brrr já jsem byla na brigádě předtím než se napouštěly Novomlýnské nádrže a taky to žádná velká dřina nebyla ovšem K štětečkum nás tedy nepouštěli jak hrozilo že tam něco bude tak brigádníky zahnali do uctivé vzdálenosti:-)
Přiznání
brrr Najednou jsem si vzpomněla na x let starou záležitost, znamy přistavoval k domu a vyhrabal bagrem lebku a pak druhou, přijeli archeologové nebo někdo takovej a nějak to zapsali prozkoumali atd.....nicméně on pak vybagroval třetí a tu už zahodil, že prý od dvou vejs se to už uzavírá jako pohřebiště a začnou nějaké větší prace a už by s tím měl jako majitel pozemku docela zdrzovani....je to pravda nebo kecal?
viktorka_od splavu Hanka H Je fakt, že jsem tu fyzickou náročnost brala optikou mách posledních výzkumu, kdy jsme tahali bahno a suť. Ble. Z brigád si tohle taky nepamatuju. Ono poslední dobou se začalo i tlačit na čas (a peníze), tak už to není až taková pohoda.
Karja To záleží, jak moc tam známý potřeboval kopat. Každý, kdo kope do země (rodinný domek, bazén, inženýrské sítě, tovární hala) má povinnost to hlásit na Archeologický ústav, aby tam mohl prohlednout dohled, tj. aby mohl archeolog zkontrolovat, jestli tam jsou nebo nejsou stavbou porušeny archeologické situace. Pokud tam jsou, proběhne záchranný archeologický výzkum, který hradí stát, pokud je stavebník fyzická osoba nebo investor, pokud ta stavba vzniká za účelem podnikání. Tzn. výzkum u rodinného domku hradí stát, u tovární haly investor. Ten výzkum se dělá jen na té ploše ohrožené stavbou, v případě tvého známého tedy jen v místě skrývky, často to bývá jen v základových pasech. Takže ano, nějaké zdržení být může, ale většinou jde o max. týdny, spíš dny teda. Nám je jasné, že ti lidi mají vyjednané betonování, apod.Ono taky jde udělat tu skrývku ještě před vydáním stavebního povolení, právě za účelem toho možného výzkumu, aby se stavba nezdržovala, až stavebník získá stavební povolení. Akorát to moc lidí neví, protože jim to nikdo na úřadech neřekne.
brrr Ty jo, děkuji! No on tam měl nějaké zdržení jak píšeš v řádu dnů, ale pak tam našel nějakou třetí lebku a to říkal, že už se vyhlásí jako ,,pohřebiště,, a je s tím už mnohem víc prace, tak to zatajil, aby to tam prý nepřekonali všechno. Tak mě spíš zajímá jestli nekecám s tím pohřebištěm nebo si tam můžu najít kostí kolik chci a vypadá ten pruzkum stejně stejně.
Karja vedomi, ze mam mozna dum nad pohrebistem a nekde tam jeste nejake kosti jsou, by mi klidne spani asi dost rusilo.
Karja Tam, kde budou pohřby přímo ohrožené stavbou, tam se vykopou, ostatní zůstanou. Když se např. základovým vkopem poruší třeba jen část, tak se to většinou řeší nějak dohodou, jestli se výkop rozšíří a vytáhne se ten mrtvý celý nebo jen ta porušená část. Takže ten známý pravdu neměl.
Kokoska Na pocit je to blbý, ale to nekropole bylo většinou vysvěcený ne? U nás je v lese místo, kde se stala v devadesátkách vražda a pocit taky nic-moc.
Kan Ale vysvěcené hřbitovy jsou u nás nejdřív od 9. století, ty dřívější pohřebiště vysvěcenénejsou (aspoň podle křesťanských rituálů ne)
Kokoska Jasně, že může. Investor dostane zprávu, pokud ji chce stavebník rodinného domku, dostane ji taky. Akorát to nějakou dobu trvá.
brrr Tyjo, ze svých par zkušenosti si pamatuju taky blato, vedro, kolečko a krumpáč, placeno spis málo, ale zábava velká ...
Rohlik asi neni uplne zamestnavatel roku, ale zasny vykoristovatel taky ne. Ostatne moje mama, ucitelka v ms s nekolika vysokyma skolama chodi po praci na brigadu do skladu
Pry ji to desne bavi a je to dobre placene
Ty praznde tasky s jednou veci me taky stvou, ale je to kvuli rychlosti odbaveni. Ona treba dela jen na "suchem" k chlazenemu pousti az po nejake praxi, k pultu a uzeninami a sýry az po nejakych skolenich, pry. Takze je efektivnejsi, kdyz kazdy skladnik beha dokola ve sve ulicce, kde uz vi kde co je, nez obihat zmatene cely sklad. Ja Rohlik vyuzivam uz minimalne 4 roky, zvlast od doby co mame dite uz nenakupuju jinak (nouzove tak 4x za rok skocim do blizkeho Alberta). Zkusila jsem i Kosik, ale sortiment a servis Rohliku mi vyhovuje vic.
MPLee jj, ja takhle delala brigadu ve skladu leku a taky me to bavilo. Prijela bedynka, dle soupisu jsem tam nacpala "svoji radu" a poslala ji dal. Rychle to uteklo a bylo to dobre placene. To mi horsi prislo postavani u reklamniho stanku v kostymu tyrolske selky. ![]()
Nejlepsi brigada bylo pruvodcovani. ![]()
Lamicka pruvodcovani byla skvela brigada, delala jsem to na vysoke pet let. Ale taky to ze vsech mych brigad byla ta bezkonkurencne nejhur placena. Zajimalo by me, o kolik se to za tech 10 let posunulo od 63,50kc na hodinu ![]()
Lamicka uf, těch postávání v kostýmech u stánku jsem si taky užila. A promo akci nějakých uzenin jsem po víkendovém postávání v sukýnce a silonové košili v Makru mezi chlaďáky odnesla škaredou angínou.
Kokoska Jo tak obětiště je hrozný.
Potrefenáhusa Ehm, právě jsem si vzpoměnla na vaše umývadlo a vázu ![]()
brrr tak nevim, dny to vzdycky nebudou. U nas v meste stavelo neco mesto, neco se tam vyhrabalo a odsun byl asi rok. Uz je to dyl (20 let a vic), tak se to mozna zmenilo.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí