Tak Betty Přeju ať je to v pořádku. Já myslím, že pokud dochází někam na Vojtovu metodu, tak tam by to poznali. Tu umí cvičit opravdu zkušení fyzioterapeuti, co děti znaji, ví jak se chovají a dost často je také posílají na neurologická vyšetření, pokud se něco nezdá nebo rovnou společně s predpisem fyzio napíše dětská lekarka i návštěvu neurologa.
Přiznání
Tak Betty oba moji kluci se plazili až do roka, neseděli. A starší se nechal chovat od kohokoliv, většinou po mně ani nevzdechl. Z jedné návštěvy bych fakt nic neusuzovala, navíc v cizím prostředí se děti chovají jinak než doma. Některé děti jsou víc flegmatické než jiné. A to broukání, to je důležité u malých miminek, prý s tím děti často přestanou než začnou používat skutečná slova.
Děkuji za odpovědi na moje přiznání, snad bude všechno v pořádku. Nechtěla jsem úplně určovat diagnózu. Jen jsem nevěděla jak to pojmenovat.
Tak Betty možná má spis nějakou hypotonii než hypermobilitu?
Tak Betty no u těch hypotonických děti se to prave popisuje jako hadrova panenka
Tak Betty věřím, ze když jsou pod dohledem lékařů, tak už by se na něco přišlo nebo by bylo alespoň podezření. Držím pěsti, ať je malá zdrave děťátko!
Tak Betty hypotonie je nízké svalové napětí. Ona nemá tu hrubou motoriku úplně "dle tabulek", proto s ní cvičí tu vojtovku, ale to je úplně běžné. Určitě bude v pořádku.
Zuzuli co je divnyho na pulrocnim diteti, ktere lezi, je spokojeny a kouse hračku? Mne to prijde jako ideal
sem tam posadit, vic toho s nim nejde.
stes všechno
mne takový dite taky šokovalo, když jsem to viděla na vlastní oči!
stes posadit? moje deti sebou mlely a pak lezly a pak behaly. sezeni jsem si vsimla nekdy v dobe te chuze, kdyz si potrebovaly odpocnout, ale jako faze po leženi ani omylem![]()
viktorka_od splavu děti se už dneska neposazujou, čeká se, až se posadej samy a většinou je ten sed cca ve stejný dobe jako lezení a stoj u nábytku
Moje deti v pul roce v kocarku lezely a kousaly hracku, kdyz zrovna nespaly. Zacinam byt mirne znepokojena, jestli nebyly nejaky nestandardni, i kdyz se dozily dospelosti a celkem prospivaji ![]()
Tak Betty dcera je taky hypotonická, taky to popsali jako "hadrova panenka". Taky cvičíme vojtovku. Lékaři i fyzioterapeuti si u ní docela hlídají ty "ostatni" věci, reakce, kontakt, ortoped i tvar hlavy, a tak dále, takže věřím, že kdyby u vás měli pochybnosti, řešili by to.
Kokoska moji ne, ti museli být na bříšku a koukat ven. Ale jakmile se jelo a měli výhled, vydrželi klidně celý den.
stes Divnyho neni nic. Jen jsem to se svym ditetem nidky nezazila. Bez nasi pozornosti bdela nevydrzela jen tak na zadech lezet nikdy. V kocare uz vubec ne. V nem jezdila jen v sestinedeli a pak od deseti mesicu, kdy zjistila, ze se v nem da stat oprena o strisku. Na spani se pak presouvala do satku, protoze v kocare se nesedi a uz vubec nelezi
jja ale vyfasovala hodne kontaktni a hodne pohyblivy exemplar. V pul roce se uz umela plazit po koberci. Nelezela hodiny a nezuzlala jednu hracku 
stes Moje dite bylo taky takove, ale posadil se v tom pulroce uplne sam (neposazovala bych pasivne jak uz zaznelo). A v kocare jezdi denne klidne dve hodiny i vic a spokojene pozoruje okoli dodnes. Radi az na na hristi treba,az na par excesu (zavrena zmrzlinatreba, to pak vyskakuje za jizdy a rve
).
Potrefenáhusa tak já zas nejsem taková babka abych měla děti v době kdy se posazovaly:-)) prostě si samy nesedly takže neseděly.
stes no jak u kterých
moje děti jsou ty pro slabší kusy, takže ano, ty to měly podobně. Akorát seděly až v roce, takže do té doby jezdily pěkně v korbě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí