na cesko-slovenske papouskarske diskuzni forum a slovenská strana dlouho oslovovala kamarada Jirku v zenskem rode. Protoze chlap by byl prece Jirko, to da rozum :)

naopak ceska strana zavidela, ze slovaci umej zit, kazdej druhej ma doma pivnici :)

Offline žluťásek
8825 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:31

continuity no. Mně přijdou divný i ty hodně podobný jména pro sourozence, akorát to pak mate babičky a tetičky.

Offline miuu
412 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:32

Karja Noo, už tu přezdívku má dlouho, teď mu je tak 37 a pořád se mu tak říká. Zajímalo by mě, jak jsi k té přezdívce přišla. On celkem nevinně.

Iví říkají segře jen moje děti. Nic nenamítá. Oproti mě si na jméno stěžovat ani nemůže. Já mám jméno dlouhý a staročeský. Takže slyším snad na všechny jeho zkomoleniny.

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:33

A moje spolužačka Ludmila měla sestru Drahomíru. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2021 21:34

žluťásek jo, ty podobná jména pro sourozence taky nemusím. Mám tři sestřenice, všechny začínají na stejné písmeno a ve jméně mají R, fakt se to motá.

Online Ginger
1214 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:34

moora moje belgická kolegyně má neter Jirku. Porad mi to prijde divny i kdyz se mi to vlastne libi.

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:35

Evaeva 

Strašidlo bylo samozřejmě Barbucha!

Já bych se taky vymezila, kdyby to zkusili, na Oldu jsem alergická i po dvaceti letech po rozvoduVoni mi to snad udělali naschvál!

Mně se líbí Oliver i Olivie (to měli dát dvojčatům, sakra!), ale fakt je to zneužitelný... 

Offline viktorka_od splavu
49143 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:36

já si až teď uvědomila, že dcera má ze dvou variant jména to kratší, jednoslabičný, vybrala jsem to tak schválně. ale říkáme jí odjakživa různýma "prodlouženinama" aby to dalo dvě až tři slabiky. a syn přesně naopak, jeho jméno má jednoslabičnou a dvouslabičnou variantu a jmenuje se tou delší. říkáme mu samozřejmě tou krátkou... akorát jako malej byl Boban, to už jsem skoro vytěsnila:D

Offline Makara
3587 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:36

barbucha Jenda, Jenik je oblastne uplne normalni. Mne prijde naopak Janek skoro exotickej. Jan je proste bud Honza nebo Jenda.

Jako dite jsem "nechapala", ze spoluzak pristehovany z Cech je Pepa. Prece klukovi, co se jmenuje Josef, se rika Jozka. A to i presto, ze muj tata je Pepik. Proste ten regionalni vliv a rodinne zvyklosti nemaji vzdy logiku. A taky vliv casu.

Moje babicka a jeji vrstevnice Marie byly i v mladi Mara nebo Marka (s hackem), jejich dcery Majka nebo Maruna, vnucky Marenka nebo Maruska (no, nekterym to zustalo do 70) - proste v kazde rodine dle zvyku.

Offline barbucha blogger
35540 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:36
Reakce na continuity:

​To jsi měla říct mé druhé tchyni, která své tři děti pojmenovala Jaroslava, Jarmila a Jaromír

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. února 2021 21:37

barbucha to by bylo divný Olivie a Oliver, to už je moc. Ale jednu Olivku potkáváme na hřišti a líbí se mi to, říkají jí i Livi.

Offline continuity
42509 příspěvků moje polička 16. února 2021 21:37
Reakce na moora:

s tema slovenskejma domackejma podobama mam vtipnou prihodu, kdy jsem chodivala na cesko-slovenske papouskarske diskuzni forum a slovenská strana dlouho oslovovala kamarada Jirku v zenskem rode. Protoze chlap by byl prece Jirko, to da rozum :)

slovenska strana rodiny Honzo/ Honza plete pořád a to jsme spolu 14 let.