Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Pavlena
6942 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 12:37

Já myslím že každý je nejspokojenější v tom prostředí v jakém vyrostl takže se tam cítí bezpečně. já vyrostla U priglu takže mi úplně nejvíc vyhovuje bydlet kousek od šaliny s lesem za zády. takových míst je třeba v Brně spousta. Bydlení Natrvalo přímo u lesa s tím božským výhledem bych mohla mít třeba od zítra Jenže já bych se tam zcvokla

​Já dočítám se strašným zpožděním, ale toto mě zaujalo. Kamarád (rozený malostraňák odstěhovaný na vesnici) má teorii, že útěk se děje ob generaci. Děcko vyrostlé na vesnici utíká do města, kde porodí děcko a to uteče zpět na vesnici a koloběh se opakuje..

Je to trochu sranda-teorie, ale možná na tom něco bude, věřím, že moje dcera asi jednou k té vesnici dospěje.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 12:41

Pavlena v naší rodině jsme třetí generace žijící ve městě. U nás fungují spíš ty víkendové/dovolenkové útěky, oboji prarodiče tráví léto mimo.

Offline viktorka_od splavu
49531 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 12:44

Pavlena

z maminciny strany jsme ciste mestska rodina s odporem k venkovu:-)) tatinek se k nam prizenil, ale nikdy jsem ho neslysela ze by chtel zpet. ani nejmladsi generace zatim ty tendence nema, i kdyz Londyn uz je preci jen moc

Offline Len
2693 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 13:43

Pavlena Mně ta teorie přijde fajn, v okolí to všude vidím. Já z vesnice jsem chtěla celej život do Prahy, a většina kamarádů a kolegů z Prahy zase utíká na vesnici. Všichni totiž vidí jen ty nevýhody města/vesnice, kde zrovna bydlí, a těší se na ty výhody. Jenže ono všechno má něco. Já jsem ale bydlela na vesnici, která ty typicky vesnický vyhody bohužel neměla (klid, příroda), jen ty nevýhody (doprava, drbny atd.). Třeba bude dítě taky vesnickej typ.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 14:27

Renusatko Karja Šampuky z Lushe má rád můj muž, s jakýmkoliv šampońem si musel mít vlasy obden, šampuk to protáhne o den a někdy o dva. Přišli jsme na to tak, že jsme se tam ptali na šampon na dredy, ale dopadlo to tak, že já to myju tím, co mám po ruce, a on má ty šampuky. 

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 14:30

Len Já jsem chtěla z města do většího města a pak z většího města na vesnici, ale to by muž nedal, tak jsme tam, kde jsme (v Berouně). Sebekriticky teda musím říct, že já bych malou ves (kde bych od začátku nikoho neznala) asi taky nedala, určitě ne teď.

Offline Potrefenáhusa
39242 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 14:36
No já tu na vsi zrovna propadam svymu kazdozimnimu zoufalství
Offline Vari
2255 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 14:53

Potrefenáhusa Ja taky, mit prachy na barak v Praze, tak se tam hned vratim a to bydlime jen par kilometru za ceduli Praha, deti tu jsou spokojený, sousedi tu jsou fajn. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 15:00

My jsme z Prahy utekli na vesnici a jsem tady uplně nejšťastnější. Pracuju poměrně často z domova, muž dojíždí každý den, děti buď s jedním z nás nebo busem. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 15:25

Potrefenáhusa vydrž, leden už skoro končí, únor je krátký a březen už je trošku jaro

Offline Potrefenáhusa
39242 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 16:30

Evaeva 

Online Pinot Noir
30254 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 16:46

Potrefenáhusanemluvě o tom, kolik měsíců února bude následovat! 

Offline Potrefenáhusa
39242 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 16:51

Pinot Noir těch je nejvíc...inu, úmor

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 17:17

Pro mě je nejhorší období do Vánoc, teď už jsem optimističtější, i se znatelně déle stmívá. Ale teda v počasí jako dneska je dost těžké optimismus najít.

Online Kokoska
35417 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 18:14

Evaeva muz jede zitra rano do Brna a pri te predpovedi pocasi nemam moc dobry pocit.

Offline Len
2693 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 19:38

Zina Mně to menší město přijde fajn, zvlášť takový pěkný jako je Beroun, mám ho ve zvláštní oblibě. Kdybych tam měla zázemí (rodinu a kamarády), klidně se tam stěhuju. 

Online continuity
44119 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 19:47

Kokoska

teď jsem se vrátila,  ještě to tolik neklouže, ale na autach už je pěkná vrstva ledu. Taky bych se bála, tohle mě štvalo na minulé práci, že se cestovalo, i když počasí stálo za ho.no. v polovině případů člověk stejně dojel s ohromným zpožděním, takže akorát zbytečně riziko. 

Před chvili jsem volala tchýni, at nevylejza z baráku, že ji radši  cokoliv donesu. Doufám, že mě poslechne.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 19:52

Evaeva Nesnáším leden a únor, už od základky, vůbec nevím proč.

Kokoska Já teď doklouzala domů a je to strašný, solničky jsem potkala 3, všechna čest teda.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 19:56

Kokoska my zítra taky jedeme pryč. Snad to nebude tak hrozné.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 19:58

Kan já právě hlavně ten listopad, taky už od mala. Jak už došla energie z prázdnin, je to dlouhý měsíc a do Vánoc daleko. Leden a únor, to vždycky byly hory, případně nějaký ten lyžák, v době mého mládí sníh i ve městě, a pak už světlo a jaro Ale jako chápu, co vám na těch měsících vadí.