Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online Pinot Noir
30254 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 20:11

Zítra jedu na schůzku s novým klientem převzít účetnictví, resp. založit, protože jsou to firmy vzniklé loni zatím bez účetnictví. Mám z toho pěkný vítr, je to typ byznysu, se kterým jsem se ještě nesetkala, a upřímně, vůbec tomu nerozumím. Několik společností jedné investiční skupiny, takový ten propletenec, kdy několik lidí nakoupí akcie jedné společnosti, ta nakoupí podíly v druhé, které mají podíly ve třetí, čtvrté a páté a teď se různě vyplácejí dividendy a podíly na zisku, těch akcií je několik typů s různými právy, jsou v tom zahraniční subjekty... Šéf mě prezentoval jako senior úcetního, který to s přehledem zvládne a já mám obavu, že na mně bude poznat, že netuším, která bije.

Ještě je to někde v pekle, pojedu tam hodinu, doufám, že sebou v tomhle počasí ještě někde nefláknu a nepřijdu tam celá oválená.

Beru to jako příležitost, ale stejně mi držte palce, prosím, začínám být nervózní.

Offline Mermaid
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 20:12

Evaeva a to já zas nechápu. Leden ani únor mi vůbec nevadí, v ničem mě neobtěžují ani neomezují, naopak jsou to jedny z mála měsíců, kdy si doma odpočinu a v noci můžu v klidu spát (na rozdíl od dubna až listopadu, kdy se lidi rojej a pořvávají celé noci mně pod okny)

Offline Isca
4897 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 20:22

Pinot Noir Budu ti moc držet palce, zní to dost nebezpečně. Nezapomeň na klíčové fráze jako "pro optimální řešení musím prostudovat veškeré dostupné podklady" a "vše bude  konzultováno s naším daňovým poradcem".

Offline Tabea
8444 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 20:26

Pinot Noir myslím, že nic nepoznají, protože ten, kdo tomu bude rozumět kulový budou oni a ne ty

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 20:27

Pinot Noir Taky držím, víš co, jak píše Tabea oni zase nerozumí tvojí práci:-)

Offline Karja
45143 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 20:28

Potrefenáhusa Dneska říkám dceři, holky vy jste se učily roční období spolu? "jojo, jaro, léto, podzim zima" a znáte i nějaké měsíce třeba zimní? "jojojo, leden, mrazen":-D

Online viktorka_od splavu
49531 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 20:38
Reakce na Evaeva:

Kan já právě hlavně ten listopad, taky už od mala. Jak už došla energie z prázdnin, je to dlouhý měsíc a do Vánoc daleko. Leden a únor, to vždycky byly hory, případně nějaký ten lyžák, v době mého mládí sníh i ve městě, a pak už světlo a jaro

Offline continuity
44119 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 20:38

Pinot Noirdržím palce, ale to zvladnes. Já bych se snažila pobrat všechny informace, rozhodnutí co a jak se dá udělat i později. Myslím, že každý ti rád vysvětlí v čem jeho práce spočívá. To pochopeni je dost důležitá součást těch našich analýz, potkala jsem určitě stovky lidí a nikdy, opravdu nikdy, ani jednou, jsem se nesetkala s reakci typu: to máte vědět, tak si to dostudujte. Každý chápal, že naše specializace je jiná a vždy nám vše sami vysvětlili do potřebných detailů. Navíc o své práci každý mluví rád.

Já bych vymetla účetní, která všude byla, všemu rozumí a od všeho má klíče. 

Vzpomela jsem si na hlavní účetní z minulé práce, vsemi velmi uznavanou, která celá léta účtovala do nedaňových nákladů poplatky za profesní certifikace, které jsme nutně potřebovali pro výběrová řízení, hlavně pro státní správu.

Přišla jsem na to tak, že nám to chtěla po pár letech pridanovat do mzdy. Stane se, myslím, že ji nikdo neřekl ani f. 

Offline continuity
44119 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 21:01

Pinot NoirJak to jde s tím bordelem, co ti přinesli v krabici od bot?

Offline notna
9646 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 21:05

Pinot Noir Držím palce! 

Offline Mha
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 21:10

Pinot Noir

Vypadáš schopně a zdatně i na fotkách, a navíc, my ti tu budeme držet palce. 

Offline JankaM
3161 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 21:46

Já přidám obavu z pátečního online setkání-porady k záležitosti, kterou mám za naše pracoviště jaksi dozorovat. V práci jsem měsíc a půl a zhruba tuším o co jde. No budu poslouchat, listovat šanonem a dělat si poznámky

Online Pinot Noir
30254 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 22:43

continuity to není bordel v krabici, to je elektronický bordel . Mám zato, že "papírové" klienty ani nebereme. 

Pomalu se prokousávám první společností, pak mě čekají ještě tři takové.

Všem děkuji, snad to zítra zvládnu, první úkol bude nezabloudit cestou.

Online Pinot Noir
30254 příspěvků moje polička 17. ledna 2024 22:45

JankaM držím palce a přeju věcné účastníky. Nejhorší na těch meetincích jsou žvanilové. 

Offline bublifuk
příspěvků moje polička 17. ledna 2024 22:50

Pinot Noir držím palce

Offline continuity
44119 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 07:15

Tak u nás je ledovka jak blázen. z jedné strany baráku kluziště po celé šířce chodníku, z druhé je sníh.

Dávejte si bacha. 

Offline brrr
12468 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 07:21

continuity U nás byla ulice jak sklo předvčerem večer, fakt šlo jenom klouzat. Dneska rano jsem čekala katastrofu, ale kupodivu je Slezsko cajk.

Offline continuity
44119 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 07:30

brrr na Twitteru psal ČHMÚ, ať lidí píšou, jak u nich je, že se to mění v řádech metrů. Viz náš dům. Jedna ulice je více méně sjízdná, na druhé to lidi obcházejí po trávníku a zabradli se drží i dospělí chlapi. 

Offline Raduza
příspěvků moje polička 18. ledna 2024 07:41

V našem zapadakove na pomezí středních a západních Čech je 6 stupňů a prší,  po vcerejsi ledovce ani památky.  

Online Pinot Noir
30254 příspěvků moje polička 18. ledna 2024 08:45

continuity tak já samozřejmě jedu na tu schůzku už s pořádným zpožděním, jeden autobus nepřijel vůbec, další se zpožděním... A to jsem byla ráda, že jsem na tu zastávku došla bez pádu, z domu jsem musela přes zahradu, protože chodník od dveří máme se sešikmenými schody a to vůbec nešlo sejít.