Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:13

Zarinya Taky gratuluju, že se ti v nové práci líbí. A náhodou JIP je fajn oddělení, je tam ticho .

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:14

Zarinya 

Ale počkej až na tebe zazvoní sousedka, že rodí

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:14

whiskas diky

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:14
Offline Kora
příspěvků moje polička 08. května 2021 10:16

Zarinya To je hezký,  ať se ti tam líbí.  Byt spokojený v práci je strašně moc důležitý,  je úplně jedno co člověk dělá. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. května 2021 10:21
Offline Mha
příspěvků moje polička 08. května 2021 13:06

Tak se jdu přiznat.

V noci jsem se vzbudila a když jsem se přemýšlela, co mě probudilo, byl to ten pes. Už vím, jak to s ním bylo, že běhal celou dobu.

Offline Aranel
6641 příspěvků moje polička 10. května 2021 10:51

Mha

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 10. května 2021 13:11

Mha syn se dnes probudil v půl druhý v noci, aby mi řekl, jak to dopadlo s Medvídkem Pú. Asi taky silnej vjem před spaním

Offline Mha
příspěvků moje polička 10. května 2021 14:25

žluťásek To mi dělaly děti taky, že mi musely něco dovypravet. Nebo horší bylo, když něco hledaly, to, o čem se jim zdálo. Asi půl roku jsme v noci hledali kachnu.

A silný zážitek jsem se psem neměla, já o tom ani moc nepřemýšlela, vidím něco v diskuzi, 33 metrů v Podolí, blázinec v Kroměříži, někdo má zase nový šaty... A v noci prozřeni, že ten pes je asi blázen a proč si ho ten majitel nedal na vodítko, než se úplně uštval. 

Offline Tabea
8169 příspěvků moje polička 10. května 2021 14:35

žluťásek dcera byla nedávno v noci neutišitelná, zdálo se jí, že jí bratr ukradl a sežral lízátko. Další noc na ni koukala včela. To šlo naštěstí vyřešit tak, že jsem párkrát zavolala: "Huš, huš, včelko, ať už jsi pryč!"

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 11. května 2021 09:25

žluťásek Mha Tabea k těm nespícím dětem... Dcera je už velká, ale včera večer jí začala migréna, nurofen si vzala, až to bylo rozjetý a bylo to teda něco.. Usnula, ale jak ji ta bolest budila, tak měla jednu noční můru za druhou, byla úplně zmatená, mluvila nesmysly, protože byla pořád v polospánku, strašně strašné. Pak jsem jí dala ještě paralen, pak zvracela, pak už usnula. Ráno je jak po koťatech, chudinka..

Já mám s migrénama bohaté zkušenosti, ty noční můry v polospánku jsem taky mívala, ale teď teda váhám, jestli to řešit s dětskou nebo rovnou neurologem (ten už před časem řekl, že když zaberou běžná analgetika, tak máme být rády a nic neřešit ). Stejně jí jiné léky ve 12 dát nemůžou, nebo? Nevíte tu někdo?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. května 2021 09:27

Pavlena jezis chudera mala!!!

mit to od detstvi tak snad skocim z okna.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 11. května 2021 09:36

Zarinya no já jsem asi strašný drsoň, já mívala migrény asi od 12 let a máma mi nedala ani analgetika, že si na ně jako zvyknu a přestanou mi fungovat. (jako tehdy se to asi tak řešilo no), takže panadoly jsem začala zobat až na VŠ a pak asi od 25 triptany a jsem v pohodě (resp.migrénu umím vyřešit, navíc od porodu je mám úplně slabé). Tak si říkám, že tu půlhodinu, než jí zabere Nurofen musí vydržet, samozřejmě, že tulím, laskám, dělám vše pro to, aby to uteklo. A spíš pracujem na tom, jak migrénu nemít (vyhnout se spouštěčům), případně jak mít vždycky u sebe lék a vzít ho včas. No ale včera to byla síla teda...

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 11. května 2021 09:48

Mha

Pavlena ježiš, chudinka malá!! Neporadím, sama na to netrpím, dcera mívá bolesti hlavy, ale trocha Nurofenu to spraví. Myslím, na vás, to je fakt peklo. 

Offline nonemy
2675 příspěvků moje polička 11. května 2021 09:51

Pavlena :( chuďátko. Ať je jí dobře, berušce! Mně jste tady radily na podzim ohledně migrény dcery, naštěstí ji od té doby neměla. Nevím, jestli to mělo vliv, ale dle neuroložky to mohlo souviset s krční páteří, celého půl roku jsme jezdili na fyzioterapie, má cviky na krk, cvičí SM systém a krk jsem jí masírovala. No ťukám moc, aby se jí to neopakovalo. Druhá teorie MUDr. byla rouška, tak trošku trnu, jak teď začala chodit do školy.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 11. května 2021 09:51

Pavlena jeste k tem doktorum.....ja tedy se svym neurologem spokojena nejsem,zda se mi,ze to proste podcenuje a triptany mi napsal az muj PL.

mohla jsem si par let usetrit strasnych bolesti.

tak to zkus probrat s detskou.

Offline Fiction
1647 příspěvků moje polička 11. května 2021 10:07

Pavlena Já bych dala analgetikum hned při nástupu bolesti a to v dávce na horní hranici možnosti, klidně bych po 3 hodinách kombinovala ten Nurofen s Paralenem. Ten Paralen se na bolest dává dospělému v dávce 1 g  (max. 4 g za den, jinak toxický po játra), to se řiď hmotností dcery. A určitě bych to řešila s neurologem, nejlépe dětským.

Koukla jsem do databáze léků a všude u triptanů je doporučení až od 18 let nebo takové to vágní: lék na dětech nezkoumán, proto nelze přímo doporučit.

Jinak já si ze svého dětství pamatuji, když jsem měla menstr. bolesti, tak mi mamka dala 2mg diazepam se slovy, ukousni si z něj asi 1/4. A skvěle to fungovalo. Píši pro pobavení.....

Pediatrickápopulace

Účinnost a bezpečnost obalených tablet sumatriptanu u dětímladších 10 let nebyla stanovena. Vtéto věkovéskupiněnejsou k dispozicižádnéklinickéúdaje.Účinnost a bezpečnost obalených tablet sumatriptanu u dětíve věku 10 až17 letnebylav klinických studiích u této věkové skupinyprokázána. Proto se použitísumatriptanu u dětíve věku 10 až17 let nedoporučuje(viz bod 5.1).

Offline Aranel
6641 příspěvků moje polička 11. května 2021 10:09

Pavlena Chudák!! Proč by jí nemohli dát silnější léky? Když to bude jen pro krizi.

Offline Pavlena
6921 příspěvků moje polička 11. května 2021 10:18

Fiction děkuju.. Tak to dělám, resp.občas je těžko odhadnout, jak moc ji hlava bolí. Podle váhy můžu dávat 200mg ibuprofenu (1 tableta), musela by mít aspoň o 3 kila víc na 2 tablety. Občas si to uvědomí včas, pak ta jedna tableta úplně stačí, ale včera teda ne. A ten Paralen 500 jsem jí určitě dala za kratší dobu, než 3 hodiny po Nurofenu, ale stejně pak zvracela no..

Zarinya asi to bude chtít toho dětského neurologa, ten, co k němu chodím je skvělý na komplikované věci, řeší celého pacienta, takový doktor House. Ale s "banalitama" a la dítě bolí hlava na něj nechodit no.. 

nonemy mámě migrény spouštěla krční páteř, když ji kdosi dobře "napravil" tak měla několik let pokoj, takže může být..