Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online Garfie
28596 příspěvků moje polička 12. května 2021 16:59

711990  Dáma je znalec!!! Je to nějaká speciální akce v Entrée...Pinot Noir

Offline OliveOyl
1967 příspěvků moje polička 12. května 2021 17:10

continuity Aha, trochu jsem se lekla, čím že se to trávím, mě po něm v poslední době trochu bolí žaludek, ale nic hroznýho

Offline 711990
18323 příspěvků moje polička 12. května 2021 18:45

Garfie body pro Pinot Noir 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 12. května 2021 21:32
Reakce na OliveOyl:

continuity Aha, trochu jsem se lekla, čím že se to trávím, mě po něm v poslední době trochu bolí žaludek, ale nic hroznýho

​taky jsem se lekla

continuity kolik stoji ten sumatriptan?Tady za nej v lekarne nic neplatim,dokonce ani povinny poplatek.A vylepsil mi zivot o 100%.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 12. května 2021 21:59

Zarinya sumatriptan neberu, tak že stránek SÚKL: 

Sumatriptan 6 tablet 80 Kč

naramig 6 tablet 430

Relpax 2tablety 430

Jo migréna je tady považována za takové pánské huncutstvo. Oni mají všechny podobnou uhradu ze zdravotního pojisteni, ale na ty druhé dva ještě běží patenty, tak cena tomu odpovídá. 

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 13. května 2021 20:48
Reakce na continuity:

Mirka ne je zas zle z toho, když dětem rodic upíra analgetika, často z prapodivných důvodu. 

Jeden dva brufeny za měsíc kvůli bolestivé menstruaci fakt nikoho nezabijou a dívka může vcelku normálně fungovat. Ty všelijaké babské rady, většinou nikam nevedou, mě to vždy štvalo neskutečně. Ty léky byly vynalezeny, aby nám ulevili, už dávno se ukázalo, že ta bolest dlouhodobě tělu nijak prospěšná není, spíš škodí.  Zrovna acylpyrin se používá minimálně od středověku, jako odvar z vrbové kůry.  

(do statistiky, já z těch léků kombinujících paracetamol a kofein spolehlivě bliju, a to nemusím mít ani migrénu - třeba když mi to dali na zuby)

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 14. května 2021 10:14

Pridam se se svoji troskou do mlyna ohledne migreny. 
Taky doporucuju magnezium dlouhodobe. Myslim, ze mi pomaha. Pri zachvatu obcas taky pomuze kofein, vetsinou si dam coca-colu, protoze kafe piju vyjimecne.
Jinak mne jeste trochu z beznych analgetik zabira Nalgesin. Ale v zasade beru vzdycky Sumatriptan. Jen mi prijde, ze lepe zabira, kdyz si ho vezmu po jidle. Takze kdyz se treba rano vzbudim s migrenou, tak se zkusim nejdriv aspon trochu najist a pak az beru prasek.
Jinak mam migrenu jednoznacne vazanou na cyklus. Pravidelne prichazi pred menstruaci nebo se zacatkem.
Pavlena Nejsi nahodou z Brna? Pokud jo, tak bych jako neurologa doporucila doktorku Niedermayerovou. Specializuje se na bolesti hlavy. Nevim, jestli zvladne i deti, ale minimalne by ti treba nejakeho detskeho neurologa doporucila. A fakt bych neurologa pro dceru hledala a nenechala se odbyt. Ja vyzkousela 3 a az u Niedermayerove jsem spokojena. Doporucil mi ji pred lety muj gynekolog. Dceru tlapkam

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 14. května 2021 10:15

Zarinya Ja beru Sumatriptan Actavis a je bez doplatku.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 14. května 2021 15:02

Brioso ja mam migrenu taky spojenou s cyklem. Pred menstruaci a docela casto pri ovulaci. 

Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 14. května 2021 15:48

Candance Jo, v pulce cyklu me to obcas taky chyta.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. května 2021 20:39

Brioso mne nejlip sumatriptan zabere vzit a byt treba na deset minut usnout.Jakmile musim nekam jit tak uplne nepomuze.Taky to mam s cyklem,pred a nekdy pri,ale posledni dva roky me pri sebemensim stresu chytla taky.Ale ted co mam novou praci tak se mi nejak vyhla a to jsem fakt byla pred tim pul mesice uplne v haji s migrenou.

tak snad to tak zustane.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. května 2021 20:55

Zarinya Ze stesu jsem taky měla migrény. Strašné. Jeden čas, ještě v nemocnici, to bývalo ke konci skoro denně. Protože nebyl čas na pití, na oběd, na wc a večer jsem myslela, že umřu. Nakonec jsem kvůli tomu i odešla. To se nedalo.

Teď vždycky jen při menstruaci a to tak šíleně, že jsem raději zvolila cestu antikoncepce bez menstruace. Jednou za půl roku mi to úplně stačí. Pokaždé si beru dovolenou, protože to bych v práci nezvládla. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 14. května 2021 20:58

Renusatko no,a me to v nemocnici preslo.

urcite to melo souvislost se starou praci,jako nic se mi tam nedelo,ale strasne nebavilo.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 14. května 2021 21:19

Zarinya Tak asi budete mít lepší podmínky k práci. To bylo opravdu 12 hodin lítání bez jídla a pití. Na pracoviště se jíst a pít nesmělo a odejít nebyl čas. Oběd nebyla šance, protože za půl hodiny se tak došlo do jídelny na druhé straně areálu. Stres, aby vše bylo kde má, abys vše stihla a všech 100 pacientů se vystřídalo s kapačkama na pár postelích. Teď už mají trochu lepší organizaci, ale všechny, které tam vydržely fakt obdivuju. Mně se dělá špatně ještě když tam přijdu pro kamošku. Práce mě bavila, ale ten stres už bych nechtěla. Zlatá moje práce, kde to sice jede jen za druhým, taky není na nic čas, ale je to tak nějak v klidu. 

Online Luna
10870 příspěvků moje polička 15. května 2021 09:55

Renusatko Za me si teda zaslouzis statni vyznamenani, zes tam vubec zvladla pracovat.  Ja to fakt obdivuju.

Online Tak Betty
6162 příspěvků moje polička 16. května 2021 21:00

Dnes jsem odnesla kožich, sibiřský pes do kontejneru se šatstvem. Bože jak mně se ulevilo, že je pryč. To je věc, že do popelnice je to nevhodný, nikdo to nechce ani zadarmo. A měla jsem strach, že tam neprojde. Otázka "kam s ním" vyřešena.

A to já jsem vrchní vyhazovačka, jen ten kožich tu strašil.

Offline andulka01
12862 příspěvků moje polička 18. května 2021 07:27

Tak Betty O takovéhle věci mají zájem divadelní spolky, tuhle jsem chtěla vyhodit nějaký hnusokozichy umeliny po kamarádovi mamince a přítel mi málem ruce utrhal. Už je to vyčištěné ve fundusu jejich divadla.

Offline tv
4264 příspěvků moje polička 18. května 2021 17:26

Chtěla jsem vám tady prsknout přiznání. Už ani se sambem a kámoškama se o tom nechci bavit a už ani s vama ne, i když mě tady vždycky podporite. Tak třeba zítra, jdu si dát víno.

Offline Magráta
8135 příspěvků moje polička 18. května 2021 17:32

tv tedy ty nás napínáš

Offline tv
4264 příspěvků moje polička 18. května 2021 17:47

Magráta to není nic dramatického, jako třeba příhoda s větrníkem.mozna, až se trochu picnu.