Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 08. května 2022 10:42

Evaeva tak je to zkušenost kurýra, který dodává po cele Praze, tak asi ví. Za me je taky rozhodne rozhodne jednodušší na chvíli odložit autu v centru 

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 08. května 2022 10:58

Hanka H je to především manuální práce, na kterou nejsou potřeba žádné zvláštní kvalifikační požadavky. Ta je fyzicky vyčerpávající a namáhavá vždy, nemůžeš to srovnávat s prací v kanceláři. Co se snažím říct, že když vezmeš práci někde u pásu v nepřetržitém provozu nebo třeba někde venku, kde je v létě na asfaltu 50.stupnu a v zimě fouká ledový vitr, kde jsou kolikrát mzdy poloviční a kvalifikacni požadavky vyšší, tak to zas taková hrůza, jak se to prezentuje v médiích z pohledu kurýrů, fakt není. 

Jenže my kancelářské krysy k pásu do škodovky zavítame len zřídka, zato kurýra, co nám věze nákup, potkáme 2x týdne, tak máme tendenci politovat toho, kterého známe. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 08. května 2022 11:03

continuity Jasně, vzpomínám si na reportáže např. o práci v nemocniční prádelně, drůbežárně ...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. května 2022 11:04

SunEclipse jsou z takové pevné asi plastové textilie, jdou vyprat. Prý vydrží asi 20 cyklů.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. května 2022 11:29

Hanka H nemocnicni pradelna je asi vyzivna.

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 08. května 2022 12:42

continuity Ja jsem jedno létě pracovala v takovém starším závodě na kovosoucastky. U pecí 70C, na směně člověk přišel o prsty, no des. A hlavně všudypřítomná špína, prach, velký podíl vyloženě ruční nezautomatizovane prace...vůbec jsem netušila že dnes ještě takové fabriky existují. Ale nebyla tam taková sikana jako ve škodovce samozřejmě, jako třeba kdy jít na záchod, svačina v tom bordelu šla taky zakousnout kdykoliv, člověk nezdržoval když byl pomalej celou smenu, ale jen svoji vyplatu. No bylo to hodně poučné, práce kurýra mi proti tomu přijde pohoda, ale záleží na míře toho nefyzického stresu, jestli se rvou o směny a zaslouženi se o odměnu není plně v jejich rukou, tak to je prostě takovej hodně neprijemnej tlak.  

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 08. května 2022 12:48

Karja já jsem minule docela cumela, že kabelové svazky se ještě motají ručně. Kamarád ze škodovky nám nějak vysvětloval, že je každej jinej, nicméně mi to pořád přijde jako úkol, který by šel krásně automatizovat. 

Do škodovky můžou na exkurzi děti snad od dvanácti let, tam ty moje potomky vezmu hned, jak to půjde. Je to hodně poučné a člověk zjistí, že jezdit s popelářským vozem je vlastně ještě vcelku pohoda. Já mám tento zážitek ze střední z bramborového kombajnu. Po dvou hodinách jsem byla zcela vyfluslá a vedela, že se fakt musím učit, pokud nechci zahynout bídnou smrtí. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 08. května 2022 12:56
Reakce na 711990:

Evaeva 0rave ze to neni kuryrama, ale poctem carovejch kodu. Takze kazdej balik vod, plin nebo vetsi krabice se pocita, i kdyz to neni taska. Me uz prave dost nebavi jim porad psat a volat:) 

​Já jsem tady minule měla tašky asi ze 4 nákupů, protože to přebírali kluci a nic nevraceli. Tašek bylo asi 40 a v záznamu jsem jich měla 17. Takže predpokládám, že víc než dva nákupy už neukládají. Tak možná počkej na tři nákupy a budeš mít tašek víc doma než napsaných

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. května 2022 12:58

Nechala jsem si v optice udelat bryle na cteni a tedy komfort se s drogerkovyma vubec neda srovnat.Ty "lacine" z obchodu uz mi nesmi domu.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 08. května 2022 13:02

Renusatko zkusim

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 08. května 2022 13:09

Zarinya taky potrebuju, na cteni a druhy s korekci na pocitac. To zas bude drama.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 08. května 2022 13:11

Kokoska ja mela jit do optiky hned a nedavat penize za ksindl,ktery zas tak levny neni a po 14dnech jim neco upadne.I ty skla jsou uplne o necem jinem.

Offline Kokoska
35032 příspěvků moje polička 08. května 2022 13:14

Zarinya ja mam z drogerky jen kabelkovy pro pripad nahly potreby, doma pouzivam z optiky. Jen uz bych holt potrebovala asi silnejsi.

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 08. května 2022 13:16

711990 stejny problem u tech vratnych tasek se nedavno resil na jejich fb, vetsine lidi to nesedi, to me docela odradilo na ne prejit. Ale tech papirovych uz mam doma stohy, nevime co s tim.

Pinot Noir ja mela v jedne tasce 2 rohliky, ses lepsi

Offline Karja
44756 příspěvků moje polička 08. května 2022 13:18

continuity To teda jo, ale zas práce ve škodovce a s popelarskym vozem je asi jinak ohodnocena, asi dost výrazně jinak. Soudím jen podle toho, že ségra jedno léto pracovala pro nějaké autodíly a vydělala si fakt hodně moc, ono to naskace za ty směny, odpolední.... Jako já v té firmě koukala co se dělá ručně a to je fakt firma jako s historií a i teď po letech to funguje, argumentovalo stejne, že na jednotlivých kouscích jsou drobné odchylky, ten stroj by byl hrozně drahej a komplikovanej a stejně by to někdo musel kontrolovat....Takže tam ve 21. století v ČR seděly ženský se smirglpapirem a bednama kovovejch cajku a jeden po druhym tim smirglem zdrsnovaly...no vězeňská práce hadr. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 08. května 2022 13:30

Lamicka Ještě vás trumfnu - já tam měla v samostatné papírové tašce pomádu na rty!

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 08. května 2022 13:41
Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 08. května 2022 13:47

Lamicka Však ty papírový se dají vracet, ne? :-) Já to tak dělám, při každým nákupu vrátím z minula, ty co mám doma zatím průběžně používám na různý věci. 

Offline Lamicka
14205 příspěvků moje polička 08. května 2022 13:49

Garfie fakt? Ja prave myslela, ze to uz zrusili. 

Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 08. května 2022 13:57

Lamicka No tak to jsi mě teda zmátla, já nakupovala naposledy zhruba před měsícem a myslím, že tašky jsem ještě vracela.  Ale vlastně si úplně jistá nejsem!