Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Potrefenáhusa
39242 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 22:20

Evaeva ne, nám se to na tolik fakt nikdy nevytopi, většinou je tu kolem 21. Ale utíká to hodně do zbytku domu 

Online Karja
45143 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 22:24

Potrefenáhusa Takže v obýváku 20 a na záchodě 5:-D. Ne nesměju se ti, ten teplotí discomfort, co nejde nějak vyřešit je docela nepříjemnej....

Offline Potrefenáhusa
39242 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 22:34

Karja tak my máme normalne topici radiátory a plynovej kotel, takže na zachode není 5

Online Karja
45143 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 22:36

Potrefenáhusa Jasný, dělám si z toho srandu. Myslela jsem ten discomfort, že to nejde vytopit víc. I když na 21 se dá zvyknout, ale když třeba nesvítí sluníčko a člověk se moc nehejbe, tak to teda je mi zima. 

Offline Potrefenáhusa
39242 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 22:36

Ale teď jsem se byla kouknout a termostat hned vedle kamen ukazuje 24

Online Pinot Noir
30254 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 22:39

Karja tak my přetopeno samozřejmě máme, u stropu těch 26 bude, ale to právě super, když je venku -10. .

Ve zbytku domu je 20 - 21. 

Offline Potrefenáhusa
39242 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 22:40

Karja tak asi zas kdyby se ty kamna hodně ladováy, tak by asi i víc daly 

ja jsem zvykla chodit ve svetru, nevadí mi to, ale co mne štve, ze tu v zimě vůbec nejde chodit bez bot, byla jsem zvykla naboso 

Online Pinot Noir
30254 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 22:46

Potrefenáhusa to se nedá ani u nás. Teda my dospělí to nezvládneme, Viki má teď v zimě doma dvoje ponožky aspoň, ale Ríša jedny tenké a jakmile jsem mu vnutila ještě jedny, za chvíli si sundal oboje a chodil úplně bos. . Tak už to neřeším. Ale nechápu to. Nemáme sklep, máme prostě betonovou základovou desku a na tom nalepenou dlažbu. Teď v zimě je to úplně ledové. 

Online Karja
45143 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 22:47

Potrefenáhusa Jasný, já taky nosim bačkory, ale já jsem zháklivělá na teplo od nohou. 

Pinot Noir Já mám asi blbou termoregulaci:-D.Jak na vnitřní, tak vnější teploty, prostě neadaptabilní:-D

Online Karja
45143 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 22:48

Pinot Noir Já nevím, jestli to není o zvyku, jakože je prostě zvyklej a nebo je i víc v pohybu, takže prostě mu ta chodidla tak jako neprochladnou?

Online Pinot Noir
30254 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 22:50

Karjajako je pravda, že oni normálně nechodí, nebo nedej bože nestojí jako já u vaření, oni prostě lítají, že se jim ty haksny sotva dotknou země, tak možná je to, jak říkáš

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2024 22:52

Pinot Noir tohle já právě nemám ráda, já se v tom tak divně potím, ne že bych potřebovala míň vrstev, ale stejně. Mám to ráda někde na chalupě, ale doma jsem ráda za ústřední vytápění.

Já nosím dvoje ponožky i tady, mladší je klidně půl dne bos a nohy má teplé.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 21. ledna 2024 22:55

Karja u mých kluků to ani není pohybem, mladší je kolikrát bosý, sedí tady na zemi a nohy teplé. Přitom venku je spíš zmrzlina. Ale prý si na to ty končetiny zvyknou, akorát na moje to nějak nefunguje

Online continuity
44119 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 22:58

Já jsem si na těch 21C těd pritopila, když pracuji z domova a je tady to dítě, co nemůže cvičit. V prosinci jsme po odečítání měly na měřičích čistou nulu, jenom v dětském pokoji bylo pět jednotek, to se letos už asi nestane. 

Největší problém celého našeho domácího "boje proti Putinovi" je, že sme si zvykli a když se vypravim do práce, je mi tam strašné vedro. Děti si taky stěžují na teplotu ve škole

Online continuity
44119 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 23:01

Karja pantofle nosim kvuli zánětu plantarni fadcie. Taky jsem celoživotně chodila bosa, teď už radši neudělám ani pár kroků, aby se mi to zas nerozjelo.

Tak třeba to bude mít u tebe preventivní efekt. Ty tvrdé povrchy nejdou na chodidla nic moc. 

Offline MPLee
3062 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 23:06

Pinot Noir Potrefenáhusa my zažíváme první zimu s topením v kamnecha teda jak jsme na podzim vyšilovali a panikařili, teď bych to neměnila. Máme teda v koupelně těch 10, když nezapneme přímotop, v chodbě nemusíme ani pouštět lednici a v ložnici je mezi 10-18  Tak jsme si na to zvykli a v Praze nám pak přijde hrozně přetopeno. Minule jsem se smála sama sobě, že mi přišlo ve světnici pěkně teplo, dcera odhodila mikinu.. a na teploměru 17 stupňů   Nicméně já i děti chodíme taky bez bot, muž zásadně v teplých ponožkách a botách.
Ani mě zatím neomrzelo nošení a štípání dřeva a klidně jsem tam s dětmi týden sama... Jen teda příští rok musíme nějak lépe odhadnout množství dřeva.

Online continuity
44119 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 23:17

MPLeemě se zdá, že v těch roubenkach se ty nižší teploty znášejí nějak líp.

Jinak bacha na provoz lednice v nízkých teplotách, tomu výměníku to moc nesvědčí a pak odcházejí navíc pořádně nechladí. Určuje to klimatická třída..

Offline MPLee
3062 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 23:28

continuity ona je tam nějaká malá po původních majitelích, od prosince jsme ji nezapli. Jen asi dokoupíme nějaký mrazák, ten by se celkem hodil a ne vždy je venku až tak zima. Když jsme se naposled vrátili domu po 3 týdnech na chalupě, tak jsme už mezi dveřma bytu oba konstatovali, že se nám tu nějak hrozně rozléhá hluk. Já si napustila sklenici vody a normálně mě to praštilo do nosu, jak smrděla chlorem. A to vodu v Praze považuju fakr za dobrou... No na to, jak jsme vlastně chalupu až tak nechtěli, jsme si zvykli rychle   A teda kachny a husy, ale i kuřata, jsou z těch kachláků bezkonkurenční. 

Jen jsme si původně malovali, jak to budeme pronajímat a místo toho jsme tam víc než doma

Offline Potrefenáhusa
39242 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 23:30

EvaevaPinot Noir  větší dite taky chodí jenom v ponozkách. Teď teda dostala nový platenky na jaro a odmita z nich už 14 dni vylézt, ale to není zimou 

ja tu na dlažbě nevydrzim v ničem ani par kroku, do kuchyně jsme dali kvůli malymu diteti starej koberec

Online continuity
44119 příspěvků moje polička 21. ledna 2024 23:33

MPLee kupte si ten mrazák v klimatické třídě SN, to mu pak stačí 10C. Ty normální lednice fakt odcházejí strašně, pokud jsou v těch chodbách a nevytápěných sklepech. 

Ta pečeně je z těch kachlových kamen nejlepší i blbý naspikovany kus plecka v zelí. To se doma v troubě nepovede ať děláš, co děláš.