Sairon my dáváme ozdoby skleněné, ale žádné památeční kousky. Taky mi přijde, že nepřitahuje tolik pozornosti, loni se mladšímu teda hodně líbila ta světýlka, ale žádnou škodu nenapáchal.
Přiznání
Potrefenáhusa 711990 rozarka Sairon Jos Teda, to by me nenapadlo, ze tolik lidi ten stromek fakt privazuje, nebo to planuje
U nas je teda moznost, ze bychom ho dali na vysoky stolek, ale privazat bychom ho asi museli stejne, protoze nas maly se dneska naucil soupat si s konferencnim stolkem a takhle za nim delat prvni kroky. Pocitam, ze tyhle dovednosti do Vanoc spis vypiluje, nez zapomene
Nerozbitnych plastovych ozdob prave moc nemame, treba tak 15 kousku, jinak jenom sklenene. No, jsem na to zvedava ![]()
Myrtila tak je dáte vejs...naše obchází už docela dlouho, ale do prostoru se ještě nevydala, tak jsem zvědavá, jak to pojme
Muž teda přivazuje stromek každý rok, síce brbla, ale váže. Trvá to asi 10 minut. Jednou, ještě u našich nám spadl přesně na Štědrý večer, ani u něj nikdo nebyl. Naštěstí, ale trauma zůstalo.
Myrtila Mě hlavně přijde blbé, kdyby to shodili na sebe. Čert vem ozdoby. O to se teda nikdy nepokusili ani náznakem, ani mamka nepamatuje, že bysme se my jako děti o něco pokusili.
Evaeva Ja teda shazovala. Dokonce si sama matne vzpominam, jak lezim pod stromkem a rvu
. Evidentne se me to drzelo dlouho, takze neminim riskovat
Evaeva ja jsem na sebe shodila vanocni borovici, kdyz mi byl necely rok a byla ve fazi obchazeni nabytku. Pak uz tata stromecek privazal
(mamka vzpomina jak za ni pribehl muj starsi bracha ze spadl stromecek. To ze pod nim lezi sestra, ho ani nezajimalo
)
Nám stromek shodilo dítě v nějakých 4, 5 letech.
Měla potřebu ho ještě vylepšovat, vymazlovat, já v kuchyni a najednou rána.
"Jsi v pořádku?"
A medvídek Pú odpověděl takovým tím hlasem, co se ozývá jenom zespod
, odpověděl: "Já ano, ale stromeček asi ne."
Myrtila My jsme k tomu přikročili rok nato, co se stromek skácel sám od sebe, měl ten kmen dole tak křivý, že jsem se ani nedivila. Ale ozdoby to nepřežily až na výjimky a bylo to docela dost peněz, dokoupit je. A s dětmi to bylo tuplem potřeba, obývák není veliký a k tomu stromek....
My mivame docela maly stromecek, ja ty velke nemam moc rada, takze zavaleni nehrozi a o 2-3 sklenene ozdobicky jsme prisli, nas kocour (rozumejte syn) si s nimi hral. Naucil se, ze do ozdobicek se nestrka. No a jednu starozitnou jsem rozbila sama, davala jsem tak velky pozor, az jsem ji upustila. ![]()
Lamicka u nás totéž, loni jsem vytáhla už i skleněné ozdoby a jedinou rozbitou mám na svědomí já ![]()
Dáváme slameny, dřevěný a kouličky z plastu omotany lesklou nití, tak to nevypada tak moc uměle.
Kdysi jsem někde četla o tradici, že si dítě každej rok vybere jednu novou ozdobu na vánočním trhu, zcela podle svého vkusu, tak jsme to zavedli taky. Už máme vláček a kočičku, loni jsme nikde na trzích nebyli, tak letos bude moct dvě :)
žluťásek to je hezká tradice!
continuity a k čemu to váže? My bychom museli navrtat nějaký skobičky do zdi jen kvůli tady tomuto.
Jinak my teda máme hodně těžký ten stojan a když se udržuje plný vody, tak už je to dost těžká základna na to aby nebylo uplně jednoduché ten stromek převrátit.
Sairon my to vážeme k pantu okna. Asi by ho to úplně neudrželo, ale padal by pomalu a někdo by stihl přiskočit.
žluťásek A to je hezký zvyk, za vánoce bez trhů by byla dobrá baňka ve tvaru coronaviru. Za dvacet let bys říkala vnoučatům, jo to byla taková zlá doba.
continuity a k čemu to váže? My bychom museli navrtat nějaký skobičky do zdi jen kvůli tady tomuto.
Jinak my teda máme hodně těžký ten stojan a když se udržuje plný vody, tak už je to dost těžká základna na to aby nebylo uplně jednoduché ten stromek převrátit.
Ano, měli jsme navrtané dvě hmoždinky a skobičky jen na vánoční stromek
. Teď máme nově extra těžký stojan, potomky, co už nejsou děti, tak do opravené zdi vrtat nebudeme.
Kan Ale jak račte, řeklo sluchátko.

žluťásek deti dostavaji kazdy rok pred svatky od nasich ozdobicku ozdobicky, posledni roky z Ponikly, uz maji peknou sbirku ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje