Zuzuli na mojí první brigádě před 26 (27?) lety jsem brala 15Kc/h ![]()
Přiznání
Tabea kdyz ono tehdy bylo strasne vtipne, ze moje spoluzacky na brigade na pokladne mely asi 120-130 na hodinu a vicemene bez jakychkoliv pozadavku na kvalifikaci. A narodni pamatkovy ustav s nami mel sepsanou smlouvu, ve ktere pozadoval vzdelani a minimalne jeden cizi jazyk, provadeli jsme fakt nejen v cestine, uklizeli jsme hrad, myli okna, prodavali vstupenky... Za tech sedesat
aale byla to srdcovka, jezdila jsem tam strasne rada a hrozne rada na to vzpominam. Jen to byl spis tabor, nez brigada. Jeden kolega dokonce cely rok vydelaval na brigadach na to, aby pak mohl jet na mesic provadet.
Zuzuli My byli placeni lip nez ostatni, zamek vlastni mesto. Uplne nejvic jsem si na brigadach vydelala uklidem kancelari behem vejsky. To bylo fakt super - vsude bylo cisto, jen to clovek prelestil a meli jsme 150 Kc/h.
Candance Ale já jsem mluvila o výzkumu rodinného domu. Předpokládám, že město stavělo něco většího, to pak trvá déle. Hlavně se všichni tváří, že archeologové zdržujou, ale oni vědí, že tam ten výzkum být musí a stejně s ním dopředu nepočítají. Na to tam maji na úřadě lidi, kteři by měli znát zákony a povinnosti stavebníka.
A na soukromém objektu se taky platí líp, než na NPÚ, což tedy můžu osobně srovnat, haha, navíc průvodce jen provádí, pokladní jsou stálí zaměstnanci, na úklid jsou taky jiní lidi... Většinou. Při velkých akcích taky všichni dělají všechno. Ale nejlepší je vážně ta rodinná atmosféra, já jsem chytla dobu, kdy bylo několik ročníku po sobě personálně silných, všichni se dodnes přátelíme a stykame a někteří tam stále brigádně děláme, pár je i stálých zaměstnanců.
dzizisketa my dělali pokladní, průvodce, pomáhali vedoucímu kultury a kastelánovi (kluk jen o pár let starší), pomáhali na akcích města a pak šli ještě pařit. 6 let stejná parta. Strašně ráda na to vzpomínám.
Zuzuli Taky jsem provadela za asi 60 korun na hodinu
A byly to uplne nejlepsi prazdniny, brala jsem to jako takovou dovolenou, ze ktere si privezu par korun
My jsme teda jenom provadeli a ucastnili se akci jako prohlidky v kostymech, nocni prohlidky, nebo nejake vecerni akce pro uzavrenou skupinu.
Vzpominam treba na autobus Francouzu, kde jejich pruvodkyne pribehla a zaskrehotala na me "vy umite francouzsky, ze ano? Ztratila jsem hlas, vemte to dneska prosim vas za me". Fakt nevim, jak jsem to mohla zvladnout odvykladat, ale pri odchodu mi kazdy ten Francouz dal do ruky par euro, pry to tak je u nich zvykem, a ja si za jednu prohlidku vydelala vic nez za tyden v korunach
Nebo spolubydleni s holkou s mentalni anorexii, to bylo husty.
Ale jako celek to bylo bozi, dost lituju, ze se ty nase party uplne rozprchly a uz se nevidame.
Další za mnou...

Držím palce, ať je to tentokrát mnohem, mnohem lepší.
Dalia Moc a moc přeji, ať je tentokrát lépe!![]()
continuity Hanka H Děkuji děvčata. ![]()
A dnes je to tak zvláštní! Přes den se o mě staral zdravotní bratr Ondra a ted večer (ještě tady jsem, ještě kape hořčík) se o mě stará bratr, který je tak podobný Robertovi! Oči, úsměv, vrásky u očí při úsměvu, pohyby, miminka... ![]()
![]()
Já to nechápu.

Dalia at ti jen pěkně dají všechny drogy, co můžou aby ti ulevili.
Bratra pozdravuj, třeba je to znamení?
continuity Me to taky napadlo. Měla jsem předevčírem krizi a prosila Boha, aby mi dal sílu a pomohl mi to zvládnout. Třeba je to znamení. Oba bratři byli skvělí. Ten Ondra si se mnou celou dobu povídal. A pak ten druhý taky.
Chemo mi upravili, prý bylo minule na mě moc silné. A upravili i premedikaci.
Dalia Je dobře, že tě takhle podrželi. Bude s tebou někdo následující dny doma?
Už jsem na cestě domů. Před odchodem se na mě bratr podíval, pokrčil čelo jako Robert a měl úplně stejný výraz jako můj syn a několikrát mi zopakoval: "Slibte mi, že na sebe budete dávat pozor!"
Možná jen pracuje moje fantazie, možná ne. Každopádně to bylo zvláštní.
Dalia to je dobře, že ti to zmenili. Muži taky dali jinou narkózu, minule se probudil po ranní operaci a bylo mu špatně až do večera, vlastně s ním byla řeč až na druhý deň ráno.
Teď mu slíbil anesteziolog, že to bude lepší, a byl v pohodě už za půl hodiny.
Tak držím palce, ať to bude u tebe stejný.
Dalia Je dobře, že tě takhle podrželi. Bude s tebou někdo následující dny doma?
Pepík. Bohužel kvůli mně bude mít další absence.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí